21.5 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Csányi Sándor a kulisszatitkokról – Kezdődik a “Csak színház és más semmi” új évada

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A színház függönyön túli világa mindig rengeteg izgalmat rejt a néző elől. Talán épp ez a sikere a Csak színház és más semmi című televíziós sorozatnak, amelynek egyik főszereplője, Csányi Sándor igazi kulisszatitkokat oszt meg velünk.

 

Barnabás (Csányi Sándor ) és felesége, Alinda (Schell Judit) élete alapjaiban változik meg a harmadik évadban. Gyerekük születik ugyanis, ráadásul rögtön kettő is, bár igaz, hogy ez már csak egy forgatási csavar.

„A történet szerint egy gyermekünk születik, csakhogy nehéz összeegyeztetni egy forgatást egy kisbaba életével, így egy ikerpárt választottak a filmbéli szerep eljátszására – mesélte Csányi Sándor. – A párból az forgatott velünk, aki éppen fent volt, vagy épp nem akadt más elfoglaltsága. Még az is előfordult, hogy egy jelenetben is váltották egymást, ha úgy adódott. Irtó édesek voltak, a forgatási szünetekben kézről kézre jártak, valaki mindig gyömöszölte, puszilgatta őket.”

– Akkor ezek szerint az új évadban a színház világából Alinda és Barnabás igazi élete felé pillantunk ki?

– Főként a mi kapcsolatunk tere tágul, és meglehetősen izgalmas részhez, izgalmas kérdésekhez közelítünk. Az alapkérdés az, hogy a sorozatbéli feleségem mikor menjen vissza a szülés után dolgozni. Ez a téma minden gyerekes családnál ismerős, komoly meccset jelent, és sokféle megoldás létezik. Azok számára, akiknek a munka igazi szerelem, mint mondjuk egy színésznő vagy egy sportoló esetében, és a gyerek is az, egyfajta meghasonulást okoz, hogy a két szerelem közül melyiket válassza. Nincs mese, valahogy meg kell, hogy ossza magát, és ebben a kényes egyensúlyteremtésben fontos szerep jut a férfinak is. Aki persze megpróbál segíteni, majd egy bizonyos ponton túl ő is segítséget kér. Történetesen a saját édesanyjától, aki majd persze mindig mindent jobban tud, mint a menye. A mi sorozatbeli családunkban a kedves mamát Bánsági Ildikó alakítja, aki ráadásul szerepe szerint még színésznő is, így persze mindig rivalizál a másik színésznővel, azaz Alindával.

SchellJudit (MTI-fotó: Bruzák Noémi)

– Találkozott-e hasonló típusú színházi kulisszákat feltáró sorozattal már? Egyáltalán, kedveli a sorozatokat?

– Nem, nem emlékszem még csak ehhez hasonlóra sem, pedig sorozatkedvelő vagyok. Rengeteg kedvencem van, most fejeztem be például a Rólunk szól (This is us) című sorozat első évadát, ami egy roppant egyszerű történetet mesél el, de még a férfiak számára is szívszorító lehet.

Csányi Sándor és Szervét Tibor a sorozat második évadának forgatásán (MTI-fotó: Kallos Bea)

– Ha már itt tartunk, mennyiben hasonlít, egyáltalán megközelíti-e a Csak színház és más semmi története a valós színházbéli helyzeteket, sorsokat?

– Kicsiben igen, csak hát, ahogy egy filmnek működnie kell, itt minden sokkal felfokozottabb, intenzívebb. Rövid idő alatt kell elmesélni egy történetet, a karakterek, a cselekmény mind ezt szolgálja. De hát nem dokumentumfilmről van szó, hanem egy szórakoztató játékfilmről fiktív történettel.

– Kinek ajánlja a Csak színház és más semmit?

– Mindenkinek, annak, aki szeret egy kicsit kilépni a saját életéből és szeret elvarázsolódni.

Forrás: Szabó Bea, Híradó.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Egy férfi rohant be a metróalagútba a Blaha Lujza térnél és elvágta a torkát

Hatósági zárás miatt nem jár a 2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között...

Miért van egyre több pajzsmirigybeteg? Az endokrinológus válaszol

A kételkedők joggal vetik fel, hogy ez csupán látszat, hiszen a jobb diagnosztikus módszerek miatt érezzük csak, hogy...

Ukrajna részben leállította a földgáz szállítását Európába

Ukrajna bejelentette, hogy felfüggeszti a földgáz tranzitját egy olyan tranzitponton keresztül, amelyen az Oroszországból Európába szállított gáz közel...

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...