15.7 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Csak Orbán Viktornak volt ereje és bátorsága megakadályozni a brüsszeli olajembargót – videó

Dátum:

Megosztás:

Ha a baloldal került volna hatalomra április 3-án, ma már Magyarországra is vonatkozna az olajembargó, és a magyar családok fizethetnék a közel 1000 forintos benzint és a három vagy négyszeres rezsiköltségeket

– mondta el az Origónak adott interjúban Deák Dániel.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a magyar baloldal azt a parancsot hajtja végre, amit külföldön mondanak nekik. Deák szerint sok európai vezető bízott abban, hogy a magyar miniszterelnök kitart az olajembargót elutasító álláspontja mellett. Sokan nem merték nyíltan vállalni az álláspontjukat, de nem vagyunk egyedül, csak nekünk, magyaroknak van meg a kellő erőnk ahhoz, hogy képviseljük a józan Európa hangját Brüsszellel szemben. Hozzátette: a magyar baloldal most színjátékot játszik, de mindenben Brüsszel érdekeit szolgálja ki. A magyar emberek érdeke nem fontos nekik.

Gitanas Nauseda litván elnök megköszönte Orbán Viktornak, hogy kiállt az olajembargó ellen. Azt mondta, hogy Magyarország, Csehország és Szlovákia ugyanis a csővezetékek elzárásával energiaforrás nélkül maradtak volna. Miért fontos, hogy egyre több külföldi vezető ismeri el Orbán Viktor és a magyar kormány erőfeszítéseit?

Érdekes látni, hogy csak Orbán Viktornak a korábbi uniós csúcson aratott győzelme után mertek kiállni a tagállami vezetők nyíltan a magyar álláspont mellett. Azt megelőzően hallgattak, egyetlen egy pozitív és támogató nyilatkozatot sem lehetett hallani.

Ennek több oka is van:

a globális balliberális média szabályosan terrorizálja a legtöbb uniós tagállam vezetőjét, emellett nem rendelkeznek olyan stabil belpolitikai helyzettel, mint a magyar kormány.

Így hallgatólagosan, csak a háttérből merték támogatni Orbán Viktort, és reménykedtek abban, hogy a magyar miniszterelnök kitart az olajembargót elutasító álláspontja mellett.

A siker eljött, Orbán Viktor kétharmados parlamenti többséggel a háta mögött, és erős elszántsággal, következetesen képviselte a magyar nemzeti érdekeket, amelyből nem csak Magyarország, de más uniós tagállam is profitált. A sikert követően egyre többen kifejtették támogató álláspontjukat a magyar kormány iránt, ami jól mutatja:

nem vagyunk egyedül, csak nekünk van meg a kellő erőnk ahhoz, hogy képviseljük a józan Európa hangját Brüsszellel szemben.

Mark Rutte holland, Sanna Marin finn, Kiriákosz Micotákisz görög és Alexander De Croo belga miniszterelnök az Oroszország elleni szankciók hatodik csomagjáról tartott kétnapos rendkívüli EU-csúcstalálkozón Brüsszelben 2022. május 30-án. Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Még a magyar kormánnyal kritikus Mark Rutte holland miniszterelnök is elismerte, hogy Magyarországnak igaza volt az olajembargó ügyében. Ehhez képest a hazai baloldal ismét a magyar emberek érdekei ellen cselekedett. Mi volt ennek az oka, és a magyar baloldal miért akart olajembargót?

A magyarországi baloldal mindenben kiszolgálná Brüsszel akaratát, erről a választási kampányban is nyíltan beszéltek. Politikai megfontolásból néhány baloldali politikus támogatóan szólalt fel a kormány fellépése kapcsán, ez azonban csak színjáték.

Ha ők lennének kormányon, megszüntetnék a benzinárstopot, a rezsicsökkentést és elzárnák az orosz olaj és gázcsapokat.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...