18 C
Budapest
2023. május. 30. kedd

Csak a hülyék nem félnek

Dátum:

Megosztás:

Bennünk, akik jártunk már Párizsban, Gábor László sorai semmiféle megütközést nem keltettek. Mi, akik láttuk, milyen volt, és most milyenné vált, az Origo főszerkesztőjének minden egyes sorával egyetértünk.

OTP Travel

Az Origo főszerkesztője, Gábor László a napokban írt egy remek publicisztikát, – ide, hozzánk a 888-ra – amiben bemutatta, hogy milyen változásokon ment keresztül Párizs az elmúlt időszakban. Aki nem olvasta Gábor László kiváló írását, valamint halmazatilag a mögöttünk lévő éveket egy másik galaxisban, vagy pedig a 444/Index/HVG véleménykaranténjának safe spacében töltötte, azoknak mondom, hogy ezek a változások sajnos a legkevésbé sem tekinthetőek pozitívnak.

Párizs már régen nem az, ami volt.

Párizs elveszett. Párizs egy olyan állatorvosi lóvá változott, amin kiválóan be lehet mutatni, miért hazugság minden olyan állítás, ami a migrációra, mint valami elkerülhetetlen, de jó dologra hivatkozik. Állatorvosi ló, amin példaszerűen lehet szemléltetni, hogy miért hazugok a csudálatos multikultiról szóló cikkek, és csak a liberálisok agyában(?) és szalonjaikban megvalósuló példás és konfliktusmentes integrációról szóló írások.

Párizs egykor a fény, a nyüzsgés, a szellemi élet városa volt. Ma pedig  inkább hasonlít a félelem és a reszketés otthonára.

Bennünk, akik jártunk már Párizsban, Gábor László sorai semmiféle megütközést nem keltettek. Mi, akik láttuk, milyen volt, és most milyenné vált, az Origo főszerkesztőjének minden egyes sorával egyetértünk.

Párizs mára már egy veszélyes és mocskos várossá vált, ahol egy józan ember egészséges félelemérzettel lép ki az utcára, az egyszeri turista pedig gyorsan belcsúszhat egy-egy olyan bulikákba, aminek a hangulatfelelősei olyan partiarcok lesznek, akik poszttraumatikus stresszel és kényszerképzetekkel birkóznak, s akik szerint Allah hatalmas (Akhbar), és  akik könnyen lesznek morcosak azokra az őslakosokra, akik szerint viszont kicsi és jelentéktelen, hogy hajlamosak egy határozott mozdulattal, fültől fülig elvágni a velük egyet nem értő gyaur kutyák torkát.

De Párizsban járván-kelvén az is könnyen megeshet velünk, hogy a gépfegyverrel, símaszkkal és Koránnal integrálódó muszlim terroristák egy unalmasnak ígérkező holdfényes estét igyekeznek izgalmasabbá tenni azzal, hogy percek alatt megszabadítanak minket, hitetlen hülyéket egy skorpió típusú gépfegyver segítségével a kétségkívül nyomorúságos életétünktől.

A francia főváros egyéb meglepetéseket is tartogat, hiszen arra is komoly esély van, hogy az egész családunkat fogja fasírtra trancsírozni egy közepes méretű furgont vezetve egy olyan dolgos fiatal, akit rendkívül elkeserít, hogy bizonyos emberek időnként disznóhúst is hajlamosak elfogyasztani.

Mindezen veszélyek nem a Párizs környéki, külvárosi gettókban – lipsik most sivalkodjatok: no-go zónákban – leselkednek az eltévedt világjárókra, hanem a centrumban, az ikonikus utcákban a még ikonikusabb tereken, valamint azon épületek környéken, amiket minden útikönyv elején megtalálhatunk. A migránssimogató propaganda hatása alatt lévő liberálisok szokták az összes terrorcselekmény után kiírni, hogy ők bizony nem félnek. Ilyenkor persze mindig felsóhajt az örök vadászmezőkön egy már kihalt dodó. (Tudvalevő, hogy dodó kacsák sem féltek. Ki is haltak.)

Mi nem szoktuk kiírni, hogy #nemfélünk. Mi félünk.

És minden józan ember, aki olvas híreket, félne Párizsban Gábor László helyében.

Én is féltem, mikor kimentem dolgozni. Féltem, és végtelenül elkeserített, hogy mivé lett Párizs.

Aki járt Párizsban szinte biztosan hasonló érzések fogták el.

Akik viszont nem jártak se most se régebben a franciák fővárosában és inkább hisznek Soros úr fizetési listáján terpeszkedő, magukat újságíróknak hazudó migránssimogató propagandistáknak, azok írnak egy gúnyos és humorosnak szánt publicisztikát Heti Válasz online felületére.

A régen-vagy akár tegnap- még a migrációról, a migrációt körülfonó hazugságokról egészen mást gondoló újságírók, ma gurgulázva röhögik ki Gábor Lászlót, amiért lemerészelte írni, hogy ő bizony fél, amikor Párizsban jár.

Az meg tényleg már csak hab azon a bizonyos Simicska úr pénzén feldíszített tortán, hogy a Válaszos cikk jegyzője azzal az aprócska kis trükköcskével igyekszik hitelteleníteni Gábor félelmeit, és gondolatait, hogy azt a tényt emeli/hangsúlyozza ki, hogy a Párizsban “rettegő” (bruhaha) főszerkesztő csak és kizárólag focimeccsek apropójából szokott Franciaországba utazni, ergo egy büdös proli, biztos még szotyolázni is szokott a parasztja.

Zárójel:

Ez a focifóbia eddig azokra ballipsi kollégákra volt csak jellemző , akik Dezső András kivételével extrém sportként tekintenek mind a felülésekre, mind a fekvőtámaszozásra, emiatt irtóznak is a konditermektől, súlyzóktól, meg a bokszzsákoktól,  mint az a bizonyos ördög az ő tömjénfüsttől, arról nem is beszélve, hogy szerintük minden, sportot kedvelő és űző ember már eleve rendkívül gyanús, valamint  potenciális nácinacionalista, telihátas nagy Magyarország tetoválást viselő futballhuligán, hiszen az ilyen -vállakkal, és izmokkal rendelkező-és különböző sportokat  űző s kedvelő reakciósok szerint, Erdélytvissza kellene  csatolni, Szlovákia meg nem is ország.. A fociszeretetről egyébként érdemes lenne ezeknek a libbant propagandistáknak megkérdezniük szegény, megboldogult Esterházy Pétert, aki haláláig imádta a focit, rendszeresen kijárt labdarúgó mérkőzésekre, sőt űzte is-fociztam is vele abban az alkotóházban, ami nevét viselte- és könyvet is írt erről a remek sportról.

Persze tudjuk, hogy vannak intelligens, haladó, demokrata, és felvilágosult futballdrukkerek, mint például Esterházy és Farkasházy urak, és van Orbán Viktor.

Zárójel bezárva.

A fociszeretetet szitokszóvá züllesztők köze ügyesen, és örömmel besoroló szerző ráadásul azért is jár el tisztességtelenül, mert Gábor László számtalan írásából kiderült, hogy habzsolja a kultúrát, szereti a balettet, az operát és a prózát. Rengeteg színházi előadást látogat. Ráadásul nemcsak az Új és a Nemzeti színházakba, hanem a Katona József és az Örkény színházba is jár, de amikor Párizsban pihen, akkor is gyakran vesz jegyet egy-egy ottani színház előadására. Arról nem is beszélve, hogy például a Magyar Állami Operaházba is sokkal többször jutott el, mint a Heti Válasz szerzője, aki tudomásom szerint egyszer sem tette tiszteletét az Andrássy úti palotában. Gábor Lászlót bunkó focidrukkerként bemutatni és így gúnyolni nem csak ízléstelen, de nagyfokú tájékozatlanságra is vall.

Mi férfiasan bevalljuk, hogy félünk.

Féltjük a gyerekeink-merthogy vannak, kettő is- a szeretteink, a szerelmünk, a barátaink és a kollégáink életét is.

Még a Válasz gúnyolódó újságíróját is féltjük.

Ilyenek vagyunk.

És egy olyan Európát, egy olyan Párizst szeretnék, ahol nem kell félnünk.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Apáti BenceBertha LászlóFalusi VajkFűrész GáborGFGH.I.Ifj. Lomnici ZoltánKetipisz SztavroszMegadja GáborKovács TiborSzentesi Zöldi LászlóVincze Viktor Attila.

Forrás: 888.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Így fenyegetőznek az ukránok

Az ukrán ellentámadás még nem kezdődött el, de holnap, holnapután vagy egy hét múlva megindulhat Olekszij Danilov, az...

Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni és átszámítva 2,2 Millió Ft az ára..

A világ legdrágább fagylaltjainak megkóstolásához mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltjai, illetve...

A végsőkig küzdött: Szomorú részletek a keresésről! – A MOUNT EVEREST lesz SUHAJDA SZILÁRD végső nyughelye..

Talán már nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott volna Suhajda Szilárd szívszorító drámájáról. A magyar hegymászót...

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...