17.7 C
Budapest
2024. április. 14. vasárnap
HomeSportA magyar foci múltja, jelene és jövőjeBuszra zúduló kőzápor, pályára lőtt rakéták: a pokol fogadta a Fradit Athénban

Buszra zúduló kőzápor, pályára lőtt rakéták: a pokol fogadta a Fradit Athénban

A Ferencváros focicsapata csütörtökön a görög sztárcsapat, az Olimpiakosz Pireusz otthonában lép pályára. Hasonlóra volt már példa, mégpedig 1996 őszén, amikor az UEFA-kupában találkozott egymással a két csapat. A közel harminc évvel ezelőtti meccs pokoli hangulatát elevenítették fel a magyar csapat akkori játékosai.

Február 15-én, csütörtökön, magyar idő szerint 18.45-kor a pireuszi Georgiosz Karaiszkakisz Stadionban lép pályára a Ferencváros a görög Olimpiakosz Pireusz ellen az Európa Konferencia-liga nyolcaddöntőjéért vívott párharcának első meccsén. Majd három évtizede, 1996-ban az UEFA-kupában találkozott egymással a két csapat és a budapesti 3-1-es győzelem után utazott Athénba a Fradi.

A magyar csapatnál mindenki tudta, hogy pokoli hangulat vár a Fradira, de, ami fogadta őket, az minden képzeletet felülmúlt. 

„Dermesztő visszagondolni, milyen elképesztő hangulatot csináltak a görög szurkolók. Idegen volt számunkra az a gyűlölet, ahogy fogadtak:

kővel dobálták a buszunkat, a pályára lőttek egy rakétát a meccs előtti edzésen, aztán a biztonsági őrök kergettek valakit, aki berohant a gyepre. Ilyen állapotok voltak. Engem nem zavart, sőt, kifejezetten feldobott, ezt szerettem a legjobban.

Azóta is sokszor eszembe jut, hogy ezekért a meccsekért volt érdemes annyit dolgozni az edzéseken, megérte ez a sok szenvedés. Éreztük, hogy jók vagyunk, Miriuta Laci szabadrúgása megnyugtatott minket az első félidőben, és úgy éreztük, egy percig sem kérdéses a továbbjutásunk. Limperger (Zsolt) is emlékezetes gólt szerzett a fordulás után, így végül 2–2 lett, s 5–3-as összesítéssel jutottunk tovább” – elevenítette fel az emlékeket a csapat egykori kapusa, Szeiler József a Mandínernek adott interjúban.

A meccs előtti edzésen petárdákat lőttek a pályára, megdobálták a buszunkat, a szurkolók felmásztak az éjszakában a labdafogó hálóra, begyújtották a görögtüzeket, olyan volt, mintha a füstben repültek volna.

 Ez a mai világban és körülmények között már elképzelhetetlen lenne. A pokoli hangulat azonban garantált, de nem hiszem, hogy ne dobná fel a játékosainkat ez az atmoszféra. Mi is hozzá voltunk szokva, hogy pokoli hangulatban játszottunk az Üllői úton, számukra sem újdonság” – tette hozzá a Ferencvárost 20 éven át szolgáló Szűcs Mihály.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

Hasonló hírek

securiton-tűzvédelem