20.6 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Brit különleges egységek (SAS) veteránjai, és a francia idegenlégió még aktív katonái mennek Ukrajnába, hogy segítsenek..

Dátum:

Megosztás:

Mindez még nem jelenti azt, hogy a brit hadsereg beavatkozott volna az ukrajnai harcokba, … ugyanakkor elmondhatjuk, hogy határeset?

GettyImages-1238828596
A Mirror brit lap értesülése szerint a különleges egységek (SAS – Special Air Service) obsitos veteránjai tartanak Ukrajna felé, hogy megsegítsék az oroszokkal élet-halál harcot vívó országot.
Az SAS (Különleges Légi Szolgálat, Special Air Service) a brit haderő legfontosabb és legnagyobb harcértékű speciális alakulata. 1941-ben, a második világháború elején hozták létre, és elismerten a világ egyik legkiválóbb és legjobban kiképzett katonai egysége.

A Mirror úgy tudja, hogy a SAS 40 és 60 év közötti obsitosaiból létrehoztak egy alakulatot.

Önkéntesekről van szó, de az akció anyagi hátterét, nem tudjuk, hogy ki finanszírozza! – Szólj hozzá! Szerinted a brit veteránok dobták össze a pénzt, vagy az angol kormány adta nekik?

A kiszolgált ejtőernyősök csatlakoznak az ukrán hadsereghez, és részt kívánnak venni a harcokban. Az önkéntes egység tagjai között mesterlövészek, továbbá a légvédelmi és tankelhárító fegyverek kezelésében járatos specialisták vannak, akik értenek a rettegett Stinger és Javelin rakétákhoz.

A VETERÁNOK EZZEL VOLODIMIR ZELENSZKIJ UKRÁN ELNÖK FELHÍVÁSÁNAK TESZNEK ELEGET, AKI KATONAI SEGÍTSÉGET KÉRT A KÜLFÖLDTŐL. AZ UKRAJNÁBA TARTÓ SAS-OBSITOSOK TÖBBSÉGÜKBEN AZ IRAKI ÉS AZ AFGANISZTÁNI HÁBORÚ VETERÁNJAI.

A Mirrornak nyilatkozó SAS-exkatona szerint nagyon sok leszerelt specialista menne harcolni Ukrajnába, és személyükben a világ legképzettebb harcosai sietnének az ukránok segítségére. És az is köztudott, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök igen nagyra tartja a SAS katonáit.

UGYANCSAK FRISS HÍR, HOGY A FRANCIA IDEGENLÉGIÓ ENGEDÉLYT ADOTT UKRÁN SZÁRMAZÁSÚ KATONÁINAK, HOGY FELSZERELÉSÜKKEL, FEGYVEREIKKEL EGYÜTT CSATLAKOZZANAK AZ UKRÁN HADSEREGHEZ.

Szintén a Mirror információja, hogy valamelyik balti országban készenlétben áll egy SAS-egység – ez már hivatalos, brit szolgálatban álló aktív alakulat –, amelynek az a feladata, hogy adott jelre Kijevbe repüljön helikopterrel, és közös amerikai–brit hadművelet keretében kimentse az ukrán fővárosból Zelenszkij elnököt – ha erre szükség mutatkozna. 

Legfrissebb hírek a háborúról..

A Dnevnik úgy tudja, hogy harcedzett horvát önkéntesek is Ukrajna felé tartanak.

(Borítókép: Egy kiégett teherautó, amely állítólag egy orosz kommandós egységhez tartozik 2022. február 26-án. Fotó: Laurent Van Der Stockt / Getty Images Hungary)

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...