8.5 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Denzel Washington szilánkosra törte az emberek csontjait a „Védelmező 3”-ban, .. mem mintha az első kettő „Védelmező”-ben simogatta volna őket – videók..

Dátum:

Megosztás:

Denzel Washington a nyílt utcán számolt le az olasz maffia tagjaival, senkinek sem kegyelmezve. A forgatáson szilánkosra törte az emberek csontjait és nem kért bocsánatot..

Ez egy lelkes és rajongó kritika a Védelmező 3 című akciófilmről, amelyben Denzel Washington alakítja a főhőst.

A kritika szerint a film erőssége a főszereplő karizmatikus jelenléte, a lassú és atmoszférikus felvezetés, valamint az olaszországi helyszínek. A kritika gyengéje viszont az, hogy a CIA-szál nem elég kidolgozott és izgalmas ahhoz képest, hogy milyen potenciált rejt.

És te jó ég, de jó, hogy bemutatkozott nekünk! A Védelmező ugyanis egyszerűen zseniális a maga kategóriájában. Tökéletesen mutatja be, mit is jelent a magány, hogyan képes ezen változtatni egy apró kis reménysugár, illetve milyen irdatlan haragot képes ébreszteni az, amikor ezt elveszik tőlünk.

Aztán jött a 2018-as második rész, ami még annak ellenére is fájdalmasan felejthető volt, hogy a mindenben ragyogni képes Pedro Pascal kapta az aktuális ellenség szerepét. Ezt valószínűleg maguk a készítők is érezték, ezért a harmadik epizódnál visszatértek az alapanyaghoz.

Bár új kalandunk azonnal egy kíméletlen mészárlással indul, a cselekmény egyáltalán nem siet. Nem „csak” a már látványosan öregedő McCall önmagával vívott küzdelmét ismerjük meg, de külön jeleneteket kapunk arra, hogy körbenézzünk a főszereplőnk új otthonául szolgáló olasz városkában, amelynek minden egyes lakójához kötődünk majd, mivel arra is szánnak időt, hogy az ő egyszerű hétköznapjaikba is bepillantást nyerjünk.

Denzel Washingtont egyszerűen jó nézni… sétálgathat hosszú perceken át lépcsőkön, vagy moshatja a tikkasztó hőségben a nyakát egy több mint 1000 éves templom előtt… bármit csinál, imádjuk.

Denzel Washington kisugárzása magába szippantja a nézőket a mozikban / Fotó: NorthfotoDenzel Washington kisugárzása magába szippantja a nézőket a mozikban / Fotó: Northfoto

A film legnagyobb problémája talán éppen ez. Hiába kapunk egy olyan izgalmas CIA-szálat a sztoriban, hogy az más filmekben fő cselekményként is megállná a helyét, itt senkit nem érdekel a Dakota Fanning által alakított ügynök története. Amint az ő nyomozásával foglalkozik a film, azonnal a főszereplőnket kezdjük követelni magunkban.

Aki természetesen ezúttal sem fogja vissza magát, Denzel Washington ugyanis nem a hirtelen akciósztárrá vált Liam Neeson. Ha ő bekattan, nem családbarát ütésváltás lesz, jön a 18-as karikás kőkemény vérengzés. Itt bizony törnek a csontok, torokba fúródik a kés, embert trancsíroz fel egy autó, de azt is végignézhetjük, hogyan zajlik egy golyózápor utáni életmentő műtét.

Mindezek ellenére mégsem a puszta mészárlás a film lényege. A szicíliai településen élő karakterek feltöltenek energiával, mi magunk is be akarunk ülni a helyi kávézóba, alkudozni akarunk a halárussal, és megtanuljuk, milyen új életet kezdeni olyan emberek között, akik magukban hordozzák a létezés értelmét.

A 2014-es első rész feszültsége visszatér, sőt még egy lapáttal rá tesz az akkori színvonalra / Fotó: NorthfotoA 2014-es első rész feszültsége visszatér, sőt, még egy lapáttal rá is tesz az akkorira / Fotó: Northfoto

Ezek után természetesen bűnös élvezettel nézzük végig, ahogy Mr. Denzel Washington leszámol az őket kíméletlenül terrorizáló maffiával, amelynek életrekeltői külön főhajtást érdemelnek.

Bár Olaszországban járunk, egy pillanatra se gondoljuk azt, hogy az ikonikus gengszterfilmeket idéző sármőrökkel találjuk magunkat szembe. Ez itt 2023, a gengszterek ocsmányabbnál ocsmányabb tetoválásokkal, gagyi melegítőben kenik falra az áldozataikat, miközben a világ egyik legfülbemászóbb nyelvén követelik maguknak a védelmi pénzt… persze, csak addig, amíg főhősünk be nem biceg a történetbe.

A Védelmező 3 egy bűnös élvezet, de a maga műfajában hibátlan, tökéletes alkotás, amit bármikor öröm lesz újra nézni, ha a szürke hétköznapokban sérülne az igazságérzetünk, és kéne valaki egy fenyegető mosollyal az arcán, hogy segítsen a sarkunkra állni. Egy élmény volt, Mr. Washington!

..és itt vannak a filmek, amelyek méltóképpen harangozhatták be a „Védelmező 3” című alkotást:

Védelmező – Teljes film magyarul – videó

Védelmező 2 – Teljes film magyarul – videó

Forrás nyomán

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek