Home Főhírek Külföld Csokival terelte el az őrök figyelmét, így rabolta ki a gyémántraktárt a...

Csokival terelte el az őrök figyelmét, így rabolta ki a gyémántraktárt a trükkös tolvaj

0
Észrevétlenül kipakolta a belgiumi gyémántszéfet /Illusztráció: Northfoto

A rafinált gyémánttolvajnak sikerült annyira belopnia magát a biztonsági őrök szívébe, hogy észrevétlenül kipakolhatta a antwerpeni gyémántnegyed egyik széfjét.

Carlos Hector Flomenbaumnak hívja magát a férfi, aki 2006 óta egy éven át bejárt a hollandiai gyémántbankba. Az összes alkalmazott szívébe hamar belopta magát a barátságos és beszédes argentin úr, emellett rendszeresen meglepte a dolgozókat egy kis csokoládéval, s onnan már nem volt nehéz dolga. Ugyanis a banknál az a szokás, hogy a megbízható ügyfelek saját bejárási lehetőséget kapnak a gyémántokhoz, hogy azokat kedvük szerint nézegethessek a nap bármely szakaszában. Mivel Flomenbaum az összes alkalmazott szerint teljesen ártatlan fickónak számított, ezért ő is megkapta a privát mágneskártyát a széfhez.

A bank hírhedt védelmi hálózata semmit sem ért ebben az esetben, mert az argentin úr saját kártyájával ment be, ahol feltűnésmentesen kinyitott 5 széfet, kipakolta azokat, majd meglépett a szajréval. Az ellopott gyémántok értéke 120 ezer karátnyi, ami körülbelül 28 millió dollárnak felel meg.

A bank csak napokkal később vette észre, hogy a gyémántoknak nyoma veszett, ám sejtésük sem volt, hogy ki és mikor vihette el. A nyomozás során derült ki, hogy a barátságos argentin úr mindvégig hamis személyazonosságot használt, így azóta se talált rá senki.

index, blikk

Exit mobile version
Megszakítás