13.2 C
Budapest
2024. február. 28. szerda

Brüsszeli gyámság alá helyeznék Magyarországot..

Dátum:

Megosztás:

Baloldali, uniós gyámság alá helyeznék Magyarországot – hangsúlyozta felszólalásában a KDNP-s Hölvényi György a Delbos-Corfield jelentéssel kapcsolatos általános vitában Strasbourgban, hozzátéve, a dokumentum egyértelműen hungarofób.

Ugyanitt Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője arról beszélt, az Európai Parlament egyes képviselőinek leginkább az fáj, hogy Magyarországon negyedszer is nemet mondtak a magyar baloldalra, és nemet mondtak a brüsszeli kioktatásra.
Deutsch Tamás, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője a vita kapcsán újságíróknak azt hangsúlyozta, az Európai Bizottság rendkívül sokat tesz az Európai Unió megosztottságáért annak a kereszteres hadjáratnak a működtetésével, amelynek keretében, a kettős mércét intézményesen alkalmazva sem Magyarország, sem Lengyelország egyetlen fillér fejlesztési forráshoz nem jutott ebben a költségvetési időszakban.

Szerdán a csütörtöki szavazást megelőzően “Az unió alapját képező értékek Magyarország általi súlyos megsértésének egyértelmű kockázata” címmel rendeztek általános vitát Strasbourgban.

A vitában jobboldali magyar képviselők igyekeztek rámutatni, egyértelműen a magyar baloldal megrendelésére születnek az újabbnál újabb hungarofób jelentések.

EL A KEZEKKEL MAGYARORSZÁGTÓL!

A Delbos-Corfield jelentéssel kapcsolatos általános vitában Strasbourgban Hidvégi Balázs fideszes EP-képviselő kiemelte,

szégyenletes, hogy a EP egy része a magyar baloldali képviselőkkel karöltve még ebben a háborús válsághelyzetben is folytatja a Magyarország elleni politikai rágalomhadjáratot.

Mint hozzátette, érthetetlen, hogy nem az a gazdasági bizonytalanság a legfőbb téma az EP-ben, amelyet az elhibázott brüsszeli szankciók okoztak.

Az európai emberek tízmilliói szembesülnek azzal, hogy kifizethetetlen számlákat kapnak a hónap végén, hogy gazdasági baj van, hogy tönkremennek a cégek, bizonytalanság, munkanélküliség fenyeget, és ehelyett maguk itt századszor is Magyarországot támadják hazugságokkal

-hangsúlyozta, Hidvéghi Balázs kiemelte, az elmúlt évek gyakorlata alapján kijelenthető, Magyarországgal lehet tárgyalni, de zsarolni nem.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Az unió ugyanakkor zsarolni próbálja Magyarországot, mert annak egyes politikusai képtelenek elfogadni, hogy a magyarok negyedszerre is egy polgári kormányt választottak.

Negyedszer is nemet mondtak a magyar baloldalra, és nemet mondtak a brüsszeli kioktatásra

– hangsúlyozta, hozzátéve, ezért faragnak hamis jelentéseket, ezért fenyegetnek szankciókkal.

El a kezekkel Magyarországtól!

– zárta felszólalását Hidvéghi Balázs.

GYÁMSÁG ALÁ HELYEZNÉK MAGYARORSZÁGOT

Nyugodtan alapítsanak meg egy Hungarofób Baráti Kört, az lenne az igazán őszinte beszéd – fogalmazott felszólalásában Hölvényi György. A vitában a KDNP-s képviselő hozzátette, véleménye szerint az egyre radikalizálódó európai baloldal gyámság alá akarja helyezni Magyarországot, de ezt nem fogják tudni megtenni. Hölvényi György szerint a jelentés féligazságok összehányt egyvelege, egy hungarofób gyűjtemény, amely csak az Európai Parlament hitelét gyöngíti az európai polgárok szemében, akik a háború okozta kihívásokra várnak választ. A képviselő hozzátette, az Európai Parlament jelenleg azt üzeni a választók millióinak, hogy nem számít a szavuk, ha jobboldali kormányt választanak.

RENDRE A MAGYAR BALOLDAL MEGRENDELÉSÉRE KÉSZÜLNEK AZ ELMARASZTALÓ JELENTÉSEK

Gál Kinga fideszes EP-képviselő felszólalásában kiemelte, egyre féktelenebb a gyűlöletkampány Magyarországgal szemben, amelynek táptalajt a negyedjére is választást elbukó magyar baloldal szolgáltat. Úgy vélte, a magyar baloldali EP-képviselők mindent megtesznek, hogy Magyarország ne juthasson hozzá a jogosan járó uniós forrásokhoz, ezzel ugyanakkor a pedagógusok, egészségügyi dolgozók egzisztenciáját veszélyeztetik. Gál Kinga úgy vélte, az igaztalan tartalmú jelentések mind a magyar ellenzék megrendelésére készültek függetlennek hazudott NGO-k és szakértők közreműködésével, és nehezményezte, hogy a vita beárnyékolja a jelenleg is zajló konstruktív tárgyalásokat Magyarország és az Európai Bizottság között.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

KERESZTESHADJÁRAT MAGYARORSZÁG ÉS LENGYELORSZÁG ELLEN

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a vitával kapcsolatos szerdai közleményében arra hívta fel a figyelmet, a szankciók nyári elfogadásakor az Európai Bizottság Oroszország térdre kényszerítését ígérte, és hogy a szankciók elhozzák a békét, mivel Oroszországnak jobban fognak fájni, mint az európai országoknak. A fideszes képviselő ugyanakkor megjegyezte, ehhez képest a szankciók bevezetése nő az infláció, és míg az európai emberek egyre szegényebbek, Oroszország csak egyre gazdagabb. Deutsch Tamás úgy vélte, a magyar baloldal teljes az európai embereket sújtó brüsszeli szankciók mellett áll, többek közt az az Ujhelyi István, aki a valóságot tagadva azt állította, a szankciók működnek. Deutsch Tamás, a vitát követően újságíróknak nyilatkozva továbbá arról beszélt,

az Európai Bizottság rendkívül sokat tesz az Európai Unió megosztottságáért annak a kereszteres hadjáratnak a működtetésével, amelynek keretében, a kettős mércét intézményesen alkalmazva sem Magyarország, sem Lengyelország egyetlen fillér fejlesztési forráshoz nem jutott ebben a költségvetési időszakban.

Mint hangsúlyozta, a Magyarország elleni támadások helyett inkább az elhibázott szankciós politika újragondolására lenne szükség.

Vezetőkép: fidesz.hu

pestisracok

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este egy izgalmas thriller, Mel Gibson főszereplésével – Vonalban vagy – videó

Elvis (Mel Gibson), a népszerű műsorvezető megdöbbentő hívást kap, amelyben egy ismeretlen személy azzal fenyegetőzik, hogy élőadásban megöli...

Demeter Szilárd lett a Nemzeti Múzeum főigazgatója

Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és létrejön a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ – jelentette be...

Milyen anyagú szőnyeget válassz?

Összeszedtük a legfontosabb szempontokat. A nappali szőnyegének kiválasztása jelentősen befolyásolhatja a tér hangulatát. Számtalan lehetőség áll rendelkezésre, az anyagtól...

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége gyakran korlátozza a mesterséges intelligencia (MI) fejlődését.

Különösen a bőrbetegségek esetén nehéz megszerezni a jó minőségű, címkézett adatokat. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP...