6.4 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Damaszkuszi front madártávlatból (Videó)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Russiaworks orosz katonai csapat drónok segítségével készítettek videó felvételeket a terroristák és a kormányerők összecsapásáról.

danaszkuszi forin madártávlatból

A felvételek Damaszkusz Jobar negyedében készültek. A városrészben található Szíria legrégebbi, és a Közel-Kelet  negyedik legrébebbi folyamatosan müködő zsinagógája. A negyedet muszlim hitre áttért zsidók lakják, akik vallási fanatizmusról híresek. A 2011 óta zajló szíriai háború alatt elsőként fogtak fegyvert a kormány ellen.

Jobar negyedet  több keresztény negyed illetve település határolja ( Abbaszien, Qassa, Bab Touma, Bab Sharki, Dwelaa, Taballeh Keshkul, Jaramana, Ain Tarma). A városrészben több terrorszervezet is tevékenykedik, köztük az Al-Kaida szíriai ágát képzeő Nuszra Front, Iszlám Állam, Iszlám Hadsereg, Fatah Hadseregé s számos kisebb helyi csoport. A terroristák folyamatosan aknavetőkkel támadják a szomszédos civilek lakta negyedeket.

A négy év alatt Jobarban több tíz kilóméternyi alagút rendszert építettek ki aminek a kijáratai a szomszédos Douma város és Harasta negyedben vannak, ahonnan folyamatosan érkeznek az ellátmányok. Egyes alagúta átmérője akkora, hogy két teherautó is könnyedén tud haladni egymás mellett. A Szíriai Arab Hadsereg egy bevetése során, egy hasonló szélesalagútat robbantot be aminek a másik kijáratán egy metro furópjzsot találtak.

Bashar Al-Assad szíriai elnök idén újév első napján éjszaka ebbe a negyebe látogatott, és személyesen mondott köszönetet  a katonáknak, hogy kitartanak a Haza védelme mellett.

Forrás: Orientalista.hu – Sinoda

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Tragédia! Elhunyt Varga Tímea kutyája, gyertyát is gyújtott érte e temetőben..

Borzalmas ami történt! A temetőben teljesen összetörve fotózták le Vajna Tímeát Vajna Tímea teljesen összetört ugyanis férje Andy Vajna...

Ennyi volt az elektromos rollereknek? Párizsban már fontolgatják, hogy kitiltják őket a városból – Menjenek vagy maradjanak? Szavazz!

Az elektromos rollerek megosztó járművek: sokan imádják, de nem kicsi az a tábor sem, amelynek a tagjai rossz...

„Hazug g*ci vagy!” – óriási veszekedés kerekedett abból, hogy VV Reni hány férfival feküdt le..

Csupán két éjszakát töltöttek a luxus helyszínen a ValóVilág idei versenyzői, akik közül többen már az első éjszaka...

FAO: Nem drágult a globális élelmiszerkosár novemberben

A FAO élelmiszer-alapanyag árindexe csupán 0,3%-kal haladja meg a tavalyi értékét Róma, 2022. december 2. – Jórészt mozdulatlan maradt a...