1.1 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Dagad a botrány: milliós pénzbírságra számíthat Kenderesi Tamás, akit szexuális zaklatással vádolt meg egy dél-koreai lány

Dátum:

Megosztás:

Kvangdzsu — Az aranyérmek után egy botrány miatt került címlapokra a magyar úszóválogatott a vizes világbajnokságon.

Vasárnapra virradóra ugyanis szexuális zaklatás vádjával őrizetbe vették Kenderesi Tamást (22). Az olimpiai bronzérmes pillangóúszót egy éjszakai szórakozóhelyről vitték el a rendőrök. A sportolót később elengedték, de napokig nem hagyhatja el Dél-Koreát, miközben a vébé tegnap véget ért.

– Egy éjszakai klubban rácsapott egy koreai lány fenekére. Ez a világ több részén is nagy tiszteletlenség, de itt súlyos vétségnek számít. Kenderesi el is ismerte a hibáját, s azt is, hogy nem volt józan állapotban. Tetézte a bajt, hogy nem volt nála semmilyen igazolvány, sem útlevél, sem a vb-re szóló akkreditációs kártya, s mivel az észak-koreai fenyegetettség miatt a hatóságok szigorúan veszik a személyazonosításra vonatkozó szabályokat, ezért bevitték az őrsre. Később kiengedték, s visszatért a sportolói faluba, az ügyész állítólag hat napon belül dönt majd a sorsáról – tudtuk meg a magyar csapat egyik tagjától.

A Korea Times értesülései szerint egy 18 éves lány fenekére csapott rá az úszó, aki az eset után azonnal kihívta a rendőröket. A hvg.hu úgy értesült, hogy az esetről videófelvétel készült, amelyet már megtekintett a magyar küldöttség csapatvezetője, aki szerint a felvételen látottak egybevágnak az úszó által elmondottakkal.

.

Az esetről videófelvétel is készült, Kenderesi elismerte, hogy nem volt józan az esetnél / Fotó: Pozsonyi Zita

Kenderesinek van egyébként párja, a Győrben kézilabdázó Szilovics Fanni (19), akit tegnap hiába próbáltunk elérni telefonon.

A Yonhap hírügynökség szerint hasonló esetekben 6-10 nap alatt várható döntés, de sportolóként Kenderesi bízhat abban, hogy gyorsított eljárással hoznak ítéletet az ügyében. Az biztos, hogy a magyar csapattal nem térhet haza, egy magyar ügyvéd kíséretében elutazik a fővárosba, Szöulba, ahol elszállásolják egy hotelben. Itt várja majd az ítéletet, amely legfeljebb pénzbüntetés lehet, ám ennek összege forintban akár a milliós nagyságrendet is elérheti.

Kenderesi elnézést kért a koreai lánytól, de tagadta a szexuális zaklatás vádját.

„Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségéből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget… A történteket sajnálom, a lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom” – reagált a vádra Kenderesi.

Tragédia történt

Kenderesi esete előtt egy nappal halálos baleset történt egy másik kvangdzsui éjszakai klubban. A szórakozóhelyen leszakadt egy 2,5 magas galéria, amelyen legalább száz ember ugrált egy zeneszámra. A helyszínen voltak a magyar női pólóválogatott tagjai is, de ők szerencsésen megúszták a balesetet, amelyben két koreai személy meghalt, tizenhatan megsérültek, köztük nyolc külföldi vízilabdázó.

blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...

Nászajándék ötletek, kifejezetten a közelgő ünnepek jegyében

A nászajándék ötletek valóban színes spektrumon mozognak, ám ebben az esetben talán épp a bőség zavara lesz az, ami...