4 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Botrányhős milliárdos és amerikai elnök akar lenni

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Botrányhős, milliárdos, és amerikai elnök akar lenni. Nem fogja vissza magát, mert nincs vesztenivalója. Úgy tűnik, Donald Trump számára egy valami fontos: az, hogy beszéljenek róla.

botrányhős milliárdos és amerikai elnök akar lenni

Trump június 16-án jelentette be, hogy indul az amerikai elnökségért való versengésben. Egyébként kevesen gondolják, hogy valóban alkalmas lenne a pozícióra, és tényleg beköltözhetne a Fehér Házba, mégis ő vezeti a republikánusok népszerűségi listáját. Életvitelét a legkevésbé sem lehet konzervatívnak mondani. A botrányhős üzletember politikai nézetei pedig elég hullámzóak.

A New York-i üzletembernek elég pénze van ahhoz, hogy mások adományai nélkül is végigcsinálja az elnökválasztási kampányt. A Time magazin arra figyelmeztette, hogy mások a játékszabályok, amikor celebként nyilatkozik, és mások, amikor a hivatásos politikusokkal akar megküzdeni.

Kétségtelenül ért ahhoz, hogyan táplálja a médiát, és vonja magára a közvélemény figyelmét. Többen keresnek rá a Google-on, mint bármi másra, jelenlegi állás szerint 24 millióan voltak rá kíváncsiak, ezzel például 3 millióval maga mögé utasította az Iszlám Állam nevű szélsőséges szervezet iránt érdeklődők számát.

Botrányos véleménye a mexikóiakról

Vitatott, sokak szerint botrányos megjegyzései a mexikóiakról sokakban nemtetszést váltottak ki. Így nyilatkozott:

“ Drogot hoznak és bűnözést. Erőszaktevők. Néhányuk, feltételezem, jó ember, de ha a határőrökkel beszélgetek, elmondják, mit kapunk.”

A mexikói bevándorlókra tett becsmérlő kijelentését Trump vetélytársai óvatosan kommentálták. A Republikánus Párt egyik komoly problémája éppen az, hogyan növelhetné támogatottságát a spanyol ajkú amerikaiak körében. Trump bevándorlás-ellenes érzelmekre építő, populista megnyilvánulása érdekes mód fellendítette népszerűségi mutatóit. Az illegális bevándorlás kérdése a mostani kampány egyik legfontosabb vitatémája lehet.

Még a börtönből megszökött El Chapo Guzman drogbáró haragját is kivívta, amikor azt mondta, jól fenéken billentené őt

Erre egy spanyol nyelvű Twitter bejegyzésben kapott fenyegető választ, amelyet vélhetőleg a drogbáró küldött. Ezt követően az FBI-hoz fordult.

A mexikóiak szidalmazása miatt egyébként például az NBC tévétársaság lemondta a milliárdos cége által szponzorált Miss USA szépségverseny sugárzását.

Becsmérelte a szenátor hősiességét

John McCain korábbi elnökjelöltet, Barack Obama 2008-as republikánus ellenfelét sem kímélte Trump. A 69 éves milliárdos kétségbe vonta a szenátor hősiességét, pedig McCain öt évet töltött a vietnamiak fogságában, megkínozták és maradandó károsodásokat szenvedett.

Trump komoly vihart kavart egy interjúval, amelyben kijelentette:

“Nem háborús hős. Azért háborús hős, mert elfogták. Én azokat szeretem, akiket nem ejtenek foglyul.”

A veterán szenátor megsértését a republikánus jelölttáborban nagyjából mindenki kikérte magának, így Trump utóbb magyarázkodásra szorult.

Trump 458. elnöksége

Amennyiben a korábbi reality show TV-sztár, milliárdos üzletember mégis az Egyesült Államok elnöki székébe ülne, az már a 458. elnöksége lenne, legalábbis az üzleti adatok szerint. Ugyanis Trump jelenleg már 457 válallat elnöki posztját tölti be. Ezen kívül 234 szervezet elnevezésében szerepel a Trump név.

Azt senki sem tudja pontosan, mekkora lehet az üzletember vagyona. A vagyonbevallásában nettó több mint 8 milliárd dollár szerepel, de pénzügyi lapok ezt megkérdőjelezik, és legfeljebb a felére becsülik a Trump-birodalom összértékét. Az azonban tény, hogy 1991 óta négyszer kért csődeljárást vállalkozásai ellen. Ő magát kiváló üzletembernek tartja.

Színfolt vagy megmentő?

Többek szerint Donald Trump szereplése egyszerűen “vicc”, nem is lehet komolyan venni. Mások viszont úgy vélik, hogy tulajdonképpen szívességet tesz a republikánusoknak azzal, hogy mellette más jelöltek észszerűbb választásnak tűnhetnek a független szavazók szemében.

Trump szerint vetélytársai csupán féltékenyek a sikerére, és azért sürgetik visszalépését az elnökválasztási versenyből. A milliárdosnak azonban esze ágában sincs visszavonulni, és valójában annak vélhetőleg a republikánus pártvezetők sem örülnének. A republikánus elnökjelöltségért küzdő népes táborban ugyanis Trump a legszínesebb egyéniség. Az, hogy hihetetlen publicitást kap az amerikai sajtóban, folyamatosan fenntartja a párt jelöltjei iránti érdeklődést, és jelenléte eleve biztosítja majd a nézettséget a tévévitákon.

Trump sértegető generátor

Trump annyi embernek szólt be, olyan sok mindenkit sértett meg, hogy se szeri, se száma az erről szóló híreknek”:http://fr.eonline.com/news/678620/we-tried-out-the-donald-trump-insult-generator-and-this-is-what-happened

Ha szívesen kapna ezekből ízelitőt, íme egy egészen egyedi ötlet. Az erről szóló cikkek annyira népszerűvé váltak, hogy a vitatott személyiség válogatott szidalmaiból online Trump sértegető generátort is létrehoztak

 

Forrás: euronews

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Figyelem! Győri rendőreink a lakosság segítségét kérik a képen látható gyermek megtalálása ügyében! – Oszd meg!

Győri nyomozóink a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó gyermek megtalálásához. A Győri Rendőrkapitányság 08010-157/505/2022. körözési számon eljárást...

Magyarországra nem vonatkozik az EU-s kőolajársapka

Magyarország mentességet kapott a kőolaj árkorlátjára. Az Európai Tanács pénteki döntése szerint plafont határoznak meg az orosz kőolaj...

Ma este két romatikus film, Richard Gere és Kevin Kostner főszerepléseivel: Micsoda nő!; Üzenet a palackban; – videók

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Mi történhetett a Hajógyári szigeten? A Dunából emelték ki a diszkóból kidobott fiatal holttestét, és itt még nincs vége a történetnek…

Éppen tizenegy éve annak, hogy a Hajógyári-szigetnél a Dunában megtalálták H. Géza holttestét. A fiatalember haláláért a rendőrség...