6.7 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Csak reménykedik a kártérítésben az a magyar család, akik 24 éves lányát meggyilkolta egy sorozatgyilkos Olaszországban..

Dátum:

Megosztás:

Mata Arietta családja 100.000.- EURÓ kártérítést követel Pasquale C. olasz sorozatgyilkostól, akit a magyar lány kíméletlen meggyilkolásáért 20 év fegyházra ítélt egy olasz bíróság!

Jó időre rács mögé kerül Pasquale C., aki négy évvel ezelőtt végzett az örömlányként dolgozó Mata Ariettával az olaszországi Modena közelében. A déli ország legfelsőbb bírósága elutasította a férfi fellebbezését és az elsőfokú ítéletet helybenhagyva 20 év fegyházbüntetésre ítélte a gyilkost. Az indíték szerint a férfi szerencsejáték-függőségben szenved, és a pénz miatt ölte meg, illetve rabolta ki a lányt.

Álcázni próbálta a gyilkosságot

A 24 évesen elhunyt Arietta holttestét 2018 januárjában találták meg. Az első nyomok alapján úgy tűnt, a lány öngyilkos lett és vonat elé vetette magát. Később kiderült, hogy az áldozatot az olasz férfi a kocsijába csalta, ahol dulakodni kezdtek.

A nő itt még megvédte magát, és elfutott, de végül támadója elkapta és megfojtotta.

A holttestet betette az autójába, kilométereket utazott vele, majd a közeli vasútállomáson egy érkező szerelvény elé vetette, hogy öngyilkosságnak tűnjön Mata halála. A lánynál lévő készpénzt elrabolta, majd játékgépen elvesztette.

A legfrissebb hírek itt!

Nem tudni, mi lesz a kártérítéssel

Arietta 18 évesen költözött el a családjától, velük telefonon tartotta a kapcsolatot. A lány családját borzasztóan megviselték a történtek. Arietta holtteste közel két évig feküdt a halottasházban, egyrészt azért, mert a nyomozás miatt nem adták ki a holttestet a hatóságok, másrészt azért, mert a család szerény anyagi körülmények között él. Végül több helyi szervezet gyűjtésének köszönhetően 2019 decemberében tudtak méltó búcsút venni a 24 évesen elhunyt lánytól.

A család százezer eurónyi (42 millió forintnyi) kártérítési igényt nyújtott be az olasz bírósághoz.

Ezzel kapcsolatban a Bors megkereste dr. Lakatos Csillát, az ügyben eljáró ügyvédet, de nem kapott felhatalmazást a családtól, hogy kérdéseinkre válaszoljon. A kártérítés kifizetéséhez egyébként arra van szükség, hogy Pasquale C. vagyontárgyaira, ingatlanjaira jelzálogjogot jegyezzen be az olasz bíróság.

Mata Arietta temetése
Arietta családja könnyek közt vett végső búcsút a lánytól 2019 decemberében Fotó: Bors

Más gyilkosság is miatt nyomoznak

A férfinek nem ismeretlen a börtön illata, 1994-ben ugyanis egy idős nőt fejbe lőtt és elvágta a torkát. Ezért akkor is a legmagasabban kiszabható büntetést, 20 évet kapott.

A legfrissebb hírek itt!

Az elhunyt ügyvédnő 2017-es meggyilkolását is öngyilkosságnak próbálta beállítani a férfi, a gyanú szerint ugyanis a nőt begyógyszerezte, majd rágyújtotta a lakását. Ezt azonban még nem tudták rábizonyítani.

Pasquale C., olasz sorozatgyilkos
Pasquale C., a lány gyilkosa. Újra börtönbe vonul, hosszú időre Fotó: Unione Sarda

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A Doktor, a Gyűjtő, a Tál és az Álarcos – Íme, a Schadl-ügy lehallgatási anyaga: a lehallgatók vagy viccesek, vagy éhesek voltak, amikor a...

Büntető ügyek befolyásolására kért több tízmillió forintokról, de százról is szó esik azokban a beszélgetésekben, amelyeket a szakszolgálat...

Az oroszok üzentek: még soha nem volt ennyire közel az atomháború – videók

Az orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy jövőre jelentősen növelik a katonai kiadásokat, felpörgetik a hadiipart és különös figyelmet...

Félelmetes ragadozó piráját találtak a Sebes-Körösben – videó (látványetetés)

Az elpusztult példányra Nagyváradon bukkantak. lpusztult vöröshasú piráját (Pygocentrus nattereri) találtak Nagyváradon a Sebes-Körösben – közölte pénteken az Ebihoreanul.ro bihari...

Tragédia! Elhunyt Varga Tímea kutyája, gyertyát is gyújtott érte e temetőben..

Borzalmas ami történt! A temetőben teljesen összetörve fotózták le Vajna Tímeát Vajna Tímea teljesen összetört ugyanis férje Andy Vajna...