Kezdőlap Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Bűnügyi sarok: sok a bűncselekmény, sok a munka, csak akkor van teljes...

Bűnügyi sarok: sok a bűncselekmény, sok a munka, csak akkor van teljes biztonság, ha van humán- és technikai háttér! (+videók)

20

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Komoly támogatás a rendőrségnek!

Sok önkormányzat komoly összeggel segíti helyben a rendőrség munkáját – írja a Magyar Idők. A Magyar Idők arról ír, hogy sokmilliós támogatások juthatnak a rendőrségnek. Több önkormányzat ugyanis komoly összeggel segíti helyben a rendőrség működését: eszközöket szereznek be, támogatják az egyenruhások lakhatását vagy éppen rendezvényt szerveznek. A helyhatóságok túlórapénzt fizetnek és gépjárműveket vásárolnak a rendőröknek.

Friss rendőrségi, bűnügyi hírek:

Dolly kiszagolta (2017. 10. 17., kedd, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Lökhárítóban kialakított rejtekhelyen talált kábítószer-gyanús növényi törmeléket a Röszke Autópálya-határátkelőhely kereső kutyája. Az autó vezetője ellen kábítószer birtoklás miatt indult eljárás.

A szerb férfi 2017. október 15-én 20 óra 45 perckor jelentkezett belépésre Röszkén egy Skoda SuperB típusú személygépkocsival.

A jármű átvizsgálása során a kábítószerkereső kutyák jelzésére lettek figyelmesek a kutyavezetők.

Végül Dolly azonosította a rejtekhelyet a gépkocsi hátsó lökhárítójának jobb oldali részénél.

Az ott talált speciálisan kialakított rekeszből csaknem fél kilogramm kábítószer-gyanús növényi törmelék került elő.


A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a csomagot lefoglalták.

A férfit őrizetbe vették, ellene kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Hamis pénzzel fizettek (2017. 10. 17., kedd, Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)

A hajdúnánási rendőrök azonosították azt a két férfit és egy nőt, akik hamis pénzzel fizettek egy vendéglátóhelyen.

Egy polgári szórakozóhely alkalmazottja tett bejelentést a rendőrségre 2017. október 14-én 13 óra körül arról, hogy az előző éjszaka folyamán ismeretlenek hamis pénzzel fizettek a vendéglátóhelyen. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, egy testvérpárt, valamint 19 éves férfi társukat.

A hajdúnánási rendőrök elfogták a 26 éves K. Alexandrát, 25 éves testvérét, K. Zoltánt, valamint K. Istvánt, akiket előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozás adatai szerint a tiszalöki lakosok egy rokonuktól, K. Ferenctől kapták a hamis pénzt, azzal a feltétellel, hogy használják fel, de a visszakapott eredeti pénzzel neki kell elszámolniuk. A nyomozók a 40 éves, szintén tiszalöki lakost is előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. Zoltánnal és K. Istvánnal szemben őrizetbe vételük mellett, a testvérpárral szemben szabadlábon hagyásuk mellett pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Gépkocsifeltörések Siófokon és Zamárdiban (2017. 10. 17., k edd, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság)

Őrizetben a gyanúsított.

 

A Siófoki Rendőrkapitányságon 3 rendbeli lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki a gyanú szerint 2017 nyarán három alkalommal törte be Zamárdi és Siófok területén parkoló gépjárművek ablakait, ahonnan GPS készüléket, táskákat és készpénzt tulajdonított el.

Az ügyben beszerzett információk alapján a nyomozók látókörébe került egy 58 éves férfi, aki a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, ezért őt a rendőrök 2017. október 16-án elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A siófoki rendőrök a komlói férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Előzetes latertóztatásban a zsámboki enberölés gyanúsítottjai (2017. 10. 17., kedd, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte a 24 éves encsi férfi és a hernádnémeti fiatalkorú fiú előzetes letartóztatását.

Ahogyan a police.hu korábban arról hírt adott (link: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/zsambok-ketten-orizetben ), 2017. október 15-én reggel egy idős hölgyet holtan találtak zsámboki otthonában. A helyszíni szemle adatai alapján a sértett halálát idegenkezűség okozta.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható P. János encsi lakost Zsámbokról állították elő a rendőrök az esetről történt bejelentést követő két órán belül. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 24 éves férfi 2017. október 15-ére virradó éjszaka a 88 éves sértettet olyan súlyosan bántalmazta zsámboki otthonában, hogy a hölgy a helyszínen életét vesztette. A férfit a nyomozók emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették.

Az üggyel összefüggésben a rendőrök előállítottak egy fiatalkorú fiút is Zsámbokról 2017. október 15-én. A hernádnémeti fiút bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őt is őrizetbe vették.

A Pest megyei nyomozók előterjesztést tettek mindkét gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Budakörnyéki Járásbíróság 2017. október 17-én elrendelt.

Vadkendert termesztettek egy Budapest, ferencvárosi pincében (2017. 10. 17., kedd, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

Vádemelési javaslattal zárult annak a két kábítószer-kereskedőnek az ügye, akik 107 tő vadkendert termesztettek és több típusú kábítószert árultak egy pincében.

A budapesti nyomozóknak a felderítő tevékenységük során került látókörébe egy ferencvárosi pincehelyiség, ahol az 50 éves budapesti Sz. György továbbértékesítés céljából marihuánát termesztett, valamint más típusú kábítószert is értékesített.

A nyomozók 2016. április 2-án 20 óra 25 perckor ellenőrzést tartottak a ferencvárosi pincében, ahol a házkutatás során 107 tő indiai kendert, illetve további 3,5 kilogramm szárított marihuánát, 91,42 gramm amfetamint, 321,87 gramm hasisgyantát, 23 bélyeget, 19 extasy tablettát, több százezer forint készpénzt, valamint a kábítószer termesztéséhez és csomagolásához használt eszközöket foglaltak le.

A nyomozók a helyszínen lévő Sz. Györgyöt és a 45 éves budapesti F. Ferencet elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök később beazonosították a kereskedő társát is, a 41 éves devecseri S. Benedeket, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya Sz. Györggyel és az ismeretlen helyen tartózkodó S. Benedekkel szemben kábítószer-kereskedelem miatt, valamint F. Ferenccel szemben kábítószer birtoklás miatt indított nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Halálos balesetet okozott (2017. 10. 17., kedd, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

A dabasi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást egy 58 éves ceglédi férfi ellen.

 

A nyomozás adatai szerint Sz. László 2017. január 19-én 8 óra 55 perckor az M5-ös autópálya bal pályatesten – Budapest irányába – az általa vezetett tehergépkocsival közlekedett.

Haladása során a 38. kilométerszelvényhez érve későn észlelte az előtte forgalmi okok miatt megálló járműszerelvényt, ezért a járműnek hátulról nekiütközött.

A baleset során a tehergépkocsi utasa, egy 46 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a ceglédi lakos ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségre megküldte.

Tíz méter, két bűncselekmény (2017. 10. 17., kedd, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság)

A segesdi rendőrök elfogták a gyanúsítottat.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 16 éves fiú 2017. október 15-én este Ötvöskónyiban együtt italozott ismerőseivel, ahol az egyik férfitől észrevétlenül megszerezte járművének indítókulcsát. Késő este – amikor a többiek már elaludtak – a fiatal kiment a ház előtt parkoló autóhoz, kinyitotta, elindította és mintegy 10 méter megtételét követően árokba hajtott.

A rendőrök a fiút a helyszínen elfogták, akinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A nyomozók a fiatalkorút 2017. október 16-án gyanúsítottként hallgatták ki, aki az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Lopás miatt előzetes letartóztatásban (2017. 10. 17., kedd, Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Tatai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárását – előzetes letartóztatása mellett – egy 38 éves tardosi lakos ellen.

A gyanú szerint a férfi 2017. október 14-én hajnalban Tardoson, egy családi ház udvarán lévő egyik melléképületbe bement és onnan bort, valamint egy zsákban élelmiszert lopott el. A tettes a nála lévő eszközzel lefeszítette az ajtókon lévő zárakat és így jutott be további három melléképületbe is.

A sértett október 14-én napközben észlelte a bűncselekményt, majd értesítette a rendőröket. A járőrök adatgyűjtést követően 14 óra 10 perckor a tardosi lakcímén elfogták a 38 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. A rendőröknek elmondta, hogy egy másik épületbe is be akart törni. Ott a rendőrök a helyszínelés közben megtalálták az ellopott élelmiszert.

A tardosi lakost a Tatai Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók megállapították, hogy a tettes egy másik betörés során ellopott egy benzines láncfűrészt, amit a rendőrök a lakásában lefoglaltak.

A férfit kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettes előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság 2017. október 17-én elrendelt.

Körözött Audi Röszkén (2017. 10. 16., hétfő, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött autót foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőn.

 

Egy bolgár állampolgárságú férfi 2017. október 15-én 16 óra körül egy Audi A4 vezetőjeként akarta az országot elhagyni Röszkénél.

Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a jármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt a német hatóságok körözik.

A magyar rendőrök a személyautót lefoglalták.

Forrás: police.hu

 

facebook