14.7 C
Budapest
2023. március. 20. hétfő

Csúcsot döntenek az életbiztosítások – lapszemle

Dátum:

Megosztás:

A Magyar Idők úgy értesült, hogy várhatóan előre hozzák az ápolók, asszisztensek és mentőápolók következő, jövő novemberben esedékes béremelését. A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy a devizahitelesek egy része jól járna, ha Magyarországon is megadnák az elsétálás lehetőségét.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy várhatóan előre hozzák az ápolók, asszisztensek és mentőápolók következő, jövő novemberben esedékes béremelését. A szakdolgozói kamara szerint azonban a fokozódó bérfeszültség megoldásához és az egészségügy más ágazatokhoz képest meglévő lemaradásának csökkentéséhez egy köztes béremelésre lenne szükség.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy a devizahitelesek egy része jól járna, ha Magyarországon is megadnák az elsétálás lehetőségét. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke ezt azzal indokolta, hogy a devizahitelesek fizetési kötelezettségeik emelkedtek a legnagyobb mértékben az elmúlt években, ezért emberséges lenne biztosítani az elsétálás jogát – vagyis az adósság egy részének elengedését – azok számára, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy fizetni tudják a tartozásaikat, de mégsem sikerült.

 

Szeptember végére csúcsot döntött az élet- és a nem életbiztosítások tartaléka is a biztosítók mérlegében, eközben a hagyományos életbiztosítások is jól teljesítettek – írja a Világgazdaság. A lap kiemeli, hogy az életbiztosítások, azon belül pedig a nyugdíjbiztosítások népszerűsége is töretlen.

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy már nem csak a munkaerőhiány sújtja a magyar gazdaságot. A portál kiemeli, hogy egyre inkább növekedési problémákat okoz a munkaerőhiánnyal küzdő cégek magas aránya, eközben még egy visszahúzó erő jelent meg: a kapacitáshiány, mivel a gépek és termelőeszközök nem állnak kellő számban a cégek rendelkezésére.

A Világgazdaság arról ír, hogy harmincmilliárd felé kúszhat a magyar fekete péntek. A Black Friday, azaz a fekete péntek immár négy éve Magyarországon is az online kereskedelem ünnepe, és nemcsak egyetlen nap, hanem egy több mint egyhetes szezon. A GKI felmérése szerint a tavalyi 310 milliárd forint után a webáruházak piaca idén a 364 milliárdot is elérheti. Úgy látja, a 20 százalék feletti növekedési ütem még hosszú évekig fenntartható a piacon. Ezzel összefüggésben az online vásárlók száma is nőhet: a tavalyi 2,8 millióról 3 millióra.

Franciaország elhalasztja az atomerőművek bezárását – írja a napi.hu. A francia környezetvédelmi miniszter bejelentette, hogy Franciaország nem tudja a lakossági energiaellátásban 2025-ig 50 százaléka csökkenteni a nukleáris energia arányát, ahogy azt az energetikai átmenetről szóló törvény előírja.

Forrás: inforadio

Képek: dimenzio, allianz, budapestbank

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Esti torna mindenkinek – videó

Mozogj többet, élj tovább! Videó forrása Hirmagazin.eu

Esti mese gyermekeknek – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese - videó Videó forrása Hirmagazin.eu

Ma este: Jackie Chan – Kém a szomszédban;.. Holnap este: Anthony Quinn, Kevin Costner, Madeleine Stowe – Revans – videó

Bob Ho (Jackie Chan) a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból,...

Szakértő a Blikknek: ha Putyin Magyarországra jönne, letartóztatnák… Vagy mégsem?

A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. A hágai intézmény közleménye szerint megalapozott a...