12.8 C
Budapest
2024. április. 23. kedd
HomeSportForma1Büntetés miatt változott a Magyar Nagydíj végeredménye, ám ez még nem minden

Büntetés miatt változott a Magyar Nagydíj végeredménye, ám ez még nem minden

A Renault megint óvást nyújtott be a Racing Pointok ellen.

A Renault megint óvást nyújtott be a Racing Pointok ellen. / Fotó: Northfoto

Fotó: Northfoto

Kevin Magnussen a vasárnapi Formula-1-es Magyar Nagydíjon büntetést kapott, ezért változott a végeredmény és a világbajnoki pontversenyek állása is. A Renault pedig megint óvást nyújtott be a Racing Pointok ellen.

A versenyfelügyelők szerint a dán pilóta olyan segítséget kapott a felvezető körben a Haas csapattól, amely tiltott, így a rajtrács helyett a boxutcába tért vissza, hogy olyan gumikat kapjon, amelyek a szárazabb körülményekre alkalmasak. Így nagy előnyhöz jutott a mezőny többi pilótájához képest, akik az átmeneti, félig vizes, félig száraz aszfaltra való gumikkal voltak felszerelve.

A 27 éves Magnussen így a kilencedik helyett a tizedik helyen végzett, illetve kettő helyett csak egy vb-ponthoz jutott.

Videó:

https://twitter.com/i/status/1284915715359805440

Magnussen csapattársa, Romain Grosjean a tizenötödik helyre érkezett be, ám mivel ő is a boxutcából rajtolt, így az ő büntetését is várni lehet.

Más nagy esemény is történt a Hungaroringen megrendezett Forma-1-en, ugyanis a Renault a Stájer Nagydíj után most is óvást nyújtott be a Racing Point csapattal szemben.

Szerintük a Racing Point idei kialakítását a Mercedes 2019-es modellje inspirálta, ezért a szabályzatra hivatkoztak, amely kiköti, hogy „a csapatok bizonyos alkatrészekből csak olyat szerelhetnek az autóikba, amit saját maguk fejlesztettek ki, s amelyek szellemi tulajdonával ők rendelkeznek, amíg az adott idény tart”. Ezt a szellemi tulajdont pedig még együttműködés esetén sem lehet átadni a partnernek.

A Racing Pointot irányító Otmar Szafnauer annyit mondott Mogyoródon, hogy istállójának három hete van arra, hogy összeszedje a szükséges bizonyítékokat az autók legalitásáról – írja a HVG.

blikk, hvg, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem