11.2 C
Budapest
2024. február. 28. szerda

Brutális büntetés jár a közterületen hagyott használhatatlan autók után

Dátum:

Megosztás:

Külön törvény szabályozza, hogy mit tehetnek a hatóságok a problémás, elhagyott járművekkel.

Gyakran szembesülünk azzal az egyes utcákat, útszakaszokat járva, hogy régóta foglal el egy-egy parkolóhelyet műszaki vizsga nélküli autó, ami felé senki sem nézett hosszú ideje vagy a közutak mellett is sokszor lehet látni roncsautókat.

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy egy alig 500 méteres szakaszon négy olyan autóroncsról is kaptunk fotókat, amelyeket embercsempészek hagytak Szeged és Ásotthalom között. A legtöbbször akkor történik ilyen, amikor kiszúrják őket a rendőrök, és futva próbálnak meglépni az őket üldöző hatóságok elől.

Ezek az autók a legtöbb esetben már nem használhatók. Sokak számára nem egyértelmű, hogy az elszállításuk kinek lenne a feladata, hiszen többnyire településen kívül állnak vagy árkokban vannak.

boon.hu a műszaki engedély nélküli gépkocsikkal kapcsolatban felhívta a figyelmet egy tévhitre: nem igaz ezekre a járművekre, hogy nyugodtan az utcán lehet hagyni azokat, ha azzal nem sértjük a KRESZ szabályait. Rengetegszer előfordul, hogy egy-egy, már használhatatlan autótól minél előbb meg akarnak szabadulni, és csak az utcán hagyják arra számítva, hogy a rendőrség vagy a közterület-felügyelet majd úgyis elszállítja.

Fontos tudni, hogy a közterület-felügyelet ezeket a járműveket mindig a tulajdonos költségére viszi el.

Utóbbinak ki kell fizetnie az elszállítást és a tárolási költséget is. Ha az eltávolítástól számítva fél éven belül nem jelentkezik az autó tulajdonosa, a jármű a közterület-felügyelet tulajdonába kerül és ebben az esetben is a tulajdonost terhelik a felmerülő költségek.

Törvény szabályozza az egész országban, hogy pontosan mit tehetnek a hatóságok a roncsautókkal. A közterület-felügyeletet érintő passzusok szerint

a rendszám nélküli járművek tartoznak a rendészet illetékességi körébe.

A Miskolci Önkormányzati Rendszer (MIŐR) közölte: gépjárművenként több mint 300 ezer forintba kerül egy roncsautó kezelése. A MIŐR azt tanácsolja, ha bárki elhagyott autót lát, jelezze nekik.

Összegezve: alapesetben mindig a tulajdonosnak kell gondoskodnia az érintett jármű elszállításáról, és ha ezt nem teszi meg, akkor a hatóság gondoskodik annak elviteléről, csakhogy ennek komoly ára van.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este Sandra Bullock egyik utolsó filmjét vetítjük, a 2021-ben bemutatott megható drámát – Megbocsáthatatlan – videó

Teljes film magyarul: Megbocsáthatatlan Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of charge! Thank you for...

Messi hatalmas botrányt okozott azzal, hogy nem lépett pályára sérülten – videó

Ez a legjobban a kínai focirajongóknak fájt! Videó Hirmagazin.eu

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztert megoperálták, az operáció sikerült – videó

A rehabilitáció időszakában a parlamentben és a kormányüléseken Panyi Miklós államtitkár és miniszterhelyettes látja el a feladatait. Rövid közleményt...