19.7 C
Budapest
2022. augusztus. 12. péntek

David Attenborough szívből jövő üzenete a következő generációnak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Élj úgy, ahogy szeretnél, csak ne pazarolj!

Október végén Seven WorldsOne Planet címmel debütál a BBC egyik legújabb műsora. A megjelenés alkalmából David Attenborough szívből jövő üzenetet fogalmazott meg a következő generáció számára és úgy véli, az üzenet végre célbaér.

Élj úgy, ahogy élni akarsz, csak ne pazarolj!”

A 93 éves, világhírű természettudós szerint így segítheti leghatékonyabban a következő generáció a bolygó megmentését.

A BBC kasszasikernek ígérkező új sorozatának első vetítésénél David Attenborough a szívből jövő üzenetet egy ötéves londoni kisfiúnak ajánlotta, aki a megilletődöttségtől szóhoz sem jutott, így édesapja tette fel helyette a kérdést:

Mit tehet a bolygó megmentése érdekében?

Egyre többet és többet tehetsz, de a legjobb mottó mégis az, hogy ne pazarolj! Ne pazarold az elektromosságot, ne pazarold a papírt, ne pazarold az ételt! Éld úgy az életed, ahogy szeretnéd, csak ne pazarolj! Vigyázz a természeti világra, és a benne élő állatokra, növényekre is. Ez az ő bolygójuk is, nem csak a miénk!” – fogalmazta meg üzenetét a következő generáció számára David Attenborough.

Föld

Seven WorldsOne Planet című sorozat összesen négy évig készült, a hét órás, műsorba kerülő anyagot 2000 órányi felvételből szerkesztették, vágták össze. A műsor koncepciója szerint a fókusz ezúttal a csodálatos természet bemutatása helyett a megőrzésre és a társadalom felébresztésére került.

Tony Hall, a BBC főigazgatója az új sorozat kapcsán úgy nyilatkozott, hogy soha nem volt olyan fontos szerepe annak, hogy mindenki számára megmutassák a természet csodáit, mint most. A BBC pedig elkötelezte magát amellett, hogy 2023-ig évente mutasson be természetvilág témában jelentős mérföldkőnek számító műsort.

A Seven Worlds, One Planet október 27-én 18:15 órakor indul a BBC One csatornáján.

Forrás: igényesférfi

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Nagy gondban vannak a nyugdíjasok, és ez csak a kezdet

A júliusi után novemberben újabb korrekciót kaphatnak a nyugdíjasok. Kérdés, hogy ez mire lesz elég, mert az infláció...

Jakab Péter kilép a Jobbikból

„A Jobbik feladhatja, én soha! Vesszen a kormány, győzzön a nép!” – írta Gyöngyösi Mártonnak címezve Facebook-oldalán a politikus. Jakab...

Orosz tévés: Ha a zaporizzsjai erőmű megsérül, két atomrakétát azonnal kilövünk. Egyet Washingtonra, egyet Londonra..

„Kijev és a Nyugat az atomkatasztrófa peremére sodorta az egész világot, ez pedig már határozott reakciókat követel” – fogalmazott...

Bejelentette a kormány: télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

A békési kitermelés nagymértékben hozzájárulhat az éves hazai gázfogyasztás fedezéséhez. Az energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős...
facebook