0.4 C
Budapest
2023. december. 7. csütörtök

Budapest belvárosa járhatatlan lesz autóval, de gyalogosan is

Dátum:

Megosztás:

Forgalomkorlátozások Budapesten külföldi delegáció érkezése miatt november 26-tól 29-ig. November 26-27-én Li Ko-csiang kínai kormányfő hivatalos látogatást tesz Magyarországon a kínai és 16 közép- és kelet-európai ország vezetőinek csúcstalálkozója keretében.

Külföldi delegációk közlekedésének és fővárosi tartózkodásának biztosítása miatt 2017. november 26. (vasárnap) és 29. (szerda) között rendőrségi korlátozásokra kell számítani a belvárosban: lezárják a forgalom elől többek között a Lánchidat, a Széchenyi István teret, az Apáczai Csere János utcát és ezek környékét, továbbá a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között.

A delegációk Budapesten tartózkodásának ideje alatt a felsoroltakon kívül más fő közlekedési útvonalakat is lezárnak, ezért a BKK kéri a fővárosban közlekedőket:

aki a belvárosba tart, ezeken a napokon lehetőség szerint ne gépkocsival közlekedjen, válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat,

elsősorban az üzemelő metróvonalakat. A delegáció érkezésekor (vasárnap délután 14-15 óra körül) és távozásakor (szerdán 11-12 óra körül) a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető útszakaszok közlekedését is korlátozzák, ezért akinek ez idő tájt indul a repülőgépe, érdemes a tervezettnél korábban elindulnia a repülőtérre. A lezárások a korlátozott területeken áthaladó közösségi közlekedési járatokat is érintik, ezért

egyes időszakokban leáll majd az M1-es metró közlekedése, valamint több villamos- és buszjárat forgalma is módosul.

Folyamatos lezárás a Széchenyi tér környékén és a Lánchídon november 26-tól 29-ig

A külföldi delegáció fővárosi tartózkodásának idejére, november 26-tól (vasárnaptól) 29-ig (szerdáig) lezárják a forgalom elől a Lánchidat, a Széchenyi István teret, az Apáczai Csere János utcát és a környező utcákat, valamint a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között. Gépkocsival ezekbe az utcákba egyáltalán nem lehet behajtani, és gyalogosan is csak a rendőrség helyszíni engedélyével.

Ezen állandó lezárás, valamint a – lentebb bővebben ismertetett – további, csak egyes napokon, időszakokban érvényes korlátozások miatt nehézkes lesz a belvárosban gépkocsival közlekedni. Ezért a BKK kéri, hogy aki teheti, belvárosi úti célját ne autóval közelítse meg, helyette válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban az üzemelő metróvonalakat.

Változások a közösségi közlekedésben

A lezárások miatt az érintett közösségi közlekedési járatok forgalma az alábbiak szerint változik:

  • 16-os autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér M és a Clark Ádám tér között visz utasokat, ezért a budai Vár közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől érhető el.
  • 105-ös autóbusz két szakaszon, megosztva jár: a Gyöngyösi utca M felől a Deák Ferenc tér M megállóhelyig, az Apor Vilmos tér felől pedig a Déli pályaudvar M megállóig.
  • A Boráros tér H irányú 15-ös és 115-ös autóbusz a Kossuth Lajos tér M és az Üllői út között a 9-es busszal megegyező útvonalon halad.
  • 916-os és a 990-es éjszakai busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

További forgalomkorlátozások naponként

November 26-án (vasárnap)

Várhatóan kora délután, 14-15 óra körül mintegy 15-30 percre korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető útszakaszok forgalmát. Ebben az időszakban a 100E és a 200E járat sem tudja megközelíteni a repülőteret. Ezért akinek ez idő tájt indul a repülőgépe, annak érdemes korábban elindulnia.

Várhatóan 14-16 óra között egy órás időtartamra leáll az M1-es metró közlekedése. A belváros felé utazóknak az 5-ös busszal, a Podmaniczky utcában közlekedő 105-ös busszal, illetve a 70-es trolival érdemes utazni. Az Andrássy út felé tartók a Podmaniczky és a Király utcában közlekedő járatokkal is utazhatnak.

Várhatóan 15 óra körül mintegy 30-40 percre korlátozzák az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszának forgalmát, ebben az időszakban a 25-ös busz módosított útvonalon, az Erzsébet királyné útján viszi az utasokat.

15:30 körül az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky kereszteződését is lezárják néhány percre, amelyen ebben a néhány percben az M3-as metrópótló busz sem tud majd áthaladni.

budai Vár, a Clark Ádám tér, a Lánchíd utca, valamint az Attila út és a Krisztina körút kereszteződésének forgalmát a 17:30 és a 20:30 között két alkalommal fél órára korlátozzák. Ebben az időszakban egyáltalán nem jár a 16-os busz, továbbá a lezárásoknak megfelelően módosul az 5-ös, a 16A és a 178-as busz közlekedése.

November 27-én (hétfőn)

Várhatóan 7 és 10 óra között lezárják az Andrássy út–Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út útvonal forgalmát, több alkalommal a keresztirányú forgalmat is korlátozzák. Várhatóan 8 és 10 óra között ismét leáll az M1-es metró közlekedése, a belváros felé utazóknak az 5-ös buszra, a Podmaniczky utcában közlekedő 105-ös buszra vagy a 70-es trolibuszra érdemes felszállni. Az Andrássy út felé tartók a Podmaniczky és a Király utcában közlekedő járatokkal is utazhatnak. Módosul ezen kívül a 72-es, a 74-es, a 75-ös, a 77-es és a 79-es trolibusz, továbbá a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as busz útvonala.

Előreláthatóan 15 és 23 óra között lezárják a forgalom elől a Közraktár utca–Bakáts utca–Lónyay utca–Mátyás utca által határolt területet. Ebben az időszakban a 2-es villamos a Közvágóhíd H felől csak a Boráros tér H megállóhelyig, a Jászai Mari tér felől pedig csak a Széchenyi István térig visz utasokat, a 15-ös és a 115-ös busz pedig az Üllői út–Ferenc körút útvonalon halad. A 2-es villamos helyett ebben az időszakban érdemes az M3-as metróval, vagy a nagy-, illetve kiskörúti villamosokkal utazni.

November 28-án (kedden)

Lezárják a forgalom elől a Kossuth Lajos teret és környezetét 12 órától várhatóan 21 óráig, továbbá 14 és 15 óra között, majd 19:30 és 20:30 között mintegy fél órára a Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalat is.

  • A Kossuth Lajos tér lezárása miatt 12 órától várhatóan 21 óráig az M2-es metróaz állomáson megállás nélkül áthalad, a 2-es villamos pedig rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Széchenyi István tér között közlekedik.
  • Kora délután és este a Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca forgalma korlátozásának idején módosul továbbá a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz, valamint 9-es, a 15-ös, a 115-ös busz közlekedése is.

November 29-én (szerdán)

Várhatóan 8-9 óra körül lezárják a forgalom elől az Attila utat és a Palota utat, majd 9-10 óra körül a Palota utat és a Krisztina körutat. A korlátozás érinti az 5-ös, a 16-os, a 16A, 178-as busz forgalmát.

Lezárják az Andrássy utat és a Hősök terét 10 órától várhatóan egy órán keresztül. A korlátozás miatt várhatóan 9 és 11 óra között az M1-es metró közlekedése ismét szünetel, a belváros felé utazóknak az 5-ös buszra, a Podmaniczky utcában közlekedő 105-ös buszra vagy a 70-es trolibuszra érdemes felszállni. Az Andrássy út felé tartók a Podmaniczky és a Király utcában közlekedő járatokkal is utazhatnak. Módosul továbbá a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 115-ös és a 230-as busz, továbbá a 75-ös és a 79-es trolibusz útvonala is.

Várhatóan a 11 és 12 óra közötti időszakban mintegy 30 percre korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető útszakaszok forgalmát. Ebben az időszakban a 100E és a 200E járat sem tudja megközelíteni a repülőteret. Ezért akinek ez idő tájt indul a repülőgépe, annak érdemes korábban elindulnia.

Forrás: inforadio.hu

Képek: Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Scott Adkins: Tökéletes célpont 2 – videó

A második részben is folytatódik az embervadászat. Ezúttal Burma dzsungeleiben és Thaiföldön. A visszavonult harcmûvész Wes Baylor (Scott Adkins),...

Videóra vettek egy horrorisztikus keddi gázolást Solymáron, keresik a sofőrt

A német rendszámú BMW-s sérült kocsival, fékezés nélkül hajtott tovább. A rendőrség a lakosság segítségét kéri. Két embert gázolt...

A babérlevél antioxidánsként segíti a vesék egészségét

Napjainkban is sokan használnak a húsételek készítésekor, sütésekor babérlevelet. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy nagyon sok előnnyel...

Konyhai- és háztartási gépeket adományoztak rászorulóknak! Nemes cselekedet, köszönjük a rászorulók nevében is!

Nélkülöző családok juthatnak a mindennapi életet megkönnyítő készülékekhez Budapest, 2023. december 6. – Konyhai kisgépeket adományozott a Sencor magyarországi...