23.9 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

Brutális támadás Budapesten: saját életét kockáztatva szállt szembe a harci kutyákkal egy 64 éves nő! Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — Saját életét is kockára téve mentette meg lánya kutyáit a X. kerületben egy 64 éves budapesti asszony, miután két harci kutya támadt rájuk az utcán.

A nagytestű, stafforshireterrier-szerű ebek áldozatául eső egyik yorkit a gazdája, Brigitta (30) vérben úszva találta meg. Mint kiderült, a négylábúnak kis híján letépték a fejét támadói.

A 11 éves és 6 éves yorkikkal épp a szokásos esti sétájukra indult Brigi anyukája, Edit, amikor a két vérmes állat rájuk rontott.

Blikk

– Miután az egyik vadállat elragadta Zsófit, az egyik kedvencünket, belenyúltam a támadó kutya szájába. Még most is érzem a harapását – mondta Edit, akinek a lánya, Brigi a nagy kiabálásra lett figyelmes.

 A kisebbik kutyusom még el tudott menekülni, de a másik lekuporodott az ijedtségtől. Ekkor kapta be az egyik állat a fejét, majd marcangolni kezdte –mesélte.

– Sokkoló volt a látvány: a yorkimról a fülétől a lapockájáig lenyúzták a bőrt. Anyukám elkérte az érintett gazdák telefonszámát, amiről utólag kiderült, hogy nem él – mesélte megrendülten a gazdi, aki – mint mondta – rettegett attól, hogy az édesanyja torkának is nekiesnek a kutyák. Brigi az ügyben feljelentést is tett.

Korom Gábor kutyaoktató, a Tükör-módszer megalkotója szerint a kutyatámadások jelentős része elkerülhető lenne, ha a gazda megtanulná kontrollálni a kutyáját.

– Aki csak pórázzal tudja megfékezni saját kutyáját, kérjen segítséget. Egy erőszakosabb kutya hajlamos úgy értelmezni a feszes pórázt, hogy a gazdája harcba küldi – mondta a szakember.

– Soha nem szabad beállni egy támadás tűzvonalába, a gazdák ugyanis ilyenkor szoktak megsérülni. Ha már egymásnak esett a két kutya, nem az a feladat, hogy szétszedjük őket egy hirtelen mozdulattal. Inkább a hátsó combjuknál tudjuk őket kihúzni a tűzvonalból – szögezte le a szakember.

Blikk

Kerítés mögül jött a fenevad

Brutális kutyatámadás áldozatává vált októberben Csemer Boglárka, művésznevén Boggie. Az énekesnő Palkó nevű négylábújával sétált épp, amikor egy nagyobb testű kutya a nem megfelelő kerítés miatt kiszökött: az állat pillanatok alatt elkapta Palkót, akit Boggie próbált védeni, hiába. Az eset során az énekesnő is megsérült, kedvencét pedig örökre elragadta a támadó kutya.

Korábban Vas megyében támadt neki egy kutya egy kétéves kisfiúnak.

Forrás: Blikk

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Élj hosszú életet, nem sok mindent kell tenned érte, de ezt mindenképpen: ..

Minden nap el kell fogyasztanod annyi folyadékot, amennyi elő van írva neked, ez pedig 50 kg testsúlynál 1,5...

Megfejthette a Bermuda-háromszög rejtélyét egy ausztrál tudós

Bár sokan azt hiszik, hogy a hírhedt atlanti-óceáni területen eltűnt járművek természetfeletti események következtében vesztek oda, Karl Kruszelnicki ausztrál...

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...