21.5 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Budapestre látogat az osztrák alkancellár – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egymásnak adják a kilincset Európa vezető politikusai Budapesten Az olasz belügyminiszter után egy nappal a török külügyminiszter látogatott járt nálunk.

A héten pedig Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, a Szabadságpárt vezetője jön Magyarországra. Ahogy a többi találkozón, ezen is biztosan szóba kerül a migráció.

A két politikus találkozójának óriási jelentősége van – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma Reggel című műsorában. Elmondta, Orbán Viktor és Heinz-Christian Strache hosszú évek óta baráti viszonyt ápol. Hangsúlyozta, azokat a kijelentéseket, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök ezen alkalmakkor eddig elmondott, azt az idő minden esetben igazolt.

Magyarország vállalta elsőként azt is, hogy kerítést épít, megakadályozva ezzel az illegális bevándorlók bejövetelét.

A kerítésre számos ország reagált. A német szociáldemokrata párt volt elnöke, Sigmar Gabriel például egyik visszaemlékezésében azt írta, „azzal, hogy Magyarország kerítést emelt a déli határon, megmentette és lélegzetvételnyi szünethez juttatta Németországot” – idézte a politikus szavait Nógrádi.

Elmondta, Olaszországban sok éven át nem hittek abban, hogy megtudják állítani a migrációt a tengeri útvonalon. Az akkori baloldali kormány idején csaknem 600 ezer migráns jutott be az EU területére az olasz partokon keresztül. Matteo Salvini olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettesnek mégis sikerült ezt megállítania, a migránsok száma drasztikusan lecsökkent a Földközi-tengeren.

Az Európai Néppárt nem tud abszolút többséget szerezni

A közelgő európai parlamenti választásokkal kapcsolatban arról beszélt, egyre valószínűbb, hogy az Európai Néppárt már nem tud abszolút többséget szerezni. Úgy véli, a Néppártnak végre el kellene döntenie, hogy mi a célja.

Nógrádi szerint az egyik út az, hogy balra nyitnak, mint az a történelem során már többször is megfigyelhető volt. A másik lehetőség, hogy jobbra tolódnak, és

olyan stabil szövetségeseket keresnek maguknak, akik hirdetik a néppárt eredeti célkitűzéseit.

Megjegyezte, csak a májusi választások után derül ki, hogy melyik két vagy akár három blokk erősödik meg az Európai Unióban, ezen belül pedig kérdés, hogy ki szerzi meg majd a jelenlegi elnök, Jean-Claude Juncker székét.

A szakértő beszélt Angela Merkel német kancellárról is. Véleménye szerint Merkel kancellárságának utolsó éveiben egyre inkább középre tolódott. Nagyon sok kérdésben ugyanis szinte ugyanaz a véleménye, mint a szociáldemokratáknak. Szerinte nem véletlen az sem, hogy a tavaly decemberben megválasztott új CDU elnök, Annegret Kramp-Karrenbauer azt mondta, a CDU/CSU-nak nem a szociáldemokratákkal, hanem a zöldekkel kell koalícióra lépni.

A németek 50 százaléka elítéli Merkel politikáját

A németországi AfD-nek jelenleg rendkívül komoly társadalmi bázisa van. A felmérések szerint a párt már most 12–17 százalék között mozog. Angel Merkel ugyanakkor kategorikusan elutasít mindenfajta együttműködést a tőle jobbra lévő erőkkel, és ezt a német politikai helyzetet próbálja kivetíteni Európára is – fogalmazott Nógrádi. Hozzátette, a legfrissebb németországi felmérések azonban azt mutatják, hogy a németek több mint a fele már a migránsok ellen foglal állást és elítélik Merkel politikáját.

Szerinte Merkelnek most leginkább csak egy célja van, hogy kihúzza 2021-ig kancellárként, utána pedig vélhetően nyugdíjba vonul – fűzte hozzá Nógrádi. Ugyanakkor ezt jelentősen befolyásolhatja, hogy idén még négy tartományi választás lesz Németországban. Ha a CDU ezeken rosszul szerepel, előfordulhat, hogy Merkel, de akár még a jelenlegi CDU-elnök is megbukik.

szerző: hirado.hu
forrás: M1

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Egy férfi rohant be a metróalagútba a Blaha Lujza térnél és elvágta a torkát

Hatósági zárás miatt nem jár a 2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között...

Miért van egyre több pajzsmirigybeteg? Az endokrinológus válaszol

A kételkedők joggal vetik fel, hogy ez csupán látszat, hiszen a jobb diagnosztikus módszerek miatt érezzük csak, hogy...

Ukrajna részben leállította a földgáz szállítását Európába

Ukrajna bejelentette, hogy felfüggeszti a földgáz tranzitját egy olyan tranzitponton keresztül, amelyen az Oroszországból Európába szállított gáz közel...

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...