9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Büntetőjogi következménye is lehet Hadházy vádjainak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A szerencsi időközi választás után Hadházy Ákos arról írt közösségi oldalán, hogy minden ellenzéki pártvezetőt tájékoztatott arról, hogy Bíró Lászlónak számos ki nem derült korrupciós ügye van.

Az ellenzéki pártok visszautasították Hadházy állításait, aki tettével büntetőjogi következményeket is okozhat.

Gratulálni kell a nyertesnek, az ellenzék nem tudott győzni, bár lőtávolon belül volt az eredmény – válekedett Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke. Úgy gondolja, együtt és külön-külön is értékelni kell az ellenzéki pártoknak. Nem volt elég ellenzéki szavazó.

Kanász-Nagy szerint méltatlan helyzetet alakított ki Hadházy Ákos a Bíró Lászkóra zudított korrupciós vádakkal. A társelnök szerint Hadházy – állításával ellentétben – az LMP-t semmilyen formában nem tájékoztatta a korrupciós ügyekről. Az LMP elhatárolódik Hadházytól, ahogyan az ellenzék is közösen visszautasította Hadházy állításait.

Hadházy előtt két út van: vagy bocsánatot kér, vagy ha vannak bizonyítékai, tárja elő, és bizonyítsa igazát – fogalmazott Kanász-Nagy Máté.

A korrupciós vádak nem idegenek az ellenzéken belül

2013 októberében Gyurcsány beszélt az MSZP korrupciós ügyeiről – emlékeztetett ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője. Hozzátette: Gyurcsány arról is beszélt később, hogy a korrupció is szerepet játszott az MSZP bukásában. A korrupciós vádakról az alkotmányjogász kijelentette: ha hivatalos személy tudomást szerez korrupcióról és nem tesz feljelentést emiatt, az három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Hadházy Ákos egy radikális baloldali politikus, aki Alinsky módszereivel a káoszteremtés taktikáját veszi elő, és a korrupcióellenesség felkent bajnokaként próbálja magát feltüntetni – közölte a szakértő.

Hadházy azzal, hogy azt állítja, tudatta az ellenzéki pártvezetőkkel Bíró László kényes ügyeit, azzal megvádolta a hivatalos személyeket, hogy nem tettek feljelentést korrupciós ügyben. Ennek súlyos következményei lehetnek, éppen ezért nem valószínű, hogy Hadházy valótlan tartalmú bejegyzést tett volna közzé, hiszen neki is tisztában kell lennie, hogy milyen eljárást vonhat maga után a cselekedete – vélekedett ifj. Lomnici Zoltán.

hirado, kossuthradio

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A “Donyecki Népköztársaság” kivételével mindenhol Oroszországhoz akarnak csatlakozni..

A GAZETA.RU beszámolója szerint 100%-os feldolgozottság mellett a következő eredmények születtek: Herszon: 87,05% Zaporizzsja: 93,01 % Luhanszk: 98,42 % és Donyeck még...

Orbán Viktor: „Európában egyre több a dühös ember, mi is azok vagyunk”

A miniszterelnök szerint: „Ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed. Ideje erről őszintén beszélni amerikai barátainkkal is.” „A...

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...