5.4 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Cseh Tamásra emlékeznek Kőbányán

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

November 30-ig lehet jelentkezni az immár negyedik éve meghirdetésre kerülő Rubinpiros tangó elnevezésű versenyre. A 2009-ben elhunyt Cseh Tamás emlékére a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ ismét megrendezi a nem hivatásos előadók, énekesek, együttesek és alkotók versenyét.

Cseh Tamásra emlékeznek Kőbányán

Az elmúlt években több száz pályázó készített dalokat, fotókat, festményeket és táncprodukciókat, melyeket a zeneszerző, énekes, dalszöveg író ihletett.
Ebben az évben is lehet pályázni „Rubinpiros tangó” címmel Cseh Tamás által szerzett és előadott dalokra bármely táncműfajban koreográfia készítésével, és annak bemutatásával.
A további kategóriák:
”…De mi most itt vagyunk, énekeket hallgatunk…” című kategóriában Cseh Tamás dalok éneklésével lehet pályázni.
„…Egy képre gondolok, tudod…” című kategóriában, Cseh Tamás dalokhoz kapcsolódó képzőművészeti alkotásokkal – fotó, videoklip, festmény, grafika, kisplasztika, stb. – lehet pályázni.

A pályázatok hozzájárulnak ahhoz, hogy Cseh Tamás munkássága és életfilozófiája tovább éljen a művészetekben, és a versenyzők művészi alkotásukkal továbbítsák ezt az üzenetet.

A zsűri tagjai: Bérczes László művészeti vezető (Kaposvári Csiky Gergely Színház) Bozsik Yvette táncművész, Feledy Balázs művészeti író, Kátai Zoltán énekmondó, Kecskeméti Gábor zeneszerző, Krulik Zoltán zeneszerző (Makám együttes,) Mispál Attila filmrendező, Parais István táncpedagógus író és Tóth Zsolt operatőr.

A pályaművek előzetes zsűrizése után az előadók és alkotók meghívást kapnak, hogy produkciójukat a kulturális központ színpadán, élőben is bemutathassák 2016. január 23-án, szombaton 14 órától, ahol a zsűri tagjai értékelik a pályázatokat.

A legjobbnak bizonyuló produkciók a gálaesten 2016. január 23-án 18 órakor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban hivatásos művészek társaságában lépnek fel.
Díjak mindhárom kategóriában:
I. helyezett 100-100 ezer forint
II. helyezett 50-50 ezer forint
III. helyezett 30-30 ezer forint, melyet a nyertes pályázók a színpadon vehetnek át.

Pályázati felhívás részletei, nevezési lapok, és további információk a www.korosi.org honlapon, illetve a facebook oldalon http://www.facebook.com/csehtamasnap olvashatók.

A pályázatokat 2015. november 30-ig kell eljuttatni a [email protected] címre.

További információk: Joós Tamás ügyvezető, tel: 06 20 985 1794, [email protected]

Forrás: mixonline

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A pálya csúcsán – romantikus, igaz történet, .. gyönyörű, megható film, Kevin Costner főszereplésével – videó

Igaz történet alapján, .. nagyon szép, .. romantikus film, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kellemes szórakozást!   Erről Te sem maradhatsz le!   Teljes...

Orbán Viktor a finn kormányfőnek: Svédország és Finnország egyetlen percet sem veszít a NATO-tagságából

A miniszterelnök egyebek közt ezt üzente a Twitteren. Sanna Marin a YLE rádiónak adott interjúban azt mondta, ha találkozik...

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...