3.7 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Civilekkel hatékonyabb

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 20 164236

Tovább bővül a BM OKF és az MLSZKSZ között három éve megkötött együttműködés. A civil logisztikai szolgáltatók újabb katasztrófavédelmi feladatot kaptak. Eddig három cég kapcsolódott be.

Az elmúlt években Magyarországon több olyan, a szélsőséges időjárás okozta esemény történt, amelyek hatékony kezelésé érdekében teljesen új alapokra kellett helyezni hazánk katasztrófavédelmi logisztikai biztosításának rendszerét. Az új kihívásokra adandó válaszok az állami és civil erőforrások együttes és hatékony alkalmazását igényelték.

Ezért a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) svájci és német példa alapján 2010-ben tárgyalásokat kezdett arról, hogy a civil szféra miként tudna közreműködni az állami katasztrófavédelmi feladatok ellátásához szükséges logisztikai tevékenységekben. Például a raktárak fenntartása, az úgynevezett minősített időszakok védekezési feladataihoz szükséges megyei induló készleteken felüli eszközök (gumicsizma, homokzsák, védőkesztyű, aggregátor, tábori ágy, egyebek) tárolása, illetve az ezek mozgatását lehetővé tevő szállítókapacitás fenntartása. Hiszen a logisztikai szolgáltatók ezeket a feladatokat az elvárt rendelkezésre állási és szolgáltatási színvonalon egyszerűbben és gazdaságosabban tudják megoldani.

A Közép-Európában példa nélküli együttműködés a civil logisztikai szolgáltatók és a katasztrófavédők között 2012 októberében kezdődött az MLSZKSZ kezdeményezésére. Eddig három civil szolgáltató kapcsolódott be a katasztrófavédelmi folyamatok kiszolgálásába, a BI-KA Logisztika Kft és az ATI Depo Zrt. tárolókapacitásukkal, a Waberer’s-Szemerey Logisztikai Kft. pedig a nehézgépjármű mentések akadályelhárítási gyakorlatában.
A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága (BM OKF) a múlt heti nehézgépjármű mentési gyakorlatán az MLSZKSZ közreműködésével civil logisztikai szolgáltatók is részt vettek. A résztvevők arra készültek fel, hogy a katasztrófa helyszínéről minél gyorsabban, hatékonyabban és további járulékos károkozás nélkül el tudják vontatni a mozgásképtelen, sérült járműszerelvényeket olyan helyre, ahol azok már nem jelentenek akadályt a mentést és kárelhárítást végzők számára.

Az állami és a civil szféra logisztikai képességeinek jobb megismerése érdekében az MLSZKSZ és az BM OKF április 14-én szakmai konferenciát is szervez. A rendezvény célja, hogy ismertessék a katasztrófavédelemhez kapcsolódó logisztikai kihívásokra adott válaszokat, az együttműködés eddigi tapasztalatait, és megvitassák a további fejlesztési irányokat és lehetőségeket. A civil logisztikai szolgáltatók pedig bemutatják a különböző minősített esetekben a védekezés során igénybe vehető képességeiket.

Forrás: vg; Kép: Google;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Két miskolci rendőrt vert meg egy szlovák férfi: egyiküket páros lábbal rúgta fejbe

Egy szlovák férfi Miskolcon vert meg két rendőrt, akik egyikét páros lábbal rúgta fejbe. Szombat éjjel történt a bűncselekmény,...

Többszörösen törvényt sértett az a horgász, aki egy anyapontyot 300 ezer Ft-ért kínált eladásra!

A Nébih keddi közleménye kiemeli: a halat 300 ezer forintért kínálta feketén eladásra egy tiszanánai horgász, a tetemes...

Szőrnyű baleset Szabadegyházánál.., az idős sofőr a helyszínen elhunyt..

Borzalmas fotókon, ahogy átszúrta a kocsit a nyitott sorompó, esélye sem volt az idős sofőrnek Halálos kimenetelű közúti közlekedési...

Kitört a cukorhiány: Budapesten és vidéken is érdemes korán kelni, ha még vásárolnál

A budapesti és a vidéki üzleteket járva is az látszik, hogy lassan hiánycikknek számít a hatósági áras kristálycukor,...