1.1 C
Budapest
2023. december. 4. hétfő

Botrány egy budapesti gimnáziumban: álprofillal buktatták le diákjai a zaklató tanárt – „Zavaró pillantások és kínos pillanatok”

Dátum:

Megosztás:

Budapest – Egészen elképesztő történetnek járt utána a Blikk: egy jó nevű budapesti gimnázium énektanárát saját diákjai buktatták le, miután ő burkolatlanul is szexuális tartalmú utalásokkal, üzenetekkel bombázta a 10. osztályos lányokat. A pedagógus többször is kellemetlen helyzetbe hozta a lányokat, feltűnően bámulta a feneküket és a mellüket

– A zavaró pillantások és kínos pillanatok elkerülése érdekében az pulóverben, kabátban mentek a tanár óráira, nyári melegben is – mondta lapunknak a gimnázium egyik neve elhallgatását kérő egykori diákja.

Megjegyezte: elterjedt az iskolában az is, hogy a pedagógus egy 14 éves tanulót hazakísért, privát üzeneteket írt a diákoknak és többször is felhívta őket.

– Emellett az interneten felnőtt tartalmakat lájkolt úgy, hogy azt a diákjai is látták, valamint az online oktatásra és ezzel összefüggő tanár-diák közötti kommunikációra használt felületen is ilyen tartalmakat osztott meg – magyarázta forrásunk.

A volt diák beszámolója szerint mivel korábban is akadtak már jelzések a gimnázium vezetősége felé a diákok részéről, de érdemi változást nem tapasztaltak, ezért néhányan megpróbáltak bizonyítékot szerezni a tanár megengedhetetlen magatartására. Az Instagramon létrehoztak egy 14 évesnek mondott lány álprofilját, s azzal vették fel a kapcsolatot a tanárral, aki négy, a nemi szervét ábrázoló fotót küldött magáról.

Az iskola vezetősége lépett

Miután ez kiderült, a tanár jogviszonya megszűnt, illetve tavaly októberben egy rendkívüli szülői értekezletet tartottak. Ezen az igazgató, az osztályfőnök, a szülők és az osztály diákjai is részt vettek. Az iskolaigazgató a tanulók felelősségét hangsúlyozva azt közölte, hogy feljelentést tett az álprofilt létrehozó tanulók ellen, amit visszavon, ha jelentkeznek nála.

– Az értekezleten az elbocsátott tanár zavarba ejtő viselkedésével érintett lányoknak több mint 50 ember előtt kellett beszámolniuk arról, mi és hogyan történt velük. Ki sírva, ki mérgesen mondta el, hogy a tanár folyamatosan kellemetlen helyzetbe hozta őt – tette hozzá az egykori diák.

Az eredmény végül az lett, hogy két tanulóval, köztük forrásunkkal szemben az iskola nevelőtestülete fegyelmi eljárást indított.

– Felháborítónak tartom a vezetőség eljárását. A diákokat, osztályokat ugyanis nem tájékoztatta az énektanár viselkedésével kapcsolatban. Az iskolában terjedtek ezek az ügyek. Miért lenne bátorsága a diáklányoknak elmondani ezeket, hogyha a vezetőségnek nincsen bátorsága elmondani ezt az előző két ügyet a diáklányoknak? Még szép hogy nem jött új panasz – vélekedett a volt diák, aki társával együtt másik iskolába iratkozott.

Az igazgató a történtekről

Az érintett gimnázium intézményvezetője megkeresésünkre azt reagálta, hogy a történtek miatt a fenntartónál kezdeményezte a pedagógus jogviszonyának megszüntetését rendkívüli felmentéssel.

– Később a rendőrségen bejelentést tettem. Ám mivel sem szabálysértésre, sem bűncselekményre utaló adat nem merült fel, ezért sem büntető, sem szabálysértési eljárás nem indult – mondta az igazgató.

A szülői értekezleten kialakult kellemetlen szituációra vonatkozóan pedig azt válaszolta, hogy előzetesen nem számítottak a diáklányok kínossá vált beszámolóira.

– Senki nem kérte, hogy mondjanak bármit, aki jelentkezett hozzászólásra, annak megadtam a szót. Ezzel kapcsolatban sem akkor, sem utána nem éltek panasszal a diáklányok és jelenlévő szüleik sem – tette hozzá.

Az intézményvezető a diákok ellen megindult fegyelmi eljárás szükségességére a válaszában nem tért ki.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Illusztráció: Northfoto

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ítéletidő tombol Németországban – a kifutópályához fagytak a repülőgépek Münchenben

A bajor főváros repterét órákra le kellett zárni a havazás és a fagy miatt. Az X-en megjelent videó kísérő...

Döbbenetes videó arról, hogy mit okozhat az autó tetején szállított fenyőfa

Hogyan szállítsuk a fenyőt, ha autóval mentünk vásárolni és meglehetősen nagy fát választottunk? Videón magyarázzák el. A karácsonyi fenyő...

Életveszély: a világ legpofátlanabb bliccelőjét fotózták le az 1-es villamos hátulján – videó

Nem mindennapi megoldással utazott valaki a budapesti 1-es villamoson. Egy potyautas a jármű hátuljára kapaszkodott fel, és élvezte...

Mi történt? A közönségkedvenc nem tér vissza a Dancing with the Stars leginkább várt produkciójába

Az egyik produkció nem lesz teljes a Dancing with the Stars szombati döntőjében. A korábbi közönségkedvenc nem vesz...