2.7 C
Budapest
2022. november. 28. hétfő

Brüsszel bekeményít, további szankciók jöhetnek

Dátum:

Megosztás:

További büntetőintézkedések kerültek újra az asztalra. Döntés még nincs, a javaslat már készül.

Az orosz–ukrán háború miatt az Európai Unió több országa is jelezte:

TOVÁBB FOKOZNÁK A MOSZKVA ELLENI SZANKCIÓKAT.

Lengyelország, Írország és a három balti ország – Észtország, Lettország és Litvánia – azt szeretné, ha az EU kiterjesztené az orosz energiával szembeni szankcióit a folyékony halmazállapotú szénhidrogén (LPG)-termékek tilalmára és az atomenergetikai szektorra is – derül ki a Bloomberg beszámolójából.

A javaslatok között szerepel további, eddig nem szankcionált bankok kizárása a SWIFT nemzetközi fizetési rendszerből, kezdve a Gazprombankkal. Ezt a bankot eddig nem érintették a nyugati szankciók, hiszen az európai cégek ezt használják a gázszállítások kifizetésére. A korábban említett öt ország a biztosítási szolgáltatásokat is korlátozná, valamint további pénzügyi műveleteken is szigorítana.

AZ EU TAGÁLLAMAI ÉS AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG JELENLEG TÁRGYALÁSOKAT FOLYTAT EGY ÚJ SZANKCIÓCSOMAG ELŐKÉSZÍTÉSÉRŐL.

Ezek valószínűleg további kereskedelmi korlátozást fognak tartalmazni, továbbá az orosz olaj árplafonjáról szóló megállapodás is az asztalra kerülhet. Az árplafon bevezetésével az unió arra törekedne, hogy a nyersolaj ára ne tudjon emelkedni. Ennek azonban az is feltétele, hogy a nyugati országok lazítsanak az olaj szállításához szükséges szolgáltatásokra vonatkozó tilalmon.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Az öt ország azt is javasolja, hogy tiltsák be az orosz Kaspersky kiberbiztonsági cég működését az EU-ban, szigorítsák a technológiai exportra vonatkozó, eddigi már meglévő korlátozásokon. Ezeken túlmenően az alábbi javaslataik vannak:

  • az uniós kikötőkbe belépő orosz hajók további korlátozása,
  • az Oroszországnak nyújtott üzleti szolgáltatásokra vonatkozó korlátozások bővítése,
  • az Oroszországba irányuló IT-szolgáltatások tilalmának bevezetése,
  • az Oroszországból származó gyémántok importjának betiltása,
  • az acélra vonatkozó importkorlátozások kiterjesztése,
  • az európai ingatlanok orosz vállalatoknak és az unióban lakóhellyel nem rendelkező orosz állampolgároknak történő értékesítésének betiltása,
  • több orosz hírforrás szankcionálása,
  • valamint az unióban bejegyzett szervezetek számára az orosz államhoz kötődő szervezetektől származó finanszírozás megtiltása.

(Borítókép: A Gazprombank épülete Moszkvában 2008. szeptember 24-én. Fotó: Alexander Zemlianichenko Jr / Bloomberg / Getty Images)

index

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Az ORFK-t is elérte a rezsiválság: 129 rendőrségi épületet zárnak be

A fűtési szezon megkezdését követően 129 rendőrségi épületet bezártak, avagy a Belügyminisztérium a használatukat ideiglenesen korlátozta. „A rendőrségi területi...

Januártól megszűnhet a benzinárstop

A benzin árstop további fenntartásának egyre több feltétele lenne. Az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalansága mellett a százhalombattai finomító folyamatos...

Miért vonattal ment Zelenszkijhez Novák Katalin? – Kulisszatitkok a különleges biztonsági intézkedésekről…

Szűk hálókocsiban zötyögött a belga miniszterelnökkel egy vonaton az ukrán fővárosba Novák Katalin. A TEK fegyveresei egyetlen percre...