28.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Csodálatos magyar foci! A fiúkból igazi csapat lett, hihetetlen bravúrokat végrehajtva, bekerült Európa legjobb 16 csapata közé! Gratulálunk! – képek, videók

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A hat mérkőzés óta veretlen magyar labdarúgó-válogatott nagyszerű teljesítményt nyújtva 2-0-ra legyőzte Törökországot a Nemzetek Ligája utolsó körében, és ezzel a győzelemmel feljutott a sorozat A osztályába, vagyis bekerült Európa legjobb 16 csapata közé.

Ez a feljutás a későbbiekben (a 2022-es vb-selejtezőkön) még nagyon sokat érhet. Marco Rossi csapata csodás futballőszt produkált, az Eb-kijutással és a Nemzetek Ligája osztályváltással olyan tettet hajtott végre, amire nagyon kevesen számítottak.

2020. március 3. 18.32: Kőkemény sorsolás – írta ekkor az Origo, miután megtörtént a labdarúgó Nemzetek Ligája B osztályának a sorsolása. Így folytattuk: A magyar válogatottra Törökország, Szerbia és Oroszország vár. Hihetetlenül kemény lesz.

Ami a sorsolást illeti, nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni azoknál, akiket most kihúztak mellénk. Ha csak azt nézzük, hogy a harmadik kalapból az Eb-résztvevő Törökországot kaptuk, ez önmagában sokat elmond a csoport erősségéről. Három riválisunk, a szerb, a török és az orosz válogatott számít a csoport favoritjának, de mindent megteszünk azért, hogy a B ligában is megálljuk a helyünket, felnőjünk az ellenfelekhez, ezért pozitívan állok az őszi mérkőzésekhez, és várom az összecsapásokat”

– ezt nyilatkozta a sorsolás után Marco Rossi szövetségi kapitány.

2020. szeptember 3. A magyar labdarúgó-válogatott elutazott a törökországi Sivasba, hogy megkezdje szereplését a Nemzetek Ligája B osztályában. Szoboszlai Dominik félelmetes szabadrúgásával 1-0-ra nyertünk.

Örültünk persze, nagyon. Mások szerint elsült a kapanyél. Ez utóbbit főleg azok hangoztatták, akik szerint a realitás az volt, hogy az orosz válogatott a csoport második találkozóján 3-2-re nyert Budapesten. De a magyarok harcosságát már ezen az elvesztett meccsen is láthatta mindenki, hiszen 0-3 után úgy lett 2-3 az eredmény, hogy az oroszoknak kellett reszketniük, meglesz-e a győzelmük.

Szoboszlai Dominik gólját a törökök elleni idegenbeli meccsen aligha feledjük el. FORRÁS: AFP/OZAN KOSE

2020. október 8. Akkor úgy gondoltuk, az idény legfontosabb meccse előtt áll a nemzeti csapat. Bulgáriában kellett nyerni ahhoz, hogy életben maradjunk az Eb-kijutást illetően. A 3-1-es magyar győzelem után folytatódott a Nemzetek Ligája. Belgrádban Könyves Norbert góljával legyőztük a szerbeket, majd a moszkvai fellépésen hősies küzdelemben játszottuk 0-0-t a csoportelsőségre törő oroszokkal.

2020. november 12. Az Izland elleni utolsó Eb-pótselejtezőt az elmúlt 4 év legfontosabb meccsének harangozta be a sajtó. A mérkőzés 88. percében az összes magyar szurkoló lehajtott fejjel bámult. Öt perccel később Nego és Szoboszlai góljai után csak azért nem állt meg az élet a pesti utcákon, mert a járvány miatt azt már megállították. Sorozatban másodszor jutottunk ki az Európa-bajnokságra. De valahogy akkor senki sem foglalkozott a Nemzetek Ligájával.

2020. november 15. A szerbek mintha mindent előre kiszámoltak volna. Ők a döntetlenért érkeztek Budapestre a Nemzetek Ligájában, az 1 pontot el is vitték. Másnapra kiderült, hogy ezzel a szerb csapat a vb-selejtezők sorsolásakor a 2. kalapban lesz, mi a harmadikban. Közben a török csapat váratlanul legyőzte az oroszokat, így azt is tudtunk, hogy akár a csoport első helyén is végezhet Magyarország a Nemzetek Ligájában.

2020. november 18. Budapesten a jó néhány kulcsjátékosát nélkülöző magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Törökországot. Szerbia közben 5-0-ra verte az oroszokat, így a magyar válogatott megnyerte a csoportját és a Nemzetek Ligája következő kiírásában az A osztályban, vagyis a legjobbak között szerepelhet. Ezt tényleg senki sem gondolta volna, hiszen amikor ezt az új sorozatot beindította az UEFA, a mieink a C osztályban kezdték meg a szereplésüket.

A szerencsefaktor

Ne hallgassuk el, a magyar labdarúgó-válogatottnak olykor tényleg szerencséje volt. A legnagyobb szerencse felidézésekor egyértelműen az előző NL-sorozat Görögország-Észtország mérkőzését kell citálnunk. Azon az észtek egy görög öngólnak köszönhetően győztek Athénban, hozzásegítve ezzel a magyar válogatottat a csoport 2. helyének megszerzéséhez és a rájátszásba való bejutáshoz.
Szerencsénk volt ekkor? Igen! De a szerencse mindig azé, aki tesz érte, márpedig azt egyetlen ember sem mondhatja el, hogy Marco Rossi együttese ne tett volna meg mindent, ami csak lehetséges.

A tények kissé száraz felsorolása után azért annyit megengedhetünk magunknak, hogy kalapot emeljünk Marco Rossi és a magyar labdarúgó-válogatott őszi teljesítménye előtt. Mert ezen az őszön lejátszott 6 NL és 2 Eb-pótselejtező mérkőzésen mindössze 1 vereséget szenvedett el a magyar labdarúgó-válogatott. A legfontosabb, legkiélezettebb meccseit azonban megnyerte, kijutott az Európa-bajnokságra, most pedig olyan helyzetbe kormányozta magát, amely megengedi a kissé távolabbra tekintést is.

Loic Nego a magyar válogatott nagy erőssége lett. FOTÓ: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO

Tudniillik ez a feljutás több, mint egyszerű osztályváltás. Ennek nagy hatása lehet a későbbiekben a 2022-es vb-selejtezőkre és a 2024-es Európa-bajnoki selejtezőkre is. Azt is megmondjuk, hogy miért.

A Nemzetek Ligája következő sorozatát (amiben a magyar válogatott az A osztályban szerepel már) összekötötték a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság selejtezőivel.

A selejtezőcsoportok sorsolását 2020. december 7-én tartják meg, itt a magyar csapat minden bizonnyal a 3-as kalapba kerül.

A vb-selejtezőkben 10 csoportot alakítanak ki, a csoportok első helyezettjei automatikusan kijutnak Katarba.

További három vb-helyet a pótselejtezőkön lehet megszerezni. Lesz 10 csoportmásodik csapat a vb-selejtezőcsoportokból – ez adott.

Ehhez viszont hozzátesznek még két olyan csapatot, amely a Nemzetek Ligája mostani kiírásában csoportgyőztes lett, és amely nem jutott ki a vb-selejtezőkből Katarba.

Ez elsőre borzalmasan bonyolultan hangzik, de lássuk a csoportok győzteseit:

  • A: OLASZORSZÁG, BELGIUM, FRANCIAORSZÁG, SPANYOLORSZÁG

  • B: AUSZTRIA, CSEHORSZÁG, MAGYARORSZÁG, WALES

  • C: MONTENEGRÓ, ÖRMÉNYORSZÁG, SZLOVÉNIA, ALBÁNIA

  • D: FERÖER, GIBRALTÁR

Az világosan látszik, hogy az A-osztály négy csoportgyőztese szinte biztosan ott lesz a vb-selejtezők 1-2. helyén. Innentől kezdve azon kell szurkolni, hogy a Nemzetek Ligája összesített rangsora alapján mi olyan csoportgyőztesek legyünk, akik átkerülhetnek a vb-playoffba. Ez egyáltalán nem lehetetlen feladat, de most már az sem, hogy egy számunkra kedvező sorsolás esetén a vb-selejtezőkből jussunk el a pótselejtezőbe.

Nem létszámemelés!

Azzal, hogy a magyar labdarúgó-válogatott feljutott a Nemzetek Ligája A osztályába, Európa legjobb 16 csapata között van ebben a sorozatban. A közelmúltban sokan azt hangoztatták, hogy Marco Rossi csapatának sikerei csakis annak köszönhetőek, hogy az UEFA 24 csapatosra emelte az Eb-résztvevők számát. Az NL-ben az A-osztályba jutás csattanós válasz ezekre a véleményekre is.

Ami a következő NL-kiírást illeti: ott az A osztályban, vagyis a legjobb 16 csapat között szerepelünk. Könnyen előfordulhat, hogy onnan eljutunk a 2024-es Eb-pótselejtezőbe (ahogy Izland tette ezt most), még akkor is, ha nem szerzünk sok pontot.

Óriásit harcolt a stílusosan futballozó magyar csapat a törökök ellen. FOTÓ: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO

Izland épp úgy érte el az Eb-pótselejtezőt, hogy az A-osztályban szerepelt az NL-ben, de ott pontot sem szerzett. Mégis, az utolsó pillanatig esélye volt arra, hogy kijusson a 2020-as Európa-bajnokságra.

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Halálos lehet a nőkre egy népszerű növényi alapú diéta

Bizonyos ételek nagyobb eséllyel okozhatnak szívinfarktust a nőknél mint a férfiaknál, derítették ki kutatók. A nők étkezési szokásai eltérnek...

Rettenetes hírt közöltek: Ha ilyen sört vett, ne igya meg!

Biztonsági figyelmeztetést adtak ki a Heineken a 0,25 literes üveges termékeire. Biztonsági figyelmeztetést adott ki a Heineken a 0,25...

Hat db atombomba, nyomtalanul eltűnt Amerikában..

A Pentagon nem is titkolja, vagyis ennyi atombomba eltűnését beismeri, lehetséges, hogy tízszer ennyi tűnt el, csak azt...

Putyin jócskán emelte a tétet a Nyugattal folytatott gazdasági háborúban, .. nem filléres szankciókkal válaszolt, hanem dollártrilliárdos üzlettel..

Az orosz elnök új rendeletével gyakorlatilag kiszorítja a Shellt és a japánokat a szahalini gázprojektből, amely a világ...
facebook