3.7 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Csodálatos tájak, ízek, színes ruhák, K-pop

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Csodálatos tájak, ízek, színes ruhák, K-pop. Igazi kimcsi,  K-Pop,  koreai tradíció, hangulat és konyhaművészet várta a szerencséseket, akik ott lehettek Budán, a Csörsz utcai Koreai Kulturális Központban rendezett különleges kulturális esten.
kóreai gasztronomia

Akik még nem jártak Dél-Koreában azok biztosan elkezdtek csomagolni, mert ezen az estén biztosan kedvet kaptak a távol-keleti kultúrához. Nem véletlenül választották a szervezők a rendezvény szlogenjének, „Imagine your Korea”.

Fergeteges K-pop zenékkel és igazi gangham hangulattal indult a program. A sokszínű koreai kultúrához ez éppúgy hozzátartozik, mint a meditáció és a csodálatos tájak. Itthon is egyre többen rajonganak a műfajért. Nem véletlen, hogy a legismertebb K-pop zenéket bemutató bulin tízezernél is több fiatal töltötte meg a Hungexpo csarnokát tavaly.

Mint a Koreai Turisztikai Hivatal munkatársa elmondta,, az elmúlt 10 évben 145%-al nőtt a beutazó turisták száma. Ahogyan a helyi ételek egyből meghódítják az embert erős ízeikkel és pompás színeikkel, úgy hódítja meg az ország a látogatók szívét.

Mindenki megtalálja a szívéhez leginkább közel álló élményt. Szöul fényeit az űrből is látni, de jobb, ha az ember a földön fedezi fel a csodát. Pompás felhőkarcolók, hatalmas szállodák, illatos és hangos piacok mellett olyan varázslatos látnivalók, mint a Pulguk templom, vagy Szorakszan Nemzeti Park fenséges hegyei.

Itt minden kicsit más, kicsit – vagy nagyon – koreai. A K-Food a koreai gasztronómiát, a K-Wave a koreai hullámot, a K-Spirit a koreaiakat meghatározó végtelen kreativitást és szenvedélyt, a K-Place a látogatásra érdemes kulturális és természteri helyszíneket, a K-Style pedig a koreai életstílust hívatott reprezentálni.

A K-Spirit branding közvetíti a hagyományos koreai kultúrát, ide értve a képzőművészetet, a népművészetet, a néptáncokat, a hagyományos phanszori zenét, a nemzeti sportokat, a hagyományos fesztiválokat – tano, cshuszok –  és a hagyományos koreai hanbok öltözködést.

Az esten mindenből kapott ízelítőt az érdeklődő közönség, ráadásul a végén nem maradhatott el a hagyományos koreai vacsora, különleges meglepetésekkel. Egy darabka Korea, mindenkinek tetszése szerint.

Forrás: vilagszam

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Szőrnyű baleset Szabadegyházánál.., az idős sofőr a helyszínen elhunyt..

Borzalmas fotókon, ahogy átszúrta a kocsit a nyitott sorompó, esélye sem volt az idős sofőrnek Halálos kimenetelű közúti közlekedési...

Kitört a cukorhiány: Budapesten és vidéken is érdemes korán kelni, ha még vásárolnál

A budapesti és a vidéki üzleteket járva is az látszik, hogy lassan hiánycikknek számít a hatósági áras kristálycukor,...

Szülők figyelem! Tegnaptől indult el, hogy legalább 18 C-fokos léghőmérsékletet kell biztosítani a köznevelési – és oktatási intézményekben!

Közfoglalkoztatási Támogatások Keretrendszere: A köznevelési és szakképzési intézményekben hétfőtől (november 28-tól) minimum (legalább) 18 C-fok hőmérsékletet kell biztosítani! Azokban...

Ma este az Elvis-imitátorok viszik a prímet! – Milliókért a pokolba – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...