21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

Büntetést kér az ügyészség Gyurcsány titokminiszterére

Dátum:

Megosztás:

forrás: MTI

A bűnösség megállapítását kéri a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kémkedéssel vádolt volt titkosszolgálati vezetők ügyében a Fővárosi Ítélőtáblától – írta szombaton két napilap is, a Magyar Idők és a Magyar Nemzet.

Csiha Gábor, a főügyészség szóvivője a Magyar Időknek elmondta, az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék alapvetően jól állapította meg a tényállást, csak éppen nem ismerte fel a terheltek bűnösségét. A fellebbezést már átvették a táblán.

Büntetést kér az ügyészség Gyurcsány titokminiszterére

A szóvivő a Magyar Nemzetnek azt mondta, Galambos Lajosra, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) 2004 és 2007 közötti főigazgatójára kémkedésért letöltendő szabadságvesztést kér az ügyészség. A másodrendű vádlott Szilvásy Györgyre, a Gyurcsány-kormány titokminiszterére és a negyedrendű vádlott Laborc Sándorra, aki Galambos Lajos után volt a titkosszolgálat vezetője, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozták, ahogy a harmadrendű vádlott P. Lászlóra is.

Az ügyet 2040-ig titkosították. Sajtóhírek szerint annak lényege: Galambos Lajos főigazgató hivatali ideje alatt bolgár szakembereknek álcázott orosz specialisták érkeztek az országba, hogy átvilágítsák az NBH munkatársait. Ennek célja az volt, hogy kiderítsék ki szivárogtat ki titkokat az akkor ellenzéki Fidesznek – írták a lapok.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...