7.1 C
Budapest
2022. december. 6. kedd

Brutális történet! Medve támadt négy birkózóra, megküzdöttek vele

Dátum:

Megosztás:

A Northwest Egyetem négy birkózója szombaton szarvasagancsgyűjtés céljából indult túrázni a Yellowstone Nemzeti Park délkeleti részén, ám a kiruccanás nem várt drámai fordulatot vett: az ABC News híradójából kiderül, hogy egyikükre, Brady Lowryra grizzly medve támadt, szét akarta marcangolni a srácot.

Barátja, Kendell Cummings ezt nem nézhette tétlenül, teljes erőből nekirontott az állatnak, le akarta birkózni – a medve ezután rá támadt, rendkívül súlyos sérülések árán, de közös erővel sikerült elhajtaniuk az állatot.

„A medve kirohant a fák közül, csak akkor vettem észre, amikor már velem szemben állt. Egyetlen szót ordíthattam: »Medve, medve!«, s egyetlen dolgot tehettem, a fejemet eltakarva védekeztem a földön, amikor leterített. Az életemért harcoltam, tudtam, hogy óriási bajban vagyok” – emlékezett vissza a történtekre Brady Lowry, aki kartörést és számos, harapás miatt bekövetkezett mély sebet szenvedett.

Lowry jó barátja, Kendell Cummings egyből csapattársa segítségére sietett, nekirontott a medvének, rugdosni kezdte, és a bundájánál fogva próbálta lebillenteni róla.

„Kétféleképpen dönthettem: elfutok, és ezzel együtt lemondok Lowryról vagy megpróbálom megmenteni. Nem akartam elveszíteni a barátomat, borzalmas volt látni, ami történik: hatalmas, öreg medve került fölé”

– mondta Cummings.

Elérte a célját, a medve abbahagyta Lowry marcangolását, csakhogy ezután őt vette célba: „Leterített a földre, majd a fejévél tolt az egyik fáig, aminek aztán nekiszorított, ott esett nekem. A kezeimet a szájába tettem azért, hogy ne a nyakamat harapja.”

A medve végül elment, de csak rövid időre… „Hallottam, ahogy ismét mögém áll, morog, majd elindul felém – így Cummings. – Megfordultam, és láttam, ahogy nekem jön. Megint megtámadott.”

August Harrison ekkor avatkozott közbe, kiabálva odarohant. Csodával határos módon az állat ekkor olyannyira megijedt, hogy végleg elment.

A legfrissebb hírek itt!

Cummings felkapaszkodott a fára, onnan kereste társait. Lowry képes volt sétálni, olyan helyre gyalogolt, ahol térerőt talált, felhívta a 911-et. A két másik csapattárs, Harrison és Orrin Jackson lesegítette a hegyről a súlyosan sérült Cummingst, aki képtelen volt járni. Mind a ketten a Billings Kórházban kötöttek ki, Cummingst műteni kellett. Kedden elhagyhatták a klinikát.

Brady Lowry a történtek után így vélekedik: „Kendell és én is halott lennék, ha nem lettünk volna ott mind a négyen. Ha Kendell nem tépi le rólam a medvét, ha August nem rohan oda, s ijeszti el. Csapatmunka volt, szeretjük egymást, a történtek után még biztosabb vagyok abban, hogy életünk végéig barátok maradunk.”

A srácokkal készült riport angol nyelven megtekinthető ITT.

Csupasport kedden számolt be arról a történetről, amely Japánban történt, s amely során egy sziklamászó a fejére rögzített GoPro kamerával felvette, hogy fekete medve támad rá. A férfi üvöltve, ütve, rúgva védekezett az állattal szemben, amelyet sikerült lejjebb taszítania, így a medve némi idő után feladta a küzdelmet.

Oso ataca a escalador en Japon – Bear attacks climber in Japan – 2022 – videó

nemzetisport

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Itt a döntés: Timi nyerte el Árpa Attila szívét! A Nagy Ő miatt akár gyereket is vállalna a műsor győztese

Három hét után meghozta a végső döntést Árpa Attila. A Nagy Ő hétfői, utolsó adásban már csak két hölgy...

Figyelem! Lőfegyver lehet a TOP-listás körözött személynél! – Ne próbáljátok meg feltartóztatni, hívjátok bármelyik rendőri számot!

Hazai-, európai- és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben a nagyon veszélyes rabló, Sütő Ferenc ellen. Forrás és nyitókép: police.hu Hirmagazin.eu

Vlagyimir Putyin kitiltotta az orosz médiából az „LMBT-propagandát”

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvénymódosítás-csomagot, amely megtiltja az a médiában az LMBT-aktivistáknak a nemi átalakítással...

Hétfő esti szamba – Brazília fesztivált rendezett Dél-korea ellen

Brazília már fél óra után eldöntötte a mérkőzést Dél-Korea ellen. A Selecao ellenfele a negyedöntőben Horvátország lesz péntek...