0.4 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

DK-kongresszus: ki fogjuk söpörni a hatalomból a Karmelita Kolostorban ülő „nemzetáruló brigádot”! .. Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Az ellenzék „ki fogja söpörni a hatalomból” a Karmelita Kolostorban ülő „nemzetrabló, nemzetáruló brigádot”, jövő tavasztól „jó kézben lesz a haza sorsa” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke vasárnap, Budapesten, a DK XI. kongresszusán és az ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a budapesti Kongresszusi Központban.

A pártelnök hangsúlyozta: szembe kell szállni azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a jelenlegi rendszer „kirángassa” Magyarországot az Európai Unióból.

„Mert a mi ellenfeleink nem Berlinben vannak, nem Párizsban, nem Madridban és nem Lisszabonban (…). A mi ellenfeleink, a Karmelita Kolostorban ülő, az őt körülvevő, az általa épített nemzetrabló, nemzetáruló brigád. Ők az ellenfeleink, akiket ki fogunk söpörni a hatalomból” – fogalmazott a volt miniszterelnök.

Mindenki ezt olvassa most!

Gyurcsány Ferenc úgy vélte: az elmúlt több mint 10 évben a „rendszer ellenzékéből”, „a haza reménye lett” a mai ellenzék, mert az ellenzéki pártok megértették, hogy együtt kell működniük. Kijelentette: „jó kézben lesz haza sorsa” jövő tavasztól.

A pártelnök szerint az ellenzék végső célja, hogy „hazát teremtsen az országból”. „Azt szeretném, hogy itthon legyünk Magyarországon, és legyünk otthon Európában. Ez a feladata az ellenzéknek, ezért kell megküzdeni” – fogalmazott.

Kijelentette: a választásokkal kormányt fognak váltani, de rendszert váltani csak kormányzással lehet majd. Úgy vélte: az Antall Józsefet követő több mint 30 évben a következő miniszterelnöknek lesz a legnehezebb a dolga, mert itt marad majd „a NER nemzetet béklyóba szorító öröksége”, intézményekkel, szabályokkal, személyi függésekkel, elrabolt gazdasági szektorokkal és zsarolható szereplőkkel. „Ezt megtörni iszonytató munka lesz. Ember kell ehhez, mondhatnám egy asszony” – fogalmazott.

Hozzátette: ezt a rendszerváltást Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje fogja vezetni, mert ő az, aki képes arra, hogy egyszerre legyen kemény, miközben kompromisszumokkal összetart egy koalíciót.

Mindenki ezt olvassa most!

A pártelnök a küldöttek előtt mondott beszédében arra is kitért: a kormánypártok egy „KRESZ-tábla üzenetének intellektuális mélységével” most azt mondják, hogy „Stop Gyurcsány”. „Nem bánom, de ez kevés lesz fiúk, lehet ágaskodni, pipiskedni” – jegyezte meg, a DK tagjainak pedig azt üzente, ne féljenek attól, hogy háborúba kell menni, mert „ez a harc fogja elhozni a békét”. A DK 60 jelöltjének azt ígérte: pártjuk megvédi és kiáll mellettük, ha a kampányban személyükben támadják majd őket.

Pártársait arra is figyelmeztette: amikor a kormányoldalon „érzik már, hogy bajban vannak, akkor a gonosz kísérteni fog”. Ezért azt kérte: a DK-sok álljanak ellen a kísértésnek.

Végül úgy fogalmazott: az „Eucharisztia nevében” nem ígérhet bocsánatot, „mert nem bocsátunk meg azoknak, aki megrabolták, meggyalázták, tönkretették a hazát az elmúlt 12 évben”. De – folytatta – „szerencséjük lesz, mert egy tisztességes hatalom tisztességes független igazságszolgáltatása fog majd pálcát törni felettük”. „Jobban járnak mintha mi tennénk” – jegyezte meg.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje a rendezvényen arról beszélt: nem egyszerűen kormányváltásra készülnek, a tét ennél sokkal nagyobb, mert egyre közelebb van a „Huxit”, Magyarország kilépése az Európai Unióból. A választás tétje nemcsak az lesz, hogy igazságos és tisztességes Magyarországot akarunk-e, hanem hogy mi, illetve gyerekeink és a unokáink életében Európa felé megyünk vagy „kacsingatunk” egyre inkább kelet felé – mondta.

A választás egyetlen céljának azt nevezte: legyőzni Orbán Viktort 2022 áprilisában, majd úgy kormányozni, hogy ez a rendszer soha többé ne épüljön vissza.

Arra figyelmeztetett: az Orbán-rendszer készül arra, hogy elveszti a választásokat, megpróbálja majd az új kormány mozgásterét korlátozni, hogy a lehető leghamarabb megbuktassák, ezért ha az új kabinet nem tud majd jól kormányozni, akkor nem kell egy év sem, hogy „Orbán Viktor bosszútól szomjazva visszatérjen hatalomba”. Hozzátette: okos, gyors és a szakszerű kormányzással kell lebontani Orbán Viktor rendszerét. Úgy vélte: mivel a magyar közigazgatásra Orbán Viktor ráültette a „saját mamelukjait”, így a kormányváltás után „egyszerre több tucat helyen kell, azonnal és szakszerűen” belenyúlni az államigazgatás és közigazgatás rendszerébe.

Mindenki ezt olvassa most!

„Aki az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje akar lenni annak tudomásul kell vennie: ha mi nem számolunk le az Orbán-rendszerrel, akkor az Orbán-rendszer fog leszámolni velünk” – fogalmazott Dobrev Klára, hozzátéve, ő „ezekkel” nem akar kiegyezni, hanem le akarja győzni őket „egyszer és mindenkorra”.

Dobrev Klára a következő nyolc hónap feladatait négy pontban foglalta össze: az első az előválasztás, majd elkezdődik a választási kampány, amelyben közös arculattal, egységes kommunikációval lépnek majd fel az ellenzéki pártok. Hozzátette: a kampánnyal párhuzamosan szoros, szolidáris szövetséget kell alkotni az ellenzéki pártokból, és még idén év végéig meg kell alakítani az új „köztársasági kormányt”, illetve ki kell dolgozni a kormányprogramot.

A negyedik feladatnak pedig azt nevezte: haladéktalanul nemzetközi tárgyalásokat kell kezdeni Magyarország európai és amerikai partnereivel, vissza kell vezetni Magyarországot Nyugat-Európába.

Mindenki ezt olvassa most!

„A változás elkerülhetetlen” – zárta beszédét a DK miniszterelnök-jelöltje.

infostart

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...