-4.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Borzalmas hírek: feltámad az Iszlám Állam

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Bár az utóbbi évek legkegyetlenebb terrorszervezete, az Iszlám Állam lassan teljes vereséget szenved a Közel-Keleten, a biztonság és béke visszatéréséről még álmodozni sem lehet.

Elemzők nagyobb csoportja szerint a térségben hamarosan egy „2. Iszlám Állam” vagy egy „al-Kaida 3.0” jellegű terrorszervezet üti fel a fejét, elődjei nyomdokain járva. Mert bár a terrorellenes koalíció kiszorította Irakból és Szíriából a dzsihádistákat, a térségben ugyanúgy megmaradtak a vallási ellentétek, és a több évig tartó háborúzás a gazdaságot és a településeket is romba döntötte. A romok alatt pedig még ugyanúgy él és virágzik a szélsőséges iszlamizmus, amely csak a lehetőségre vár, hogy újra vérbe borítsa a világot.

Az Eurázsia Csoport nevű kutatóintézet igazgatója, Ayham Kamel szerint a radikális eszme mentén a túlélő harcosok újraszervezhetik a terrorszervezetet – akár két csoport összemosása mentén.

Az állami jellegei elvesztésével az Iszlám Állam már nem jelent stratégiai veszélyt Irak és Szíria egységére nézve. Annak viszont megvan az esélye, hogy összefogjon az al-Kaidával Szíriában, ahol már vannak erre utaló jelek.

Jane Marriott, a Nemzetközi Terrorelhárítási Egység feje szerint pedig az a legfontosabb, hogy nemzetközi összefogással helyreállítsák a térség gazdaságát és kormányait, mert csak így lehet megelőzni, hogy a terroristák újra feltámadjanak.

A terroristák ellen vívott háború során rengeteg iraki és szíriai település vált a földdel egyenlővé, több millióan menekültek el a két országból.
Forrás: Ripost
Fotó: Europress / Ahmad al-Rubaye – AFP)

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright; Igaz történet alapján – A beszállító – videó

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle...

Előkerült a nő, aki elvette Harry herceg szüzességét egy kocsma mögött – fotók

2001-ben történt az eset, hamar végeztek. Nemrég meg Harry herceg könyve, amely több érdekes, eddig nem hallott történetet tartalmaz,...

Ukrajna legitim katonai célpontnak tekinti Moszkvát..

Ha a háború úgy alakul Kijev egy percig sem fog hezitálni, hogy tűz alá vegye az orosz fővárost. Legitim...