25.5 C
Budapest
2022. augusztus. 17. szerda

Bosszú: A Wizz Air törölte a Budapest – Párizs járatait, és a magyaroknak nem téríti vissza a jegyárakat..

Dátum:

Megosztás:

Egymást követő napokon nem indult el a budapesti repülőtérről a Wizz Air járata a Párizs–Orly repülőtérre, a Blikk olvasója szerint a légitársaság nem téríti vissza az elbukott összegeket.

Mint ahogy arról médiánk is beszámolt május végén: Franciaországban rekedt nagyjából 200 magyar utas, miután vasárnap este először azt a tájékoztatást kapták a Wizz Airtől, hogy a 21:55-ös gép késik, végül pedig törölték a járatot. Az utasok arról panaszkodtak, hogy a légitársaság semmilyen segítséget nem nyújtott nekik, elmondásuk alapján éjszakába nyúlóan a párizsi perülőtéren várakoztak, míg végül nem a Wizz Air, hanem a franciák intéztek nekik szállást, hiszen a repülőtéren nem maradhattak tovább, ugyanis az éjszakára bezár.

Olvasónk szerint azonban nem csak a fent említett járattal volt probléma, előző héten szintén gond lépett fel egy Wizz Air járattal

Ám ezennel nem a francia fővárosban rekedtek az utasok, hanem a budapesti repülőtéren volt fennakadás. A Wizz Air Párizs–Orly repülőtérre közlekedő járata csütörtökön, június 23-án, majd ezt követően június 24-én sem indult el.

A neve elhallgatását kérő olvasónk lapunknak nyilatkozott arról, a négy napos párizsi út helyett egy rémálomba csöppentek. Elmondása szerint június 23-án, csütörtökön azzal szembesültek, hogy késik a járatuk, majd végül bejelentették, hogy egyáltalán nem száll fel a repülőgép.

Sorban álltunk, hogy felszálljunk, ott volt mellettünk a repülőgép, majd bemondták, hogy törlik a járatot

– nyilatkozta a Blikknek.

Az utasoknak végül a repülőtéren sikerült elérniük, hogy a Wizz Air pénteki, Párizsba tartó járatával utazhassanak, ám ahogy olvasónk fogalmaz, ezen a napon kezdődött el az igazi pokol.

Ugyanúgy elkezdődött, hogy késéseket jelentettek be, aznap több késés is volt. De volt egy pont, amikor felcsillant a remény, felszálltunk a gépre. Megkönnyebbültünk, majd a pilóta ismét késéseket mondott be. Először 1 óra aztán 45 perc várakozás, arra hivatkozva, hogy a légtér zsúfoltsága miatt nem tudnak felszállni. Közel három óra hosszát ültünk a gépen, a légitársaság egy csokit és egy fél literes vizet biztosított nekünk a várakozás alatt. Kilenc órakor aztán bejelentették, hogy nem száll fel a gép, ugyanis Párizsban este 11 órakor bezár a repülőtér, nem tudnak minket fogadni– nyilatkozta a lapunknak.

Az eredetileg 17.20-kor induló Párizs-Orly járatot ugyanis 18.45-re tették át, majd végül 19.30 volt a végső időpont. Az utasok 19 óra körül szállhattak fel a járatra, ám amikor 21 óra környékén bejelentették a törlést, eluralkodott a pánik.

Akkor mindenki elkezdett hőbörögni, pakolni, kialakult egy nagyon kellemetlen, pánikszerű hangulat, hogy mindenki szeretne leszállni, ügyet intézni. De ekkor még nem szállhattunk le a repülőről. Sokan sírtak, zokogtak a repülőn, lökdöstek minket előre. Az egyik férfi utas velünk szemben hergelte a tömeget, és azt kiabálta, hogy úgy bánnak velünk, mint az állatokkal. Az egyik női utas pedig mellettünk egy zacskóba öklendezett. Az emberek rosszul lettek, nem volt levegő, alig működött a légkondicionáló– tette hozzá az utas.

Hozzátette, hogy amikor újra próbálták átrakatni a járatot, a repülőtéren a Menzies pultjánál azzal szembesültek, hogy a következő 4 napban már nem tudnak szabad jegyet adni Párizsba. Ekkor döntöttek úgy, hogy visszakérik a repülőjegy árát, ugyanis a helyszínen elhangzott, hogy kaphatnak visszatérítést: fejenként kétszer 250 eurot, amiért kétszer törölték a járatot, plusz visszakapják a repülőjegy árát is.

A légitársaság oldalán visszaigényelték az ígért összegeket, ám az alábbi hivatalos levelet kapták:

Szeretnénk szíves elnézését kérni a kellemetlenségért. Ügyének teljes körű kivizsgálását követően szeretnénk tájékoztatni, hogy a W6 2367 BUD – ORY 24/06/2022 járat a légiforgalmi irányítás korlátozásai miatt késett/került törlésre. Az Európai Parlament és a Tanács 261/2004/EK Rendeletének értelmében, ez a rendkívüli körülmények kategóriájába tartozik, így sajnálattal értesítjük, hogy nincs lehetőségünk kártérítést biztosítani

Az üggyel kapcsolatban a Blikk megkereste a Wizz Air légitársaságot is, akik a levelükben a bocsánatkérés mellett kitértek az igencsak érzékelhető munkaerőhiányra is.

A Wizz Air, csak úgy, mint a légiközlekedés többi szereplője, mindent megtesz azért, hogy az utasok a lehető legkisebb időbeli csúszással érhessék el úti céljukat. Azonban a szektorban – különösen a légiforgalmi irányításban, a földi műveletekben, a poggyászkezelésben, a biztonsági szolgálatoknál és a repülőtereken – széles körben tapasztalható munkaerőhiány miatt előfordulhatnak kisebb-nagyobb, legtöbbször a légitársaságunkon kívül álló okokból eredő fennakadások és késések. Sajnos minél nagyobb egy-egy késés, a szigorú repülésbiztonsági szabályozások – mint például a légiszemélyzet munkaidejének pontos betartása vagy a repülőtéri résidők rugalmatlansága – miatt annál nagyobb az esély a járattörlésreadta tájékoztatásul a légitársaság lapunknak.

A kellemetlen incidens kapcsán úgy fogalmaztak: Ebben az esetben is hasonló történt: a légiirányításnál jelentkező személyzethiány miatt járataink mindkét nap olyan fokú késést halmoztak fel, ami miatt a párizsi járatunk már nem tudott elindulni. A járattörlésről SMS-ben és e-mailben tájékoztattuk utasainkat, akiktől ezúton is szeretnénk elnézést kérni a kellemetlenségek miatt. Csalódottságukat teljes mértékben megértjük, hiszen a hosszú bezártság után mindenki újra át szeretné élni a szabad utazás élményét, és a Wizz Airnél mindent meg is teszünk ennek érdekében

Majd azt is hozzátették, hogy mivel a járattörlés a Wizz Air hibáján kívül történt, valóban nincs lehetőség a repülőjegyek visszatérítésre.

A járat törlése kapcsán utasaink számára többféle lehetőséget is felkínáltunk, beleértve a Wizz Air alternatív járatait, a jegyár teljes visszatérítését, vagy annak 120%-os jóváírását az utas WIZZ számláján – utóbbiak esetében azon vagyunk, hogy ezeket a kéréseket legkésőbb egy héten belül feldolgozzunk. Mivel a járattörlés a Wizz Air hibáján kívül történt, az Európai Parlament és a Tanács 261/2004/EK Rendeletének értelmében nincs lehetőségünk ezen felül kártérítést biztosítani áll a légitársaság levelében.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Pedáns vagy kényszerbeteg, aki állandóan takarít?

A rendet és a tisztaságot mindenki, ám az utat, ami elvezet odáig, csak nagyon kevesen szeretik, sőt a...

Mit tegyünk, ha az idegeskedés miatt fáj a gyomrunk?

A gyomorfájdalom több ok miatt is kialakulhat. A fájdalmat kiválthatják vírusfertőzések, savas reflux, de gyomorfekély is állhat a...

Féltékenység, pénz, megcsalás – ezek a szakításhoz vezető leggyakoribb indokok

A kapcsolatok gyakran ugyanazokon a problémákon csúsznak el. Ilyen a pénz, az elköteleződés kérdése vagy a kommunikáció hiánya....

Eddig ezt cm-ben nem tudták túlszárnyalni, 230 cm és 82 kg-os, kapitális harcsa..

Óriás harcsát fogtak a gyomaendrődi Sirató-holtágon még két éve, de azóta sem fogott Magyarországon senki ilyen hosszú hatcsát.. Kétszázharminc...
facebook