21.9 C
Budapest
2022. május. 18. szerda

Családi házakba törtek be – rendőreink elfogták őket..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon országos koordináció irányítójaként befejezték annak az ügynek a nyomozását, melyet egy négyfős társaság ellen folytattak egy több hónapon át tartó betöréssorozat miatt.

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást ismeretlen tettesek ellen, akik még 2019 tavaszán és nyarán törtek be több Tolna megyei településen – Bátaszéken, Szekszárdon és Tamásiban – családi házakba. Az elkövetők módszere az volt, hogy az éjszakára szellőztetés miatt nyitva hagyott spájz vagy fürdőszoba ablak elől a szúnyoghálót letépték vagy leégették, majd az ablakot benyomták, egyikük bemászott, majd társait beengedte a bejárati ajtón. A házban kutatást végeztek, és különböző értékeket – készpénzt és aranyékszereket – loptak el. A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy négyfős társaság – egy 53 éves és egy 28 éves pécsi, egy 42 éves szőkédi és egy 52 éves iharosi férfi –, akiket végül az egyik, a megyében elkövetett betörés után el is kaptak. Közülük a szekszárdi nyomozók három személyt őrizetbe is vettek, őket a Szekszárdi Járásbíróság letartóztatásba helyezte. A banda tagjai azóta is letartóztatásban vannak.

Az eljárás során kiderült, hogy a társaság Tolna megyén kívül az ország számos pontján – Baranya, Somogy, Zala, Bács- Kiskun, Veszprém megyében – tört be hasonló módszerrel családi házakba, ahonnan összesen mintegy 10 millió forint értékben loptak el pénzt és aranyékszereket. Az elkövetők legalább 50 családi házba törtek be 2019 februárja és júniusa között. A betörőket családtagjaik is segítették, akik az ellopott ékszerek zálogosításában vettek részt. A nyomozók az értékek egy részét az eljárás során visszaszerezték. A kutatások alkalmával a szőkédi férfi otthonában egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak.

A szekszárdi rendőrök 50 rendbeli lopás bűntett és vétség, valamint 11 rendbeli bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt összesen hét embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A nyomozók az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a több tízezer oldalas ügyiratot a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

police, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Megbüntették Mészáros Lőrincéket

Váratlan helyről kopogtattak Mészáros Lőrinc cégének ajtaján. A milliárdos cégénél, az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél (Opus Global...

Újabb részletek derültek ki: Berki Krisztián több drogot is fogyaszthatott

Nemcsak kokaint, de más drogokat is találtak Berki Krisztiánnál a halálakor. Nemcsak kokaint, de más drogokat, szteroidokat is találtak...

Mégsem lehet népszavazás a Fudan egyetemről – felülbírálta az Alkotmánybíróság a Kúriát

Az álláskeresési járadék ügyében is így döntött az Ab. Nem lehet népszavazást tartani a Fudan egyetem és az álláskeresési...

Orosz közlés: már közel ezer ukrán katona adta meg magát az Azovsztalban

Az elmúlt 24 órában 694-en kapituláltak a megszállók szerint. Több száz ukrán katona adta meg magát a bekerített mariupoli...