24.4 C
Budapest
2022. június. 25. szombat

Döbbbenetes hírek: az NMHH kiadta, miért szűnik meg a Sláger FM és a Music FM – Az egyik rádió is megszólalt

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Pénteken reggel kezdett el terjedni az információ: megszűnik a két népszerű hazai rádió, a Music Fm és a Sláger Fm.

Mint megírtuk, a hvg.hu hozta ki az információt, hogy a két rádió frekvenciaszerződését nem hosszabbítják meg: két-két és fél hónap múlva elhallgat Magyarország két kedvelt rádiója a lap értesülései szerint. Mindkét frekvencia üzemeltetője 2012 februárjában kötötte meg a szerződést a műsorszolgáltatásról, amely engedélyek 7 évre szólnak, viszont további 5 évre meghosszabbíthatók. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa most úgy döntött, nem járul hozzá a Sláger FM és a Music FM engedélyének 5 éves hosszabbításhoz. A felmérések szerint országosan a 4. és 5. leghallgatottabb rádió volt a Music FM és a Sláger FM a 15 éveseknél idősebbek körében.

A Blikk kérdésére az üggyel kapcsolatban a Music FM ezt válaszolta:

– A hazai rádiós piacon mindenki tisztában van azzal, hogy a frekvenciaengedély 7 évre szól, az 5 évvel való hosszabbítás pedig csak lehetőség, nem pedig tény – mondta Kiss Anikó, a Music Fm vezérigazgatója. – Az elmúlt hét év alatt a 89.5 Music FM stabil szereplőjévé vált a hazai rádiós iparnak a napi több mint 500.000 fős hallgatói bázisával. A fiatal felnőtt célcsoport legkedveltebb rádiója, követve a hallgatók médiafogyasztási szokásait, nem csupán az on-air műsorstruktúrájával, de az aktív social media jelenlétével is kiemelkedett, és – a hazai rádiókat magasan megelőzve – a közösségi oldalán több mint 700.000 fős követői csoportot tudhat magáénak – tette hozzá a vezérigazgató, hangsúlyozva: ez a célcsoport kereskedelmi szempontból kiemelt jelentőségű. – Az elkövetkező majd’ 3 hónapban természetesen a megszokott rendben folyik majd a munka, és kíváncsian várjuk, mi lesz a 89.5 frekvencia sorsa – mondta Kiss Anikó.

Kár bizakodni?

Pénteken délután, háromnegyed egy körül azonban közlemény adott ki az NMHH is, amiből kiderül, hogy lehet ugyan bizakodni, de a két rádiónak vége:

„A Sláger FM szolgáltatója a Budapest 103,9 MHz jogosultságon szintén kérelmezte a megújítást, de a csatornán többször is súlyosan megsértették a gyermekek kiemelt védelmére vonatkozó törvényi rendelkezéseket, emiatt a szerződés nem újítható meg a médiatörvény alapján. A Music FM Budapest 89,5 MHz-re vonatkozó kérelme esetében ugyancsak törvényi kizáró okok merültek fel, mivel a szolgáltató a működése alatt egyrészt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, másrészt adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette, harmadrészt médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor” – írták a közleményben.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Emberek is élnek a világ legbarátságtalanabb helyén: a gázmaszk alapfelszerelés a Danakil-mélyföldön

A Föld egyik legszárazabb és legmelegebb vidékén mintegy százezer ember él. Számos olyan hely van a bolygón, amik az...

Javítani szeretne szexuális életén? (18+)

Itt az alkalom, hogy változtasson! A potenciaproblémák hátterében sokféle ok húzódhat: pl. valamilyen betegség (szív- és érrendszeri probléma, cukorbetegség),...

The Times of Israel : Zelenszkij csalódott Izraelben

Jeruzsálem | Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a jeruzsálemi Héber Egyetemen elmondott beszédében az Ukrajna és Izrael közötti szoros...

Berobban a kánikula: 33 -36 fokra kell felkészülni a hétvégén

Kánikula lesz hétvégén, vasárnap 36 fokkal. Sok napsütésre számíthatunk pénteken az ország nagy részén – írja előrejelzésében az Időkép....