16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeFőhírekGazdaságCsoportos létszámleépítés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Csoportos létszámleépítés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

A döntésről körlevélben tájékoztatott a rektor, 37 munkatársától válik meg az intézmény.

Csoportos létszámleépítésre készül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem – derül ki Deli Gergely rektor hétfői körleveléből. A rektor „a közelmúltban bekövetkezett nemzetközi események okozta gazdasági helyzetben megnövekedett költségek által előidézett nehézségekkel” indokolta a lépést.

„Egy ilyen döntés nemcsak a távozókat érinti, hanem hatással van a teljes egyetemi közösségre, ezért azt kérem Önöktől, hogy egymást támogatva, egymással összefogva végezzük tovább feladatainkat” – írta levelében a rektor.

A legfrissebb hírek itt!

Telex megkeresésére a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közölte: 2023. január 9-én hivatalosan bejelentette a Budapest Főváros Kormányhivatala számára a csoportos létszámcsökkentési szándékát ,amely összesen 37 munkatársat érint, oktatókat és funkcionális területen dolgozókat egyaránt. „Az érintett kollégák várhatóan 2023. január 12-ig kézhez kapják az őket érintő döntésről született tájékoztatókat” – áll a válaszban.

Az érintettekkel közös megegyezésre törekedik az intézmény, és a tervek szerint február 20–21-én szűnik majd meg a jogviszonyuk. „Az NKE a közelmúltban megnövekedett működési költségek által előidézett nehézségek miatt kényszerült erre a lépésre. Az egyetemen az oktatási és kutatási tevékenység zavartalanul folyik tovább” – írták.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work