32.1 C
Budapest
2022. augusztus. 17. szerda

Csaknem százmilliót kaszált a csaló Pintér Sándor belügyminiszter nevével

Dátum:

Megosztás:

Budapest – Itt a kézzel fogható bizonyíték, milliókat, sőt tízmilliókat is érhet egy jó nevű politikus ismeretsége. Sőt, ha valaki elég magabiztosan hivatkozik rá, még arra sincs szükség, hogy egyáltalán ismerje. Pintér Sándor belügyminiszter neve például elég jól csengett ahhoz, hogy egy rámenős csaló, titkos ügynöknek kiadva magát rá hivatkozva tízmilliókat zsebeljen be azoktól, akik ettől remélték büntető ügyük megoldódását.

Nem volt szívbajos M. I., budapesti férfi, hogy igazi bennfentesnek higgyék fedett nyomozónak, esetenként titkos ügynöknek adta ki magát. S persze a belügyminiszterre, mint személyes jó barátjára és egyben főnökére hivatkozott, akivel naponta találkozik.

A 44 éves férfi olyan vállalkozókat keresett, akik ellen a NAV indított különböző eljárást. Így szinte biztosan remélhette, hogy nagy pénzek felett rendelkeznek, és sokat megér nekik, ha valaki segít elsimítani a sok milliós visszaélés miatt indult eljárásokat.

A “007-es” ügynöki szöveg, a magabiztos fellépés, a kormánytag ismerős, és az ígéret, hogy rajta keresztül ő bármit el tud intézni, sorra nyitotta ki a pénztárcákat. Egy férfi egyből 15 millió forintot adott át annak reményében, hogy a miniszter közbelép, és megússza a NAV- eljárást.

A sikeren felbuzdulva azután jött egy nagyobb hal. Az illetőtől először 17 millió forintot kért el, majd hogy még ráerősítsen a magas rangú háttére, további 61 milliót vett át, vagyis őt összesen 77 millióval verte át. Ekkora már talán túlzottan magabiztossá vált, vélhetően nem vette észre, hogy ezzel éppen gyanút kelt új kliensében.

Első lépésként ötmillió forint átadásában állapodtak meg. Ám itt por került a fogaskerekek közé, pontosabban pont, hogy beindult a gépezet, mert a Blikk információi szerint a megbeszélt összeg átadásakor már valódi titkos nyomozók jelentek meg a helyszínen és rajtaütöttek a “segítőkész” férfin. Lapunk úgy tudja, a nyomozó ügyészség indítványára a bíróság elrendelte M. I. előzetes letartóztatását.

Teljes a hírzárlat a végrehajtók elnökének letartóztatásáról /Illusztráció: Pexels A befolyásos politikusra hivatkozó M. I. kezén a pénz átvételekor kattant a bilincs /Illusztráció: Pexels

A férfinak egyébként több lakcíme is volt. De valójában egy bérelt lakásban lakott, Buda egyik legszebb terénél. A 90 négyzetméteres társasházi lakásért havi 350 ezer forintot fizetett, ami nem okozott problémát az átvett összegekből.

A Blikk úgy tudja, a nyomozó ügyészség jelenleg is gőzerővel nyomoz az ügyben, amelynek számos pontja vár tisztázásra. Éppen a nyomozás érdekeire való tekintettel semmilyen információt nem adtak lapunknak.

Lapunk kérdezte a belügyi tárcát, értesültek-e a minisztert is érintő csalási sorozatról, de lapzártánkig nem kaptunk választ.

Egyébként nem jó ómen a bűnözőknek Pintér Sándorra hivatkozva pénzt kicsalni, az elmúlt években szinte kivétel nélkül rács mögé kerültek. B. György például egy budakalászi panzióstól csalt ki 15 millió forintot, kamu sms-üzenetekkel tévesztette meg, amelyet magának küldött a belügyminiszter nevében.

Tavaly írtunk B. Zsolt esetéről, aki még egy jogászt is megtévesztett azzal a szöveggel, hogy a belügyi tárca tisztje, és Pintér Sándor ismerőseként segít egy parkolóház megvételében egy házaspárnak.

Évekkel ezelőtt két férfi bukott le ezzel a szöveggel, egy százmilliós ingatlanbizniszben ígértek segítséget a belügyérre hivatkozva, és tettek el busás sikerdíjat előre.

Egy 2019-es ügyben 18-an ültek a vádlottak padjára, összesen 290 millió forintot csaltak egyebek közt belügyminiszteri ismeretségükre hivatkozva számos sértettől, ugyancsak büntetőügyek elsimításáért cserébe.

béikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Pedáns vagy kényszerbeteg, aki állandóan takarít?

A rendet és a tisztaságot mindenki, ám az utat, ami elvezet odáig, csak nagyon kevesen szeretik, sőt a...

Mit tegyünk, ha az idegeskedés miatt fáj a gyomrunk?

A gyomorfájdalom több ok miatt is kialakulhat. A fájdalmat kiválthatják vírusfertőzések, savas reflux, de gyomorfekély is állhat a...

Féltékenység, pénz, megcsalás – ezek a szakításhoz vezető leggyakoribb indokok

A kapcsolatok gyakran ugyanazokon a problémákon csúsznak el. Ilyen a pénz, az elköteleződés kérdése vagy a kommunikáció hiánya....

Eddig ezt cm-ben nem tudták túlszárnyalni, 230 cm és 82 kg-os, kapitális harcsa..

Óriás harcsát fogtak a gyomaendrődi Sirató-holtágon még két éve, de azóta sem fogott Magyarországon senki ilyen hosszú hatcsát.. Kétszázharminc...
facebook