21.7 C
Budapest
2022. július. 7. csütörtök

Családi házakba törtek be – rendőreink elfogták őket..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon országos koordináció irányítójaként befejezték annak az ügynek a nyomozását, melyet egy négyfős társaság ellen folytattak egy több hónapon át tartó betöréssorozat miatt.

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást ismeretlen tettesek ellen, akik még 2019 tavaszán és nyarán törtek be több Tolna megyei településen – Bátaszéken, Szekszárdon és Tamásiban – családi házakba. Az elkövetők módszere az volt, hogy az éjszakára szellőztetés miatt nyitva hagyott spájz vagy fürdőszoba ablak elől a szúnyoghálót letépték vagy leégették, majd az ablakot benyomták, egyikük bemászott, majd társait beengedte a bejárati ajtón. A házban kutatást végeztek, és különböző értékeket – készpénzt és aranyékszereket – loptak el. A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy négyfős társaság – egy 53 éves és egy 28 éves pécsi, egy 42 éves szőkédi és egy 52 éves iharosi férfi –, akiket végül az egyik, a megyében elkövetett betörés után el is kaptak. Közülük a szekszárdi nyomozók három személyt őrizetbe is vettek, őket a Szekszárdi Járásbíróság letartóztatásba helyezte. A banda tagjai azóta is letartóztatásban vannak.

Az eljárás során kiderült, hogy a társaság Tolna megyén kívül az ország számos pontján – Baranya, Somogy, Zala, Bács- Kiskun, Veszprém megyében – tört be hasonló módszerrel családi házakba, ahonnan összesen mintegy 10 millió forint értékben loptak el pénzt és aranyékszereket. Az elkövetők legalább 50 családi házba törtek be 2019 februárja és júniusa között. A betörőket családtagjaik is segítették, akik az ellopott ékszerek zálogosításában vettek részt. A nyomozók az értékek egy részét az eljárás során visszaszerezték. A kutatások alkalmával a szőkédi férfi otthonában egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak.

A szekszárdi rendőrök 50 rendbeli lopás bűntett és vétség, valamint 11 rendbeli bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt összesen hét embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A nyomozók az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a több tízezer oldalas ügyiratot a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

police, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Segítség! A barátnőm azt hiszi, ahányszor maszturbál, meghal egy kiscica (18+)

Beteges nézetekkel tömték tele a lány fejét, aki ezért szorong párjának érintésétől. Egy Daily Star-olvasó bizarr történettel és problémával fordult...

Botrány! Szeméthegy Tamásiban: Olaszországból érkezett a több ezer m3 szemét, aztán ittragadt..

Lassan apad az Olaszországból behozott szeméthegy Tamásiban, bőven van még mit elhordani – tapasztalta meg a Blikk munkatársa...

Kinek volt nagy üzlet? Kiderült, ki profitált a legtöbbet a Kulcsár Edina-Csuti-G.w.M-Melanie szerelmi konfliktusból

Az életben mindennek magvan az ára, az szerelemnek is. Hogy Kulcsár Edina és párja kapcsolata mibe kerül mind...

Újra elindult a nyomozás: kihallgatta a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, felszakadtak a régi sebek

Solymár – Kedden hallgatta ki újra a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, akiket megviselt a vallomástétel, ugyanis újra kellett...
facebook