13.9 C
Budapest
2024. április. 21. vasárnap
HomeFőhírekBelföldi hírekBotrány a Balatonnál egy helyi kisajátítás miatt

Botrány a Balatonnál egy helyi kisajátítás miatt

Lekerítettek egy részt a Balatonból, balhé lett belőle

– írja az index.hu

Az említett cikk szerint Balatonvilágoson egy vita alakult ki a helyi ingatlantulajdonosok és a beruházó között a Balatonból kialakított vízisport-élménypálya miatt.

A beruházó eredetileg tíz négyzetméter területet kért a strand mellett az infopult és a vízi élménysziget számára. Azonban kiderült, hogy valójában 19 500 négyzetméternyi területet kívánnak lefoglalni, amely a parttól 80-100 méterre terül el.

A területet bójákkal kerítették le a Balatonban, ami felháborította az ingatlantulajdonosokat, akik környezeti és látványproblémákkal érveltek.

Az Aligai Fürdőegyesület és az önkormányzat képviselői kritizálták a beruházót és a polgármestert, mondván, hogy megtévesztették az önkormányzatot a terület méretével kapcsolatban.

Az élménypályára kiadott létesítési engedélyt visszavonták, és a helyi hatóságok újra foglalkoznak az üggyel a beadványok és az érintett felek nyilatkozatainak figyelembevételével.

A beruházó továbbra is reménykedik az engedélyezésben és az augusztusi nyitásban, de a helyzet még bizonytalan.

https://www.facebook.com/AligaiFurdoegyesulet/posts/632969435523269?ref=embed_post

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem