18.8 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

Bróker Marcsi, mint aki egy divatlapból lepett elő, úgy ment ma a bíróságra – áldozata nem emlékszik, mennyit adott neki

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Szolnok – Szeged – Karcag – Még a Szolnoki Törvényszék kapujában strázsáló biztonsági őr is csak Marcsikának szólította a Kun-Mediátor ügy vádlottját, a Bróker Marcsiként elhíresült D. Sándornét, aki a vádirat szerint 15 év alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott ügyfeleinek.

Négy és fél éve 760 károsult várja, hogy ítélet szülessen az elképesztő bűnügyben, amit a koronavírus járvány nagyon lelassított. Akad olyan sértett, akit több mint egymilliárd forinttal húzott le, de olyan is, aki inkább nem tett feljelentést, nehogy a hatóság megvizsgálja a pénzügyeit.

 

Reggel fél kilenckor mint aki egy divatlapból lépett ki, úgy vonult végig kopogós cipőjében, vagyont érő élénkpiros kiskabátban, fehér blúzban és sötétkék szoknyában Marcsika a bíróság folyosóján. Elsőként az orvosként dolgozó F. Bélát hallgatta ki a bíróság, aki húsz éve ismeri Bróker Marcsit. Min mondta, 2010-ben az édesanyjával a bankinál lényegesebb magasabb hozamú befektetés reményében kereste fel a brókernőt, aki azt állította, hogy cégének érvényes működési engedélye van.

Bróker Marcsi a bíróság folyosóján /Fotó: Fuszek Gábor Bróker Marcsi a bíróság folyosóján /Fotó: Fuszek Gábor

 

– Már nem emlékszem rá, mekkora összegeket adtam át neki, leírtam a feljelentésemben – röstelkedett az orvos. – Nem tudtam, hogy nincs erre a tevékenységre engedélye, amikor sorra bedőltek a brókercégek, Marcsika megnyugtatott, hogy őt ez nem érinti. Bíztam benne, hiszen gyakran találkoztunk, régóta ismertük egymást. Ha rákérdeztem a cég tevékenységére, azt felelte, az ellenőrzések során apróbb hibát találtak csak a hatóságok. Hogy mekkora kár ért? Fogalmam sincs, hogy az édesanyámmal, a lányommal együtt mennyi pénzt fizettem be Marcsika cégének, se arról, hogy mennyi pénzt fizetett vissza. Időközben az édesanyám meghalt, az ő befektetésére is igényt tartok. Azonban évekkel ezelőtt kaptam egy határozatot, hogy a befizetett milliókat nem tudják visszafizetni. Hogy ez mekkora összeg, arra nem emlékszem.

Bezzeg Bróker Marcsi híréhez méltó módon pontosan emlékezett minden fillérre.

– Elismerem, hogy károd keletkezett, hiszen 30 millió forintot fizettél be, valamivel több, mint 6 milliót fizettem vissza, mégis 25 millió forint a kárigényed, amit túlzónak tartok – mondta az orvos szemébe a nő. – Amikor afrikai vadászatra indultál, előtte devizaváltásra hoztál be pénzt hozzám. Erre volt engedélyem, és befektetőügyi tanácsadásra is, utóbbi szerepel a Pénzügyi Felügyeletnél.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Fuszek Gábor

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Nem jött össze a bravúr, a Qarabag megérdemelten verte a Fradit a BL-selejtezőben 3:1-re – fotók

A Ferencváros 3-1-es vereséget szenvedett az azeri bajnok Qarabag csapatától. Ezen a meccsen a védelmi hibák sorozata hozta...

83 ezer család számára hatalmas segítség a kamatstop

A kamatstop hatása pedig az emelkedő hozamkörnyezetben egyre jelentősebb A BUBOR mutató értéke ugyanis a magas infláció és az...

Az ukránok magukra vállalták a krími légibázis felrobbantását

Azonban az homályba borul, hogy ezt milyen katonai eszközökkel vitték véghez. Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden nagy robbanás történt egy...

Ezért nem érdemes üzemanyagot bespájzolni otthon

Az átlagos forgalomhoz képest az elmúlt nagyjából egy hétben jelentősen megnövekedett a benzinleszívó csövek forgalma. Ebben mintegy 200...
facebook