-1.4 C
Budapest
2023. december. 5. kedd

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, Corvinus Egyetem: „Oroszországban lesz élelem, meleg víz, fűtés, de Európában nem biztos”.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Ha az EU , a Nyugat és az USA tovább baszakodik Putyinnal, további szankciós csomagokat alkotnak, aminek semmi értelme, mert rövid távon Oroszország most is erősebb, mint bármelyik EU-s tagállam, akkor Putyin könnyen megteheti, hogy mindent befagyaszt, ami Európába jött eddig, az után az következhet, mint amit a szakértő alább elmond:

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő: .. „Oroszországnak élelme van elég, energiája van elég, mindene van, nyilván le kell mondani a Gucci-táskákról vagy majd Kínán keresztül hozzák be, meg le kell mondani az IKEA-bútorokról, le kell mondani sok mindenről, de az élelemről, az elektromosságról meg az üzemanyagról nem.

Ukrajnában az üzemanyagról már le kell mondani, Európában is nagyobb nehézségeket okozna ez, mint Oroszországban.

Megint logikusan kell valamit megközelíteni. Nem az elvárások alapján. Ha itt gáz- meg egy olajembargó lenne, az Európának nagyobb nehézséget okozna, mint Oroszországnak, rövidtávon biztosan.

Az oroszoknak van elég aranyuk, amit eladhatnak, van elég dollárkészletük is. Hosszú távon lesznek az oroszok nagy bajban, de ez évekbe telik. Ez a háború nem fog évekig tartani. Az oroszok azt fogják mondani, hogy köszönjük szépen, akkor nincs olaj- vagy gázexport Európába, mi kibírjuk, ti hogy fogjátok kibírni? Ti sokkal rosszabbul fogjátok bírni, ez a valóság.

Tehát Oroszországban lesz élelem, lesz meleg víz, lesz fűtés, de ha Európa komolyan gondolja azt, amit mond vagy egyes európai körök komolyan gondolják azt, amit mondanak, Európában nem biztos, hogy lesz minden. Ez a különbség és ez a realitás.”

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK!

Osztd meg a cikket, ha tetszett, hogy mások is elmondhassák a véleményüket!

Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ítéletidő tombol Németországban – a kifutópályához fagytak a repülőgépek Münchenben

A bajor főváros repterét órákra le kellett zárni a havazás és a fagy miatt. Az X-en megjelent videó kísérő...

Döbbenetes videó arról, hogy mit okozhat az autó tetején szállított fenyőfa

Hogyan szállítsuk a fenyőt, ha autóval mentünk vásárolni és meglehetősen nagy fát választottunk? Videón magyarázzák el. A karácsonyi fenyő...

Életveszély: a világ legpofátlanabb bliccelőjét fotózták le az 1-es villamos hátulján – videó

Nem mindennapi megoldással utazott valaki a budapesti 1-es villamoson. Egy potyautas a jármű hátuljára kapaszkodott fel, és élvezte...

Mi történt? A közönségkedvenc nem tér vissza a Dancing with the Stars leginkább várt produkciójába

Az egyik produkció nem lesz teljes a Dancing with the Stars szombati döntőjében. A korábbi közönségkedvenc nem vesz...