16 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

Brutálisan megtámadta a macskája ezt a budapesti nőt – A gazdit kórházba kellett szállítani, ilyen állapotban van most

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — Halálra rémült egy budapesti gazdi, mert szeretett macskája, Lizi egyik pillanatról a másikra az életére tört.

Az állat a gazdája lábán és karján olyan mély sebeket ejtett, hogy a nőt kórházba kellett szállítani.

Egy családtag értesítette hétfőn nem sokkal éjfél előtt a Speciális Állatmentő Egységet, miután hiába hívták a 112-es segélyhívót, nem érkezett segítség a macska elszállítására.

– Többszöri telefonálás ellenére lerázták őket, elmondásuk alapján a diszpécser többször is azt mondta, ilyen esetre nem tud megoldást. Budapesten azonban a veszélyes, illetve veszélyessé vált állat befogására létezik egy kialakított protokoll – kezdte lapunknak Kodolányi Endre, a Speciális Állatmentő Egység alapítója, aki egy állatorvossal együtt végül maga ment ki a helyszínre.

A rémült család az állatmentők kiérkezéséig egy szobába zárta be Lizit, még az ajtókilincset is leragasztották, hogy biztosan ne tudjon kimenni hozzájuk. A megsebesült anyukának van egy gyermeke, őt is féltették.

A speciális állatmentők mentek be a ragasztószalaggal is rögzített ajtó mögött lévő macskához / Fotó: FacebookA speciális állatmentők mentek be a ragasztószalaggal is rögzített ajtó mögött lévő macskához / Fotó: Facebook

– A falon még látszottak a spriccelő vérnyomok, amikor megérkeztünk. A kollégámmal jól beöltöztünk, biztos, ami biztos. Hálót is vittünk, de nem volt rá szükség. Szerencsére a macska addigra megnyugodott, megsimogattam és betettem a bokszba. Közben anyuka is visszatért a kórházból, ahol ellátták a sebeit – folytatta az állatmentő.

A cica gazdáját kórházba kellett vinni, olyan súlyosak voltak a sérülései / Fotó: FacebookA cica gazdáját kórházba kellett vinni, olyan súlyosak voltak a sérülései / Fotó: Facebook

Az asszony lábát is véresre karmolta Lizi / Fotó: FacebookAz asszony lábát is véresre karmolta Lizi / Fotó: Facebook

Benedek Noémi állatorvos, aki szintén ott volt a helyszínen, lapunknak azt mondta: bár sokan nem gondolják, de a megvadult macskák is képesek mélyen megsebezni valakit, főleg akkor, ha a karmokkal eret találnak.

– Lizi két és fél éve él a családjával egy budapesti lakásban, nem érintkezik más állatokkal, így szinte biztosan kizárhatjuk, hogy veszett.

A protokoll szerint viszont 14 napig megfigyelés alatt kell tartani. Az agresszív viselkedést belső és külső hatás is okozhatja, idegrendszeri vagy egyéb egészségi problémák. Azt viszont semmi esetre sem ajánlom, hogy a gazdájához visszakerüljön, ugyanis a támadással lett egy szakadék közöttük. Hiába akar jót a gazdi, ha fél és tart a macskától, azt az állat is megérzi

– mondta az állatorvos.

Lizi két és fél éve lakik a családdal, eddig soha nem volt gond vele / Fotó: FacebookLizi két és fél éve lakik a családdal, eddig soha nem volt gond vele / Fotó: Facebook

A család még a történtek hatása alatt van, emiatt senki sem szeretett volna nyilatkozni. Annyit azonban megtudtunk, Lizi jó macska volt, néha játék közben kapott csak oda, de akkor sem durván.

Kit keressünk?

Amennyiben emberi élet van veszélyben, kereshetjük a rendőrséget, és ha a hatóság úgy ítéli meg, riasztja az illetékes állatvédő szervezetet. Értesítsük az illetékes állatorvost is.

blikk

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Pórul járt utasok: Rómában rekedt kedden éjjel a Wizz Air 180 utasa, sokan az éjszakát is a repülőtéren töltötték – Itt a légitársaság válasza

Róma – A római repülőtérenhagyta mintegy 180 utasát a Wizz Air légitársaság. A gépnek kedden 22.20-kor kellett volna...

Brit külügyminiszter: Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni, erővel kell rá válaszolni! – Liz Truss-t a NATO-határozat sem érdekli, Anglia nehézfegyvereket fog szállítani Ukrajnának!.....

„Most már nem vehetjük le a lábunkat a gázpedálról” – írta sajtóközleményében Liz Truss. „Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni....

Márki-Zay átvert mindenkit, lenyúlhatta a milliós kampánypénzeket

Kész Zoltán azt írja, ha az elszámolás nem történik meg még ebben a hónapban, akkor lemond a Mindenki...

Három rakétát is fellőtt szerdán Észak-Korea

Phenjan olyan technológiát fejleszt, amely lehetővé tenné a rakéták manőverezését a felbocsátás után. Észak-Korea szerdán felbocsátott három rakétát, köztük...