19.9 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

Botrány a világ legnagyobb teljesítményű vízerőműve energiaipari megállapodása körül

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Lemondott a paraguayi külügyminiszter hétfőn három másik tisztségviselővel együtt, miután botrány robbant ki a Brazíliával kötött energiaipari megállapodás körül.

Mario Abdo Benítez államfő elfogadta Luis Castiglioni külügyminiszter lemondását. Rajta kívül távozott tisztségéből Paraguay brazíliai nagykövete, az ANDE állami energiaipari vállalat elnöke, illetve az Itaipuvízerőművet üzemeltető brazil-paraguayi vállalat paraguayi vezetője.

Mindnyájan részt vettek Brazíliával kötött megállapodás tető alá hozásában. A megállapodást májusban kötötték meg, de csak a múlt héten került nyilvánosságra, hatalmas botrányt okozva. Az egyezmény a közösen működtettet Itaipu vízerőmű által termelt villamos energia beszerzéséről szól.

Az ellenzék szerint a megállapodás rendkívül előnytelen Paraguay számára, és az ország szuverenitását is csorbítja. Egyes szakértői becslések szerint a megállapodás miatt mintegy 350 millió dolláros kárt okoz a költségvetésnek.

Castiglioni ezt tagadja, mindazonáltal a lemondása előtt néhány órával maga ígérte azt, hogy kérni fogja Brazíliától a megállapodás felbontását.

A két ország határán, a Paraná folyón lévő Itaipu a világ legnagyobb teljesítményű vízerőműve.

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...

Újabb háború törhet ki Európában

Nagy az esélye annak, hogy Koszovó és Szerbia között ismét fegyveres összetűzés alakuljon ki – nyilatkozta a sajtónak...

Nincs veszélyben hazánk zöldtőkéje

A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági...

Angol extábornok: Putyin atomfegyvereket fog bevetni

Oroszország már többször fenyegetőzött azzal, hogy beveti nukleáris fegyvereit. Egy brit volt tábornok szerint a veszély valós. Úgy...
facebook