23.3 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

Cameron választás elé állítja a muszlim nőket

Dátum:

Megosztás:

forrás: www.news.sky.com

Megtagadják a tartózkodási engedélyt azoktól a muszlim nőktől, akik nem javítanak az angoltudásukon – jelentette be David Cameron brit miniszterelnök.

Cameron 20 millió font értékű kezdeményezést indított a muszlim közösség női tagjai részére Nagy-Britanniában. Angol nyelvtudásuk fejlesztése a könnyebb integrációban és a szélsőséges tanok megakadályozásában nyújthat segítséget. Döntését többen ügyetlen és leegyszerűsített lépésnek titulálták.

A brit miniszterelnök elmondta, a kezdeményezés véget vethet a „passzív toleranciának” a női muszlim lakosság életében, amely legtöbbjük számára diszkriminációt és elszigeteltséget jelentett. Az intézkedéshez szankciókat is csatolt, a nyelv elsajátításának hiánya ebben az esetben a tartózkodási engedély megvonásával járna.

(Az itt található teszten bárki lemérheti, hogyan teljesítene)

Cameron választás elé állítja a muszlim nőket
Fotó: EPA/ATEF SAFADI

A muszlim lakosság elszigeteltsége a szélsőséges tanok elterjedését segíti, és olyan felháborító szokásokat tesz lehetővé, mint a női szervek megcsonkítása és a kényszerházasságok – hangsúlyozta Cameron a The Times című amerikai napilapban megjelent cikkében.

Leszögezte, hogy nem hajlandó elhallgatni azokat a kemény igazságokat, amelyek a kisebbségben élő muzulmán férfiak elmaradott gondolkodásmódjából adódnak, szerinte a nőket károsan szigorú ellenőrzés alatt tartják a férfiak.

„Itt az idő, hogy változtassunk. Soha nem leszünk egy nemzet, ha nem állunk ki a liberális értékeinkért, ha nem szögezzük le, mit várunk el azoktól, akik a mi országunkba jönnek velünk együtt élni. Csak úgy tudjuk tovább építeni a nemzetet, ha a nagylelkűség és a kreativitás vezérel minket. Csak így tudjuk lebontani a köztünk levő falakat” – jelentette ki.

Cameron nyomatékosította, Nagy Britanniában a nők és a lányok szabadon dönthetnek arról, hogy akarnak élni, hogy öltözködnek és kit szeretnek. És ezekért az értékekért az egész ország együttesen fog kiállni.

A miniszterelnök kritikusai üdvözölték a 20 millió fontos „befektetés” tervét, ám nehezményezték Cameron következetlenségét. Arra emlékeztettek, hogy pont Cameron volt az, aki 2011-ben visszavonta az alapfokú angol képzések finanszírozását.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Kevin Dillon – Táv-felügyelő (Wire Room) – Bruce Willis egyik utolsó filmje – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje, amelyben ismét egy hőst alakít, .. fordulatos, izgalmas esti szórakozás! Teljes film magyarul: Táv-felügyelő (Wire...

Rendkívüli hír! .. Megszavazta az Európai Parlament: Magyarország alkalmatlan az uniós elnökségre

Az állásfoglalást 442 EP-képviselő támogatta, és csak 144 szavazott ellene. Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta azt az állásfoglalást, mely...

Az Európai Bizottság és a kínai vezetés is aggódik a mesterséges intelligencia veszélyei miatt

Az EB korlátozásokat vezetett be az MI-eszközök használatára, Kína pedig még szigorúbban tervezi ellenőrizni az internetes adatforgalmat. A ChatGPT...

Megosztó TRIANON

Trianon miért fontos a magyarok egy részének, és a másik részének miért nem? - erre a kérdésre keressük a...