Hemzsegnek a patkányok, és iszonyú szeméttenger lepi el a zöld területet a József Attila-lakótelepen Fotó: Metropol

Odébb költöztették a sátortábort, de mindent otthagytak

A hajléktalanok szeptemberben fogták a cókmókjukat, és átköltöztették magukat a villamosmegálló másik oldalára. A mostani „szállásuk” alig 100 méternyire van a panellakásoktól.

A legfrissebb hírek itt!

Videóriporterünk a helyszínen járt, és bár sok szörnyűséget tapasztalt már, attól, ami a szeme elé tárult, még ő is ledöbbent.

A volt tábor helyén még több szemét gyűlt össze, és szinte hemzsegtek az egyik szemétkupacból a másikba rohangáló patkányok. Videón rögzítette, amint egymást követve hevernek megdöglött rágcsálók, ami nem is csoda, hiszen szanaszét szórva található itt élelmiszer, piásüveg és rengeteg gyomorforgató hulladék. A patkányok elszaporodását a véralvadásgátlóval ellátott rágcsálóirtó szer sem akadályozza a lakmározásban. Az már egy másik kérdést vet fel, hogy heverhet egy ilyen, emberekre veszélyes vegyszer olyan helyen, ahol akár gyerekek is megfordulhatnak…

Döglött rágcsálók hevernek a kiserdőben Fotó: Metropol

Senki nem tesz semmit, rettegnek a lakók

Egy környékbeli elmondta, hogy a hulladéktenger egy elhagyott hajléktalantábor „öröksége”. Szerinte 20 otthontalan élhet a területen, és mint mondta, „a lakók nemcsak este, hanem még napközben is félelmetesnek tartják a Csengettyű utcai megálló környékét”.

Úgy tűnik tehát, hogy a hatóságok bár hónapok óta tudnak az elviselhetetlen állapotokról, mégsem tesznek semmit, hogy megváltozzon a helyzet.