14.7 C
Budapest
2023. március. 20. hétfő

Bűnügyi sarok: legfrissebb rendőrségi-, határrendészeti hírek (+videók)

Dátum:

Megosztás:

Fényképezőgépet lopott, keresi a rendőrség (2017. 10. 30., hétfő, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

A Budapest,  józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága 01080/4190/2017. bűnügyi számon lopás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen férfi 2017. október 26-án 20 óra 25 perc és 20 óra 45 perc között Budapest VIII. kerületében egy a Rákóczi úton található filmszínház ruhatárából ellopott egy fényképezőgépet és tartozékait.

Az elkövetőről egy biztonsági kamera felvételt készített.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Álmennyezet alá rejtett puska (2017. 10. 30., hétfő, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrök találták meg azokat a hangtompítóval és távcsővel ellátott fegyvereket, amelyeket egy kazincbarcikai garázsban rejtettek el.

Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított a korábban megszerzett fegyvereket garázsa álmennyezetében rejtette el. A nyomozók 2017. október 26-án tartottak házkutatást a férfi lakásán, illetve a garázsában. A rendőrök egy engedély nélkül tartott, távcsővel és hangtompítóval, kihajlítható válltámasszal ellátott puskát, illetve egy távcsővel, hangtompítóval ellátott maroklőfegyvert foglaltak le.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállított férfi gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett.

Telefont és készpénzt raboltak (2017. 10. 30., hétfő, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

A gödöllői rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást két kistarcsai és egy kerepesi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint Cs. Antal, B. Ádám és B. Dániel 2017. május 28-án 2 óra 25 perc és 2 óra 40 perc között Kerepesen, a HÉV állomáson odament két fiúhoz és késsel a kezükben értékeik átadására felszólította őket. Ezt követően B. Ádám és B. Dániel megfogta a sértettek nyakát, majd B. Dániel egyikőjüket meg is rúgta. Az egyik sértett elszaladt, míg a másik a nála lévő készpénzt átadta a támadóknak, akik a mobiltelefonját is kivették a zsebéből. Az esetről a sértettek bejelentést tettek a rendőrségre.

A rendőrök a bejelentést követően az ügyben végzett adatgyűjtés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 37 és 22 éves férfit, valamint 18 éves társukat. A nyomozók a kistarcsai és kerepesi lakosokat gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amely alapján a Gödöllői Járásbíróság elrendelte azt.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottak ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat a Gödöllői Járási Ügyészség részére megküldte.

Őrizetben a negyedik gyanúsított is (2017. 10. 30., hétfő, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság)

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Békés megyei rendőrök fogtak el Kalocsán három, betöréses lopással gyanúsítható férfit. Negyedik társuk szökésben volt, őt Budapesten találták meg.

Ahogyan azt korábban a police.hu közlése alapján megírtuk, négy férfi tört be egy kalocsai házba, ahonnan pénzt, ékszereket, órákat vittek el.

A három gyanúsítottat a rendőrök a helyszín közelében elfogták, negyedik társuk ellen elfogatóparancs van érvényben, 2017. október 28-án, Kalocsán.

Korábban a police.hu közölte, hogy három gyanúsítottat a helyszín közelében elfogtak a rendőrök, szökésben lévő társuk ellen pedig az Orosházi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának és Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2017. október 29-én, 23 óra 30 perckor Budapesten őt is elfogták. A 44 éves M. Ferenc Béla a gyanú szerint 2017. április 13-a és 16-a között Orosházán betört egy lakóházba, ahonnan arany ékszereket lopott. Emellett a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a Kalocsán elfogott M. Lászlóval két debreceni házba is betörtek. Az Orosházi Rendőrkapitányság M. Ferenc Bélát is bűnügyi őrizetbe vette. A rendőrkapitányság nyomozói vizsgálják, hogy Bács-Kiskun, Békés és Hajdú-Bihar megye mellett a csoport tagjai más megyékben követtek-e el bűncselekményeket, betöréses lopásokat.

Őrizetben (2017. 10. 30., hétfő, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság)

A kaposvári rendőrök kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a 39 éves férfit és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A nyomozás adatai szerint Kaposváron 2017. október 29-én a reggeli órákban egy ismeretlen férfi egy, a helyi váróteremben alvó sértettől vette el táblagépét. A beszerzett adatok és kamerafelvételek pontos elemzése alapján a nyomozók látókörébe került B. Imre kaposvári lakos, aki tettét követően még aznap busszal Pécsre, majd onnan a délelőtti órákban visszautazott volna Kaposvárra, azonban Bőszénfa területén a rendőrök elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra. A férfit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított lakcímén tartott házkutatás során lefoglalták az eltulajdonított műszaki cikket is.

Betört egy ablakot, keresi a rendőrség (2017. 10. 30., hétfő, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

A Budapest, terézvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága 01060/2723/2017. bűnügyi számon rongálás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen férfi 2017. október 26-án 19 óra 45 perc és 19 óra 55 perc között Budapest VI. kerületében a Szondi utca 42. szám alatti társasház egyik első emeleti lakásának betörte az ablakát, majd elhagyta a helyszínt.

Az elkövetőről a szemtanúk elmondása alapján rajz készült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a grafikán látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Körözött gépkocsik Csongrád megyében (2017. 10. 30., hétfő, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött autókat foglaltak le a Csongrád megyei átkelőkön.

Egy török állampolgárságú férfi 2017. október 29-én 6 óra körül egy Ford Galaxy vezetőjeként akarta az országot elhagyni Csanádpalotánál. Az ellenőrzés megállapította, hogy a járművet a német hatóságok körözik.

A magyar rendőrök a mintegy 8 millió forint értékű autót lefoglalták.

Csaknem 10 órával később a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy Audi A6 típusú gépkocsi török sofőrje.

Az adattári ellenőrzés során kiderült, hogy a jármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt Németország körözi. A rendőrök a személyautót lefoglalták.

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: www.hirmagazin.eu

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Esti torna mindenkinek – videó

Mozogj többet, élj tovább! Videó forrása Hirmagazin.eu

Esti mese gyermekeknek – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese - videó Videó forrása Hirmagazin.eu

Ma este: Jackie Chan – Kém a szomszédban;.. Holnap este: Anthony Quinn, Kevin Costner, Madeleine Stowe – Revans – videó

Bob Ho (Jackie Chan) a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból,...

Szakértő a Blikknek: ha Putyin Magyarországra jönne, letartóztatnák… Vagy mégsem?

A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. A hágai intézmény közleménye szerint megalapozott a...