28.6 C
Budapest
2022. augusztus. 7. vasárnap

Bréking: Czeglédy Csaba szabadlábon védekezhet, a bíróság megszüntette a háziőrizetét

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A bíróság megszüntette Czeglédy Csaba bűnügyi felügyeletét, így mostantól kezdve szabadlábon védekezhet.

Mint ismert Czeglédi Csaba ellen adócsalás miatt emelt vádat Csongrád Megyei Főügyészség. A vádirat alapján dr. Czeglédi Csaba – a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. igazgatóságának elnöke és ügyvezetője – 2011-től kezdve olyan bűnszervezetet hozott létre, melynek célja a diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó részvénytársaságok kötelezettségének csökkentése, illetve meg nem fizetése volt.

Az ügyészségi közlemény alapján a Czegédy által irányított bűnszervezet működésének ideje alatt több Magyarországon működő multinacionális vállalat részére közvetített diákmunkaerőt, 2011 és 2017 között.

Az ügyészség szerint Czeglédy a bűnszervezet egy részét közvetlenül, míg más részét közvetítőkön keresztül irányította, az iskolaszövetkezet elnöki tisztségét betöltő strómanoktól át egészen a Humán Operátor Zrt. alkalmazásában álló vezetőkig. A bűnszervezet működtetésében a vádirat szerint 21 személy vett részt, az ügyészség pedig összesen 6,2 milliárd adócsalással vádolta őket.

Czeglédyt 2017 júniusában vették őrizetbe a pénzügyőrök, ezután pedig előzetes letartóztatásba került. Tavaly március 1-jén, miután a független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették, mentelmi jogban részesült, így elhagyhatta a börtönt. Ám másfél nap múlva mentelmi jogát felfüggesztették és gazdasági csalás gyanúja miatt ismét őrizetbe vették.

Ezt követően a Szegedi Törvényszék tavaly decemberben megszüntette a letartóztatását és elrendelte bűnügyi felügyeletét. Tartózkodási helyének szombathelyi otthonát jelölték ki.

Czeglédy most a Facebook oldalán tett közzé egy meglepő posztot, melynek alapján úgy tudni, hogy megszüntették vele szemben a kényszerintézkedést, így a továbbiakban szabadlábon védekezhet majd.

Czeglédy posztjában azt írja:

“Csaba szabad. A bíróság a mai napon a kiegyensúlyozott és rendezett családi kapcsolataimra, a kötődésemre, az eljárás során eddig tanúsított magatartásomra figyelemmel megszüntette velem szemben a kényszerintézkedést”

Forrás: Blikk

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Így dolgoznak rendőreink – videó

Így fogták el a veszélyes bűnözöt.. Videó itt! Hirmagazin.eu

A szeder finom, édes és egészséges

Emlékszem, amikor gyerekkoromban nagymamánál ettük a szedret és nem foglalkoztunk azzal, hogy aztán kékesfekete szájjal bújunk elő a...

Kis Magyarország, nagy klasszisokkal, .. mennyire bosszanthatja ez a világot: Kopasz Bálint ismét világbajnok! – Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Kopasz Bálint visszaszerezte a világbajnoki trónt kajak egyes ezer méteren. Olimpiai bajnok klasszisunk hatalmas csatában, minimális különbséggel győzte le...

Augusztus nyolcadika a cigány dal napja – holnap lesz

Az első magyar dal napját követően, 2008-ban jutott eszébe Rostás Mihály Mazsinak, hogy jó lenne megszervezni a cigány...
facebook