4.9 C
Budapest
2024. február. 22. csütörtök

Csak minden ötvenedik kérelmező jogosult menedékjogra Magyarországon

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 23 072448
2015. 06. 23. – 07:12
forrás: MTI / Napi Gazdaság, MTI Fotó: Molnár Edvárd

Tavaly mintegy negyvenezren fordultak a bevándorlási hivatalhoz, de csupán nyolcszázan voltak olyanok, akiknek politikai okok vagy humanitárius katasztrófa miatt kellett elhagyni hazájukat. – mondta el a Napi Gazdaságnak György László, a Budapesti Műszaki Egyetem adjunktusa.
Míg 2012-ben 2200, addig 2015 júniusáig több mint 53 ezer menedékkérőt regisztráltak a magyar hatóságok – emlékeztetett a kutató, aki szerint a menedékkérelmet benyújtok száma év végéig elérheti akár a 120 ezer főt is. György László hozzátette, hogy egy illegális bevándorló napi ellátása átlagosan 4300 forintba kerül.

Mint a lapnak elmondta: a Magyarországon menedéket kérők nagy része az eljárás alatt elszökhet, külföldre távozhat, a Magyarországról távozó személyeket azonban más tagállamban történő elfogásuk esetén ide toloncolhatják vissza. Számításai szerint amennyiben 50 ezer illegális bevándorlót toloncolnának vissza, az Magyarországnak évi csaknem 100 milliárd forint kiadást jelentene.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este egy gyönyörű, romantikus dráma – Hét élet – videó

Gabriele Muccino felkavaró történetében valaki úgy akar megszabadulni az őt nyomasztó titoktól, hogy teljesen megváltoztatja hét idegen ember...

Életveszély az M1-esen: fantomdugó szedi áldozatait

Balesetek helyszínén gyakran megfigyelhető jelenségről írt az autópálya-kezelő. Az MKIF Zrt. hívta fel arra jelenségre fel az autósok figyelmét,...

Szakértő: Navalnij halálával átléphette a Rubicont Moszkva

Alekszej Navalnij halálával kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés, hogy az miért épp az oroszországi elnökválasztás előtt történt: a...