15.2 C
Budapest
2022. május. 18. szerda

„Csak sírdogáltam az orvosiban csendesen” – megrázó vallomás a magyar doktortól 18+

Dátum:

Megosztás:

A szakember szívbemarkoló posztot írt érzéseiről.

November eleje óta dolgozik újra a Covid-osztályon egy magyar orvos, akinek megrázó posztját egy zárt csoportban osztották meg a Facebookon.

„Ha azt írom, hogy iszonyatosan nehéz három hónapunk volt, akkor biztos, hogy nem írtam le a lényeget. A legutóbbi ügyeletemben elkezdtem, ma pedig végeztem az adatok bevitelével, egy szép nagy excell táblába, és miközben dolgoztam, újra és újra elő kellett venni a dokumentumokat. Amikor ez a poszt íródik, egy kicsivel már túl is vagyunk az első száz beteg ellátásán” – fogalmaz posztjában az orvos. „Néhol a zárójelentések sorait átolvasva egy-egy felszabadult sóhaj a vége, néha még egy-egy mosoly is, de 28 (!) alkalommal csak a végtelen szomorúság. A mai munka végére már alig láttam, és alig tudtam nyelni. Csak sírdogáltam az orvosiban csendesen és nyeltem szorgalmasan a könnyeimet. Minden ötödik betegem meghalt… (!!!) Ez egyszerűen iszonyú, és megmagyarázhatatlan.”

 

Képünk illusztráció (MTI/AP/Czarek Sokolowski)

 

Mint írja, összesen 104 betegről beszél, akik közül 59 beteg nem kapott oltást, 3 beteg egy, 38 beteg két oltásban részesült (valamennyien több, mint öt hónapja) és mindössze 4 páciens volt, aki három oltás után is megbetegedett.

„28 alkalommal írtam kórbonctani felszólítót, közülük 19 beteg volt oltatlan. Többek között 27 (!), 51, 58, 61, 62, 66, 68 évesen mentek el… DE MIÉRT? MIÉRT? Persze volt pl. olyan is – akire, bár két oltása is volt – akkor csapott le a Covid, amikor már éppen túl volt egy heroikus műtéten… És persze mindenre megvan a racionális (orvosi) magyarázat, de végül a statisztikában minden EMBER csak egy-egy szám lesz… De engedjétek meg nekem, hogy ne írjak további részleteket. Csak mélységesen csendben EMLÉKEZZEK most azokra, akik elmentek, és adjak hálát azokért, akiket vissza tudtunk adni a családjuknak.”

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...