Kezdőlap Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Bűnösnek vallotta magát a macskáját megkínzó francia focista – megrázó képek

Bűnösnek vallotta magát a macskáját megkínzó francia focista – megrázó képek

opera pillanatfelvétel 2022 05 24 173112 www.dailymail.co.uk
Kurt Zouma, a West Ham United védője bűnösnek vallotta magát, amiért megrúgta és megverte macskáját.

Súlyos börtönbüntetést is kaphat az a francia focista, akiről kiszivárgott egy videó arról, hogyan kegyetlenkedik a macskájával.

Kurt Zouma, a West Ham United védője bűnösnek vallotta magát, amiért megrúgta és megverte macskáját.
Súlyos börtönbüntetésre számíthat az elkövető
Menekül előle az állat az udvarán

Megrázó képek a macskaverésről és képek az elkövetőről

A labdarúgó testvére, Yoan filmre vette az esetet, amelyet a közösségi médiában tettek közzé, a benne látottak pedig alaposan felkavarták az állóvizet, és az állatvédők széles körben elítélték a látottakat. A felvételeken Zouma volt látható, amint a macskáját megrúgja, majd meg is dobja valamivel az állatot.

Az ítélethirdetést június 1-re halasztották.

Hazel Stevens ügyész azt mondta a bíróságon, hogy a videóban hallható, amint a West Ham játékosa a következőket mondja:

– Esküszöm, hogy megölöm, esküszöm, hogy megölöm.

A labdarúgó elismerte a vádat, miszerint szükségtelen szenvedést okozott egy védett állatnak. Testvére pedig beismerte, hogy tettestárs volt a bűntény elkövetésében, valamint felbujtó volt a bűncselekményben.

– Amióta ez a felvétel nyilvánosságra került, rengetegen bántalmaztak macskákat, és az ezekről készült felvételeket rendre közzé is tették különböző közösségi oldalakon

– hangzott el a bíróságon.

A bíróság meghallgatta a Premier League védőjét, aki bocsánatot kért tettéért, és azóta beleegyezett abba, hogy a két bengáli macskáját helyezzék át egy új otthonba.

A West Ham játékosát védő Trevor Burke ügyvéd elmondta, hogy ügyfelét 250 ezer angol font pénzbírsággal sújtotta klubja, és elvesztette az Adidas sportruházati céggel kötött jelentős szponzori szerződését.

Zoumát be sem választották a francia válogatottba.

Burke szerint ügyfele korábban kifogástalan jellemű volt, és kilenc, állatokkal foglalkozó jótékonysági szervezet részesült a bírságból.

Az ügyvéd azt mondta, hogy a védő bántalmazást szenvedett el, beleértve a fenyegetéseket is, mindez pedig teljesen megzavarta az életét

– írja a BBC.

Az RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, vagyis egy állatvédő jótékonysági szervezet – a szerk.) főtisztje, Dermot Murphy a következőket mondta az esetről:

– Soha nem fogadható el, hogy így bánjanak egy állattal, és megdöbbentünk, amikor először felhívták a figyelmünket a videóra. Az esetet még szomorúbbá teszi, hogy a videót még meg is osztották a közösségi oldalon. Reméljük, hogy ez az eset emlékeztetni fog mindenkit arra, hogy minden állat megérdemli, hogy kedvesen, együttérzéssel és tisztelettel bánjanak vele, és hogy ne tűrjünk el senkitől kegyetlenséget.

Nyitókép: Itt látható, amint felrúgja a macskáját a focista

BBC

blikk

Hirmagazin.eu

Exit mobile version