22.1 C
Budapest
2023. június. 8. csütörtök

Derült égből villámcsapás: kiderült az igazság a három éve kirúgott vasutas ügyében, végig neki volt igaza!

Dátum:

Megosztás:

Több évvel ezelőtti történet végére került pont a bíróság segítségével. Emlékezetes, hogy nagy sajtóvisszhangot váltott ki 2016 nyarán az ügy, mikor egy vezető jegyvizsgáló a szabályokra hivatkozva nem volt hajlandó elindítani a vonatot, amin szolgálatot teljesített. A MÁV-Start akkor kirúgta őt. Most a bíróság jogerős ítéletet hozott, és kiderült, hogy a vezető jegyvizsgálónak mindvégig igaza volt, és a vasúttársaság tévedett… Csak erre ráment egy ember karrierje.

Mi is történt?

Mint annak idején a Blikk megírta, Németh Zsolt vezető jegyvizsgálót kirúgta a vasúttársaság, mert létszámhiány ­miatt nem indította el a vonatot. Azt mondta, ha megteszi, veszélybe sodorja az utasokat. Zsolt akkor az állásával fizetett azért, mert betartotta a MÁV-Start saját szabályait.

vezető jegyvizsgálót egy hat tagból álló, százhatvan méter hosszú szerelvényen hagyták egyedül. Ő azonban nem indította el a vonatot, ugyanis egyedül nem látja be a szerelvény mentén a fel- és leszálló utasokat, ha az állomás nem egyenes. Ez pedig veszélyes. Akkor az érintett vezető jegyvizsgáló így nyilatkozott a Blikknek: – Mondtam, hogy kolléga nélkül nem vállalom, vegyenek le egy vagont, vagy nem indítom a vonatot. Baleset esetén engem vonnak felelősségre, és a kollektív szerződés sem engedi az ilyet.

Most a VDSzSz Szolidaritás szakszervezet fordulatról számolt be az ügyben:

Jogerős ítélet született ugyanis Németh Zsolt ügyében, és eszerint jogellenesen szüntette meg munkaviszonyát a MÁV-Start.

„Két és fél év után – megismételt eljárás keretében – megszületett az újabb elsőfokú ítélet, a MÁV-Start ezúttal már nem fellebbezett, így az jogerőre emelkedett. Németh Zsolt vezető jegyvizsgáló tagtársunk ügyében a bíró ezúttal is kimondta, hogy munkaviszonyát jogellenesen szüntette meg a MÁV-Start!” – írták.

„Elkeserítő, hogy ennyire kiszolgáltatott helyzetbe juthat valaki csak azért, mert törvényes jogával él, és betartatja a munkáltatóval a Kollektív Szerződésben foglaltakat. Németh Zsolt egyedüli „bűne” ugyanis az volt, hogy betartott egy munkaviszonyra vonatkozó szabályt: a MÁV-Start Zrt. Kollektív Szerződésének 9. sz. mellékletében foglaltakat. Ennek értelmében kétfős személyzetnek kellett volna a vonaton szolgálatot teljesíteni, így egyedül nem volt hajlandó továbbítani a vonatot.” – olvasható a szakszervezet közleményében.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: RAS-Archívum

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Jean-Paul Belmondo, Alain Delon, Vanessa Paradis, Eric Defosse – Két apának mennyi a fele? – nagyon izgalmas thriller, vígjáték – videó

A fiatal és gyönyörű Alice Thomaso kiszabadul a börtönből, ahova luxusautók lopásáért került. A lánynak egy hónappal korábban meghalt...

Élőben közvetítették az illegális gyorsulási versenyt, ez lett a vége – videó

Egymást hibáztatják a fóti gyorsulási verseny résztvevői és nézői. Nemcsak a nézők, hanem több sofőr is közvetítette az...

Itt van Putyin váratlan bejelentése

Vlagyimir Putyin nemrég arról számolt be, hogy az orosz gazdaság már az idén növekedési pályára áll, a GDP...

Kényszerleszállás Oroszországban, és az Oroszországgal szembeni szankciók miatt az utasok még egy üdítőt sem tudnak venni bankkártyával!

Hajtóműprobléma miatt kényszerleszállást hajtott végre az Air India indiai légitársaság egyik repülőgépe Oroszországban. Az Új-Delhiből San Franciscóba tartó repülőgép...