16.1 C
Budapest
2023. március. 25. szombat

Brüsszel zöld utat adhat a migránsoknak (Olvasd el és nézd meg videónkat, kiknek ad zöld utat Brüsszel!)

Dátum:

Megosztás:

Az elmúlt három napban ötszáz illegális bevándorló érte el Szicília partjait, az év első három hónapjában pedig összesen 8 ezer migráns érkezett Olaszországba.

Migránsáradat. Kép: Hirmagazin.eu
Migránsáradat. Kép: Hirmagazin.eu

A számok azt mutatják, hogy újabb bevándorlási hullám indult el a tengeren keresztül, továbbra is leginkább illegális csatornákon. Mindezzel párhuzamosan a legújabb brüsszeli tervek könnyítenék és gyorsítanák a menedékkérelmek elbírálását, lényegében szabad utat kapnának a bevándorlók szakértők szerint.

A videó forrása: YouTube.com, Kovács karolina, Hirmagazin.eu

Mintegy háromszáz illegális bevándorló ért partot az olaszországi Catania partjainál, pénteken. A parti őrség egyik hajója mentette ki őket a Földközi-tengerből. Ez már a harmadik nap volt egymás után, hogy illegális bevándorlók érték el Szicíliát.

Nem csak a tengeri útvonalon növekszik a bevándorlók száma. Ismét egyre több dolguk van a hatóságoknak a déli határ mentén is. A migránsok közül egyre többen próbálkoznak kamionokban megbújva, de rendszeresek az elfogások a zöldhatáron is.

Pénteken Hercegszántó és Kelebia közelében is intézkedniük kellett a hatóságoknak. Jelenleg is mintegy félszáz bevándorló várakozik a továbbindulásra a határ szerb oldalán. A horgosiakat leginkább az zavarja, hogy azok a bevándorlók, akik nem jutnak át a határon, beköltöznek az elhagyott tanyákra.

Kép: Migrációkutató Intézet

Nem lenne alternatíva a tranzitzóna

A legtöbb migráns annak ellenére is inkább az illegális határátlépést választja, hogy a tranzitzónákban legálisan is beadhatná menedékkérelmét. Ráadásul ennek elbírálását rendezett körülmények között várhatná meg. Brüsszel sem ösztönzi a bevándorlókat arra, hogy végigmenjenek ezen az eljáráson. A legújabb elképzelések szerint ugyanis kivennék a tagállamok kezéből a menedékkérelmek elbírálásának jogát és egységes uniós eljárást vezetnének be.

Maga a LIBE-bizottság azt is javasolja, hogy ne lehessen automatikusan elutasítani a bevándorlók menedékkérelmét pusztán arra hivatkozva, hogy biztonságos országon keresztül érkezetek, ahol az életük már nem volt veszélyben. Emellett gyorsítanák az ügyintézést, valamint egyszerűsödne és bővülne a családegyesítés. Az elképzelés része az is, hogy a menedékkérelmek elbírálásáig nem lehetne a tranzitzónában tartani a kérelmezőket.

LIBE-bizottság. Kép: mindeszo

A Migrációkutató Intézet szakértője szerint a javaslat veszélyeztetné a déli határzár működését, mert így gyakorlatilag átjárhatóvá válna a szerb-magyar határ. Arról is beszélt Janik Szabolcs, hogy a brüsszeli tervek szerint változtatnának a biztonságos országok listáján is. Lekerülne róla például Szerbia, és Törökország. Vagyis ez azt jelentené, hogy egyik országba sem lehetne visszaküldeni onnan érkező migránsokat.

Ezzel ellehetetlenítenék az EU-török megállapodást is, amely eddig segített megállítani a Balkánra nehezedő migrációs nyomást, vagyis több százezer bevándorló beözönlését.

Forrás: M1

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Esti torna – videó

Egész héten tornásztunk, ma még lesz 16 perc, de a vasárnap szabad, .. holnap pihenünk! Átmozgató torna időseknek! -...

Esti mese – videó

Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról - videó   Hirmagazin.eu

Mai filmünk: Mark Wahlberg főszereplésével – Orvlövész – videó

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás...

Azonnal frissítsd a Google Chrome-ot! Veszélyes hibákat találtak az alkalmazásban! A jelszavak is veszélyben lehetnek!

A Google figyelmeztetést adott ki a Chrome-felhasználónak, mert veszélyes biztonsági hibákat találtak a rendszerben. A szakértők összesen hét olyan...